# #

11 Σεπ 2015

«όλα τριγύρω αλλάζουνε και η κρατική τηλεόραση τα ίδια σκατά μένει».

Ντιμπέι ρε, ντιμπέι!

Τα φονικά ένστικτα του ελληνικού λαού ξύπνησε το προχθεσινό ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αφού για πρώτη φορά στην Ιστορία, μετά το Je Suis Charlie των ηγετών στο Παρίσι, βρέθηκαν τόσες πολλές σκατόφατσες μαζεμένες σε μερικά τετραγωνικά μέτρα.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο ντιμπέιτ ήταν αποτέλεσμα brainstorming των επιτελείων των κομμάτων, οπότε ξέραμε από πριν ότι θα είναι πιο γραφικό και από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, αλλά παρόλα αυτά στηθήκαμε σαν μαλάκες μπροστά στην τηλεόραση, γιατί, εκτός από μαλάκες, είμαστε μαζοχιστές και το τραβάει ο οργανισμός μας το καραγκιοζιλίκι.

Ο Πάνος Χαρίτος αποδείχθηκε άξιος οικοδεσπότης, ενώ θύμισε έντονα τα λαμπατέρ της ΝΕΡΙΤ που είχαν πάρει συνέντευξη στον Αντώνη Σαμαρά – πού τον θυμήθηκα τώρα αυτόν -, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρητό που λέει «όλα τριγύρω αλλάζουνε και η κρατική τηλεόραση τα ίδια σκατά μένει».

Ο έγκριτος δημοσιογράφος της ΕΡΤ συντόνισε άψογα τους 13 καλεσμένους του, με τα γαμωσταυρίδια για την τήρηση του χρόνου να πέφτουν βροχή, ενώ δε ξεχνούσε να ενημερώνει σαν αυτιστικός ανά 5 λεπτά τους τηλεθεατές ότι αυτό που παρακολουθούν είναι «τηλεοπτική αναμέτρηση», ευρέως γνωστή και ως ντιμπέιτ. Ντιμπέι ρε, ντιμπέι!

Οι αρχηγοί των κομμάτων εμφανίστηκαν πανέτοιμοι να δεχτούν τις σκληρές ερωτήσεις των τηλεδημοσιογράφων, αφού είχαν κάνει τα κουμάντα τους, με τη Φώφη Γεννηματά να έχει φέρει από το «καλό», που περνούσε απευθείας στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι την έβγαλαν με «αλβανό». Πού λεφτά για κόκα!

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε σαν βαριεστημένος με αυτό το κουρασμένος ύφος – αποτέλεσμα των σκληρών διαπραγματεύσεων 7 μηνών – που ταιριάζει γάντι με το σουλούπι του μπουχέσα που προσπαθεί να λανσάρει το τελευταίο διάστημα,
ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έβλεπε την ώρα να φύγει από το πάνελ για να προλάβει ανοιχτό το τσιπουράδικο.

Από τη μεριά τους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χρησιμοποίησε το ακαταμάχητο καχεκτικό του στυλ – αυτό που μιλάει λες και περιμένει να του πέσει κανά αμόνι στο κεφάλι -, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας τα είπε απλά, σταράτα και ΚΚΕδίστικα. Εμένα μου άρεσε.

Σαν στο σπίτι του ένιωθε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού βρισκόταν στην ΕΡΤ, ενώ δεν παρέλειψε πριν το ντιμπέιτ να περάσει από το λογιστήριο του καναλιού και να ανάψει μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι του Σημίτη που τον πήρε κάποτε από μηδενικό και τον έκανε νούμερο.

Η μοναδική γυναίκα της παρέας, Φώφη Γεννηματά, αποκάλυψε ότι οι Έλληνες πολίτες συρρέουν καθημερινά κατά χιλιάδες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – για να πετάξουν μολότοφ; -, οπότε καταλαβαίνουμε ότι το καλώδιο που την είχαν συνδέσει με την πρίζα δεν έκανε καλή επαφή, ενώ δεν αποκλείεται να έχει πάθει και κανά εγκεφαλικό η γυναίκα και να μη ξέρει τί λέει.

Άφησα τελευταίο τον Πάνο Καμμένο γιατί προσέφερε το χαιλάιτ της βραδιάς – μετά τον στημένο καυγά Τσίπρα-Τρέμη. Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν, μετά τη φωτοσοπιά του Jo Di με τη στάση λεωφορείου στο Λονδίνο την οποία κατέθεσε πέρσι στα πρακτικά της Βουλής, διάβασε στο ντιμπέιτ δήθεν έκθεση μαθητή για το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή μια τρολιά που κυκλοφορεί στα social media. Δεν υπάρχει πιο πανίβλακας λέμε.

Για τους δημοσιογράφους δεν έχω να πω πολλά. Εκπροσώπησαν επάξια την ελληνική δημοσιογραφία που είναι στείρα, διαπλεκόμενη και με μηδενική φαντασία. Γιαταμπαζολιάς όλοι τους.

Μερικοί ακούνε ντιμπέιτ και φαντάζονται σκηνικά House of Cards – υπάρχει και η πολύ καλή ταινία “The Great Debaters” – αλλά είναι φανερό ότι στην Ελλάδα δε μπορούμε να οργανώσουμε ούτε ένα στημένο ντιμπέιτ που οι ερωτήσεις έχουν δοθεί από πριν.

Έχω γράψει κάτι παραπάνω από 500 λέξεις για μια διαδικασία που δεν έχει καμία απολύτως σημασία - όπως και τίποτα άλλο στην Ελλάδα -, οπότε σας αφήνω. 

by To Skouliki Tom

2 σχόλια:

  1. Κι όμως, αυτή τη στιγμή η κρατική τηλεόραση ειναι παρασάγκας καλύτερη απο τα ιδιωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.