# #

10 Σεπ 2015

Αυτή η φάση με τα debate μου φέρνει στο μυαλό το «Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο ψώλος μας».

jo diΠολύ καλά πήγε το debate στο οποίο συμμετείχαν έξι πολιτικοί αρχηγοί, έξι δημοσιογράφοι από τα κανάλια των νταβατζήδων και ένας κανονικός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο οποίος, όμως, ήταν ο μόνος που δεν είχε δικαίωμα να κάνει ερωτήσεις, γιατί η ΕΡΤ είναι νόμιμο κανάλι, και απαγορεύεται από το Σύνταγμα να κάνουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς οι δημοσιογράφοι νόμιμων καναλιών.

Η Ελλάδα είναι το μόνο προτεκτοράτο στο οποίο -εκτός από εκλογές- γίνεται και debate, επειδή εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία.
Οι ερωτήσεις δεν είχαν καμία σημασία, όπως δεν είχαν σημασία και οι απαντήσεις, αφού ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε να πει. Δηλαδή, τίποτα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σκληρό αγώνα για να πείσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν αυτόν και όχι τον Μεϊμαράκη γιατί αυτός είναι πιο..
συντηρητικός και πιο βαρετός από τον Βαγγέλα, οπότε είναι ο άνθρωπός τους.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε τίποτα για Αριστερά, Ελπίδα και Αξιοπρέπεια, αφενός γιατί αυτά δεν τα γουστάρουν οι μικροαστοί νοικοκυραίοι και αφετέρου γιατί το ίδιο δούλεμα δεν πιάνει και δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.
Τσίπρας και Μεϊμαράκης έκαναν πως τσακώνονται για τους ψηφίσουν τα χάπατα και να κάνουν κυβέρνηση συμπροδοσίας, όπως έχουν αποφασίσει οι εταίροι μας από το 2012.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπαθούσε να το παίξει κεντροδεξιός, ευρωπαϊστής και πολιτισμένος, αλλά αφενός δεν του το επέτρεπε η σκατόφατσα και αφετέρου ξύπναγε μέσα του πού και πού ο τραμπουκόμαγκας και σκεφτόσουν πως, αν δεν ήταν πολιτικός, θα μπορούσε άνετα να είναι σουβλατζής που τυλίγει το σουβλάκι με το ίδιο χέρι που ξύνει τα αρχίδια του.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την έπεσε στα μνημόνια -αν και άργησε λίγο-, ενώ ήταν ολοφάνερο πως θεωρούσε το debate μεγάλη μαλακία, όπως και ήταν.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έπρεπε να απαντήσει στη Μάρα Ζαχαρέα αν είναι συνεπής με αυτά που είπαν ο Μαρξ και ο Λένιν, γιατί οι υπάλληλοι του Βαρδινογιάννη παίζουν στα δάχτυλα τον μαρξισμό-λενινισμό, αφού, αν δεν τα ξέρουν απέξω κι ανακατωτά, τους απολύει το αφεντικό τους.
Πάντως, έτσι που λένε πάρα πολλοί το τελευταίο διάστημα πως «ο Λένιν είπε αυτό» και «ο Λένιν είπε το άλλο», κάποιοι θα νομίζουν πως ο Λένιν ήταν κάποιος τύπος που έλεγε τσιτάτα και εξυπνάδες, και όχι ο άνθρωπος πίσω από την μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι την έχει 48 εκατοστά -σαν τον Μεξικάνο που την πατάει- και θα την βγάλει καμιά ώρα έξω και θα μας μαστιγώνει, αλλά εντάξει δεν το είπε αυτό· εγώ το έγραψα γιατί ο Θεοδωράκης είπε τις γνωστές βαρετές παπαριές, οπότε σκέφτηκα να γράψω κάτι άλλο, για να τον κάνω κάπως πιο συναρπαστικό.
Ο Πάνος Καμμένος είπε πως έχει πέντε παιδιά -αλλά βάζει τα ξένα παιδιά να παίζουν στις διαφημίσεις του κόμματος-, και ήταν έτοιμος να πει και για τις γκόμενές του αλλά του έχωσε μια κλωτσιά κάτω από το τραπέζι ο Θεοδωράκης, οπότε είπε αυτά τα γαμάτα που λέει και σκέφτεσαι «μπράβο, ρε Πάνο, είσαι μάγκας», αλλά τελικά μένει πάντα στα λόγια, αφού είναι κι αυτός προσκυνημένος.
Η Φώφη Γεννηματά είπε διάφορα αλλά δεν μπορώ να ασχολούμαι και με την Γεννηματά. Έλεος κάπου.
Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους και για τους μετανάστες αλλά -με εξαίρεση τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος με διαβάζει- για τους Έλληνες μετανάστες που φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό δεν είπαν ούτε λέξη, γιατί οι Έλληνες μετανάστες δεν ψηφίζουν.
Το επόμενο debate θα γίνει την Δευτέρα ανάμεσα στο Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι οποίοι θα πουν για τα πάντα εκτός από την κυβέρνηση συμπροδοσίας ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα ανακοινωθεί την μεθεπόμενη Δευτέρα, μια μέρα αφού τους ψηφίσουν τα χάπατα.
(Αυτή η φάση με τα debate μου φέρνει στο μυαλό το «Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο ψώλος μας».)

1 σχόλιο:

  1. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΗ
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.