17 Μαΐ 2015

Τί είπε ο Βαρουφάκης για το ΦΠΑ που εκθέτει τους δανειστές


Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε, σε δήλωσή του στα «Παραπολιτικά», πως η κυβέρνηση απαιτεί ισονομία για τον ΦΠΑ σε ευρωπαϊκή κλίμακα, υπογραμμίζοντας πως οι  δανειστές απαιτούν πράγματα που δεν αποδέχονται σε άλλες χώρες.
 «Και σε άλλα θέματα, έτσι και στο θέμα του ΦΠΑ οι δανειστές συχνά απαιτούν πράγματα που δεν αποδέχονται στις χώρες τους. Είναι άξιο λόγου ότι επιμένουν σε εναρμονισμένους συντελεστές για τα νησιά του Αιγαίου και όχι για ..
νησιωτικά συμπλέγματα άλλων κρατών μελών. Η κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα απαιτεί ισονομία σε ευρωπαϊκή κλίμακα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Αναφορικώς με το ζήτημα της αποπληρωμής των χρεών των 27 δισ. ευρώ που έχει η Ελλάδα στην ΕΚΤ, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: 
«Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το υπουργείο Οικονομικών θα δανειστεί 6,7 δισ. από τους εταίρους με κάποιο τρόπο για να αποπληρώσει τα ομόλογα από το πρόγραμμα SMP που είχε δημιουργήσει ο κύριος Τρισέ το 2010-2011 τα οποία κρατάει η ΕΚΤ.  Το υπόλοιπο ποσό που ανέρχεται στα 27 δισ. ευρώ θα πρέπει να αποπληρωθεί στο απώτερο μέλλον με την έκδοση ενός ομολόγου μακράς διαρκείας με την εγγύηση του ESM. Το ομόλογο αυτό στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην ΕΚΤ η οποία θα διαγράψει αυτομάτως τα προηγούμενα χρέη της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.