# #

11 Σεπ 2015

Πρόεδρος Αλβανίας: Η Σερβία αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο de facto



«Η Σερβία αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο εκ των πραγμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Ατιφέρε Γιαχάνγκα, που επισκέπτεται αλβανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, η πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες, μεταξύ των δύο πλευρών, είναι μια σαφής ένδειξη αυτής της αναγνώρισης.
«Αυτό οι  σερβικές αρχές γνωρίζουν ότι είναι μια de facto αποδοχή  της υπόστασης του Κοσσυφοπεδίου ως κρατική οντότητα», δήλωσε ο Νισάνι.

 Ενδιαφέρον για την αλβανική μειονότητα στη Σερβία

Ωστόσο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ανησυχία για τον αρχηγό του αλβανικού κράτους, παραμένουν οι Αλβανοί στην νότια Σερβία,  στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, για τους οποίους έχει ζητήσει από τις σερβικές αρχές την αναγνώριση των πτυχίων και άλλα ζητήματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Αλβανός πρόεδρος δήλωσε ότι έλαβε υποσχέσεις και δεσμεύσεις από τις σερβικές αρχές για την αλβανική μειονότητα στη Σερβία και ζήτησε την εφαρμογή των δικαιωμάτων των Αλβανών  στην Κοιλάδα του Πρέσεβο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.