# #

18 Μαΐ 2015

Ρε Αντώνη, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάς...


Τι ακούω; Ο Σαμαράς παρακαλεί γονατιστός το ΣΥΡΙΖΑ. Θα τον βοηθήσει τάχα να σώσουν μαζί τη χώρα. Όπως την "έσωσε" ο ίδιος με το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια. Που μια έννοια έχει ο Σαμαράς, να βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ! Για το καλό της χώρας βεβαίως - βεβαίως.

Ρε Αντώνη, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάς. 
Μόλις διατάξουν κάτι οι δανειστές αμέσως τρέχεις. Τι έγινε όμως και τα λέει αυτά;
Ας δούμε τα πράγματα από όλες τις πλευρές.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πολλοί βλέπουν που το πάνε κι αρχίζουν τη γκρίνια. Η εξουσία είναι καλή κόλλα, συγκολλά τα πάντα, αλλά το προηγούμενο με "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ διαλυμένο και μικρό" πολύ πρόσφατο.

Οι δανειστές ανησυχούν μήπως μερικοί από το ΣΥΡΙΖΑ πουν "δεν ψηφίζουμε, καλύτερα ρήξη τώρα, παρά να μας ρίξουν στην άβυσσο αργότερα". Κι έβγαλαν φιρμάνι να βάλουν πλάτη τα δεκανίκια! Θέλουν μεν να ρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ και να βάλουν τα "καλά και υπάκουα κουτάβια", αλλά ξέρουν πως, αν πέσει τώρα ο Αλέξης, ο κόσμος θα πει να πάνε να πνιγούν οι τοκογλύφοι. Μέχρι λοιπόν να κάνουν τα κόλπα τους και να έρθει το πλήρωμα του χρόνου, κάνουν ελιγμούς.

Ο Σαμαράς πάλι θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνουν όμως εκλογές τώρα, τον ήπιε. Κι η νίλα που θα πάθει, θα είναι ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη μια που δεν έχει τόση εξουσία, ώστε να κάνει τα ταχυδακτυλουργικά των περασμένων εκλογών. Κι αν πει να καταψηφίσει τη συμφωνία με τους τοκογλύφους, που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα και πολλοί άλλοι θα τον γράψουν κανονικότατα και θα ψηφίσουν. Τι θα κάνει τότε; Να τους διαγράψει δεν μπορεί, όσοι θα ψηφίσουν είναι πάρα πολλοί, αν μάλιστα τους πάει κόντρα... αντίο αρχηγία.

Κι έτσι προτείνει στο ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία δηλαδή, "αυτοκτόνα Αλέξη, δώσε κι εμάς μια θεσούλα κι εμείς θα σε στηρίξουμε". Το τι σόι στήριξη θα είναι, το καταλαβαίνει ο Αλέξης, μόλις ο κόσμος αγανακτήσει, θα φτιάξουν μια αποστασία... μούρλια. Θα κάνουν εκλογές μέσω σκληρών μέτρων ή όλοι μαζί θα μας πηδήξουν ξανά με αυτή τη βουλή μισοί μνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με Ποτάμια, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δε συμμαζεύεται. Το πήδημα θα είναι σίγουρα χωρίς σάλιο για να μην κολλήσουμε τίποτα AIDS. Παρεμπιπτόντως, η βλακεία πως κολλάει;

Όνειρα των δανειστών, εφιάλτες δικοί μας. Ο Σαμαράς όμως εδώ ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον χρειάζεται. Κι ο ίδιος ελπίζει πως πιθανή ρήξη με τους δανειστές θα τον δικαιώσει. Καλά τόσο μυαλό έχει ας περιμένει "δικαίωση" και "παρενθέσεις". Μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Η ΝΔ βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από το ΣΥΡΙΖΑ. Προς το παρόν. Αν ψηφίσει, ψηφίζει νέο μνημόνιο, γίνεται τσόντα του Τσίπρα και μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα από τη μεριά της κυβέρνησης. Οι εναπομείναντες σκληροί δεξιοί της ΝΔ θα πνιγούν, δεν θα το καταπιούν αυτό με τίποτα. Όσο κουτόχορτο και να βάλουν γαρνιτούρα.

Αν δεν ψηφίσει, ο Αντώνης χάνει την αρχηγία, αφού η διάσπαση θα είναι de factο. Χαμένος ότι κι αν γίνει. Αλλά και για όλο το αστικό συνονθύλευμα συμπεριλαμβανομένου πλέον και της "πρώτης αριστερής κυβέρνησης" τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Το μνημόνιο στον πέμπτο χρόνο όχι μόνο δεν έβγαλε τη χώρα από την κρίση, όχι μόνο δεν έκανε το χρέος βιώσιμο αλλά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από πριν και χειροτερεύει κάθε μέρα όσο εφαρμόζεται ο αργός νεοφιλελεύθερος θάνατος. Οι δόσεις στραγγίζουν την οικονομία, η ύφεση έχει γίνει συνήθεια, η ανεργία είναι στον ουρανό οι μισθοί κι συντάξεις στα τάρταρα. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να τους στείλουμε όλους στο διάολο; Να μιλήσουν οι παντόφλες του αγίου; Άμα είναι έτσι τότε να περιμένουμε το "θαύμα". 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.