# #

10 Σεπ 2015

Γιατί δε βγάζουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος τα πορίσματα των ελέγχων της Ελληνικός Χρυσός; Έλα ντέ....!!!!!



Ενσωματωμένη εικόνα 1
Από το Φεβρουάριο του 2015, έχουν συνταχθεί εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος που αναφέρονται σε σωρεία παρανομιών της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. 

Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος οφείλουν στη συνέχεια – και μετά την απολογία της εταιρείας – να προβούν σε πράξη βεβαίωσης. 
Κάθε εύλογο χρονικό διάστημα για αυτή τη διαδικασία έχει παρέλθει, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Από την άλλη πλευρά η Ελληνικός Χρυσός κλιμακώνει την πίεσή της στην υπηρεσιακή κυβέρνηση για την ανάκληση της απόφασης του πρώην υπουργού ΠΑΠΕΝ, με την οποία αναστέλλονται οι εργασίες στα υποέργα Σκουριών και η εξόρυξη στην Ολυμπιάδα. 

Η εταιρεία πιέζει ασφυκτικά είτε με την καθημερινή της παρουσία στο ΥΠΑΠΕΝ και τον υπηρεσιακό υπουργό, είτε χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, που έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνικός Χρυσός δε δίστασε να ...
θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας όλους τους εργαζόμενους της, γεγονός που δε δικαιολογείται από τις ανακλήσεις (καθώς αυτές επηρεάζουν ένα μέρος μόνο των δραστηριοτήτων).

Και ο πιο αφελής καταλαβαίνει ότι η κίνηση αυτή στοχεύει στη δημιουργία κοινωνικής έντασης και επιδιώκει να επηρεάσει τόσο την κοινή γνώμη όσο και την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. 
Γιατί για παράδειγμα, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος δεν προβαίνουν στην έκδοση του πορίσματα; Δέχονται πιέσεις;

Το σημαντικότερο όμως ερώτημα απευθύνεται προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον υπηρεσιακό υπουργό: 
Αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα μιας πιθανολογούμενης ανάκλησης της απόφασης που αναστέλλει εργασίες και βασίζεται σε μη συμμόρφωση της εταιρείας στους όρους αδειοδότησής της; 

Συνειδητοποιούν ότι μια τέτοια ανάκληση θα σήμαινε εμπλοκή της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς εξυπηρέτηση των σχεδιασμών μιας ιδιωτικής εταιρείας;

Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Coordinating Committee of Ierissos against gold mining

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.