4 Οκτ 2015

Τελετή παράδοσης-παραλαβής μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Βούτση, με την Ζωή να τα χώνει!


«Σας παραδίδω την προεδρία της Βουλής, έχοντας υπηρετήσει το καθήκον μου από την 1η μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου. Έχοντας την τιμή, να έχω προσπαθήσει να υλοποιήσω, όλα εκείνα στα οποία αναφέρθηκα στην εναρκτήρια ομιλία μου. Αποτελεί για μένα ξεχωριστή τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας στην 16η βουλευτική περίοδο, στην προεδρία μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για την υλοποίηση των μνημονίων», είπε αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε αφήνοντας αιχμές:
«Αποτελεί για μένα ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά και τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές. ταυτόχρονα, αποτελεί ξεχωριστή τιμή ότι ταυτόχρονα με την παράδοση της προεδρίας, σας παραδίδω το έργο επιτροπών και εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού».
Στη συνέχεια έδωσε στον Ν. Βούτση τις εκθέσεις των επιτροπών: «Σας δίνω, για να μην παραπέσουν όπως συνήθως γίνεται στο δημόσιο και τις δημόσιες υπηρεσίες, την έκθεση της ειδικής επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τις Γερμανικές οφειλές και επίσης, τις 2 εκθέσεις, την προκαταρκτική έκθεση της επιτροπής αλήθειας δημοσίου χρέους, καθώς επίσης και την πρόσφατη, ενδιάμεση έκθεση της επιτροπής αλήθειες δημοσίου χρέους».
Κλείνοντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε:
«Για να μην σας παραδίδω περισσότερα ογκώδη έγγραφα, έχω αφήσει στο γραφείο σας και την έκθεση της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens και την έκθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Και επειδή η λεγόμενη συνέχεια του κράτους, έχει σημασία να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας προσδοκώ και περιμένω ότι αυτές οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν. Θα με βρείτε αρωγό σας στην ολοκλήρωση και την ενίσχυση αυτών των διαδικασιών. Δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίας προώθησης μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατίας».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης, θέλησε να ρίξει τους τόνους:
«Μου δόθηκε η ευκαιρία να περιγράψω το πλαίσιο με το οποίο θα πολιτευθούμε έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η βουλή. Προσπάθειες τις οποίες κάνατε και εσείς. Τρεις φορές, ο λαός μας εκλυθεί να δώσει την εντολή, σε δυνάμεις οι οποίες θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά, αλλά και σε όλες τις άλλες δυνάμεις που έχουν τον δικό τους ρόλο μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο. Η νέα βουλή, θα αποφασίσει για τη συνέχιση, η για τη νέα ανάθεση σε επιτροπές, θεμάτων κρίσιμων για τη χώρα, όπως το θέμα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων, αλλά ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση που έχει την εντολή να διαπραγματευθεί για το ζήτημα του χρέους, θα λάβει υπ’ όψιν της και οφείλει να λάβει υπ’ όψιν της όλα τα ντοκουμέντα και τα τεκμήρια που υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά και κλείνοντας είπε:
«Δεν θα ήθελα να υπάρξει μια πολιτική αντιπαράθεση στη συνάντησή μας γιατί είναι αλήθεια ότι το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν οξύτατες εκφράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις. Όλοι θα κριθούμε και κρινόμαστε καθημερινά από τον λαό μας, ύστερα και από την ιστορία».
Δείτε το βίντεο:


koutipandoras.gr
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.