# #

7 Οκτ 2015

Παπανδρέου-Παπαδήμος-Σαμαράς-Τσίπρας.Τι άλλαξε?..."Με έναν νόμο θα έρθουν στη Βουλή τα νέα μέτρα στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου"

Gerovasili039rkΜε έναν νόμο θα έρθουν στη Βουλή τα νέα μέτρα στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ανέφερε πως «είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει μέχρι την Παρασκευή από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του Μνημονίου και της συμφωνίας. Θα μαζευτούν όλα αυτά και θα γίνει ένα νομοθέτημα, με την έννοια ότι ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15/10, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση.
»Πρέπει να είναι γρήγορες οι διαδικασίες,
περίπου στις 15/10 θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί – δεν ξέρω ακριβώς το χρόνο και γι’ αυτό λέω «περίπου». Είναι μια γρήγορη διαδικασία, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Ο στόχος είναι διπλός, σ’ αυτή τη φάση. Ο ένας είναι ότι ανοίγει ο διάλογος για το χρέος, όπως έχει διατυπωθεί από όλες τις πλευρές, και το δεύτερο, το ίδιο εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερότητα της οικονομίας και τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.»
Για το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, ανέφερε πως «είναι ένας πλατύς διάλογος που χρειάζεται να γίνει και θα γίνει, σε σχέση με το πολιτικό μας σύστημα γενικά, για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Έχει προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική και εμείς θέλουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, συνταγματικά κατοχυρωμένη. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ο διάλογος, ο οποίος θα είναι μεγάλος και σε χρόνο, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και εκεί θα ακουστούν οι συγκλίσεις, αποκλίσεις, διαφορές και όλα επ’ αυτού. Πιστεύω ότι θα είναι ένας αναλογικός εκλογικός νόμος. Όταν έχεις μπόνους 50 εδρών (τώρα), ασφαλώς δεν είναι (αναλογικός). (Θα είναι πιο κοντά στην) αναλογική κατανομή για μικρά κόμματα και μικρές περιφέρειες, π.χ. στις τριεδρικές θα εκφράζεται με έναν τρόπο διαφορετικό, διότι πρέπει και με μία ψήφο διαφορά να είναι ένας νόμος όπου από πολύ χαμηλά ποσοστά μπορεί να έχει κάποιος κυβέρνηση και τώρα, με μπόνους 50 εδρών, δεν αντιστοιχεί σε τίποτε δημοκρατικό.»
Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της κατάργησης του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως «δεν είναι καταληγμένα τα ισοδύναμα από το οικονομικό επιτελείο, όσο εγώ γνωρίζω. Θα είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν. Αυτή είναι η διαβεβαίωση που έχουμε και η άποψη και κατεύθυνση του πρωθυπουργού που έχει δοθεί στο οικονομικό επιτελείο. Να υπάρξουν ισοδύναμα, τα οποία θα επιτρέψουν να μην εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.»
πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.