# #

4 Φεβ 2015

"Το Γερμανικό σχέδιο γίνεται κομμάτια"


Ουσιαστικά η εφημερίδα παραδέχεται τα ηγεμονικά σχέδια της Γερμανίας  και προτρέπει στην παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας.

Εξαιρετικά βαρυσήμαντο το άρθρο χιλιάδων λέξεων που δημοσιεύθηκε στη σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ». Από τον υπότιτλο συνειδητοποιεί αμέσως κανείς τη σοβαρότητά του: 

«Ο θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα αλλάζει την ΕΕ»! 
Εντυπωσιακή ομολογία για γερμανικό μέσο ενημέρωσης - και μάλιστα δεξιό. «Ενα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη. Το φάντασμα ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας» γράφει στην αρχή του άρθρου της η «Βελτ», αντιγράφοντας στην αρχή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου του Καρλ Μαρξ. 

«Ο επαναστάτης από την Αθήνα δεν είναι όμως κάποιος μοναχικός πολεμιστής, όσο και αν οι προπαγανδιστές στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο τον περιγράφουν προς στιγμήν ως οδηγό που κινείται σε λάθος λωρίδα. Η πορεία του Τσίπρα κατά της Μέρκελ απολαύει ανοιχτών και μυστικών ...
συμπαθειών σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη.

Ετσι, η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών της πρέπει να φοβούνταν ότι η αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα, με τη βοήθεια και άλλων κυβερνήσεων, θα μπορούσε να εισαγάγει μια γενική αλλαγή πορείας στην Ευρώπη» ,
γράφουν οι τρεις συγγραφείς του άρθρου και προειδοποιούν: 

«Είναι πιθανόν στο τέλος του χρόνου όμως ο Τσίπρας να μην είναι ο μοναδικός πολιτικός εκτός συστήματος που βρίσκεται ξαφνικά στο κέντρο της εξουσίας. Αναφέρονται προπάντων στους «Ποδέμος», τους Ισπανούς αγανακτισμένους. 

«Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ώθηση στο Ποδέμος» γράφει η «Βελτ» και εξηγεί τι είναι αυτό που ενώνει τα δύο κόμματα της Ελλάδας και της Ισπανίας: «Μια διάχυτη οργή εναντίον της Μέρκελ, το προσβλητικό θεμελιώδες αίσθημα κατωτερότητας λόγω της γερμανικής ηγεμονίας. ''Θέλουν να ταπεινώσουν τη χώρα μας με αυτήν την απάτη, την οποία ονομάζουν πολιτική λιτότητας» βροντοφώναζε ο Ισπανός Πάβλο Ιγκλέσιας και υποσχέθηκε ότι «Εμείς θα ξαναδώσουμε στην Ισπανία την αξιοπρέπεια της!«».

Η συστημική δεξιά γερμανική εφημερίδα ομολογεί ότι ο χαρακτηρισμός της Γερμανίας ως «Τέταρτο Ράιχ» είναι πλέον πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ευρωζώνη. 

«Ανήκει στο σταθερό ρεπερτόριο ρητορικών επιθέσεων στη Λισαβόνα, στο Παρίσι, στη Ρώμη και την Αθήνα εδώ και καιρό και εκπέμπεται σε εκπομπές συζητήσεων τις ώρες με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα ακόμη και από υπουργούς κυβερνήσεων» υπογραμμίζει η «Βελτ» και προσθέτει: 

«Η Ανγκελα Μέρκελ εδώ και πολύ καιρό έχει γίνει η πιο αγαπημένη εχθρική εικόνα των Ευρωπαίων δεξιών και αριστερών λαϊκιστών. ''Η Γερμανία έχει γίνει μπαμπούλας στην Ευρώπη'' παραδέχεται υψηλά ιστάμενος εκπρόσωπος της (γερμανικής) κυβέρνησης συνασπισμού... Δεξιά, Αριστερά - το ίδιο. Οταν πρόκειται να στραφούν κατά της Μέρκελ, εξαφανίζονται τα σύνορα μεταξύ τους στην Ευρώπη και φαίνεται ότι επιτρέπονται όλες οι συμμαχίες και οι μέθοδοι» ισχυρίζεται η σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα, εμφανώς απογοητευμένη από τη διαπίστωση αυτού του γεγονότος.

Στο πλαίσιο αυτού του καθολικού πλέον στην Ευρώπη που αγκαλιάζει πλέον τόσο την Αριστερά όσο και τη Δεξιά, όχι όμως και τους σοσιαλδημοκράτες κεντροαριστερούς που παραμένουν οι τελευταίοι πιστοί στην πολιτική του Βερολίνου, η «Βελτ» εντάσσει και τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γράφοντας σχετικά: 

«Ως εταίρο κυβέρνησης συνασπισμού διάλεξε ο Τσίπρας ακριβώς το δεξιό μικρό κόμμα των ΑΝΕΛ. Σκληροτράχηλοι επαγγελματίες της πολιτικής κοιτούσαν το Υπουργικό Συμβούλιο των λαϊκιστών μην πιστεύοντας στα μάτια τους»

Η «Βελτ» αποκαλύπτει ότι όλοι οι δεξιοί και γερμανόδουλοι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, οι οποίοι όλοι τους θεωρούνται ήδη «ξοφλημένοι» στις εκλογές που θα γίνουν φέτος ή του χρόνου ως το καλοκαίρι, διαμηνύουν με κάθε μέσον στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να παραμείνει σκληρή εναντίον της Ελλάδας. 

«Αν η καγκελάριος αποδειχθεί τώρα αδύναμη, τελικά το μοντέλο Τσίπρα θα αποδειχθεί επιτυχημένο και θα αποτελέσει οδηγό χρήσης για τους λαϊκιστές σε όλη την Ευρώπη» λένε οι «Σαμαράδες» του ευρωπαϊκού Νότου. Πολύ σοβαρότερα προβλήματα απασχολούν όμως τη γερμανική κυβέρνηση.

«Το μέτωπο της λιτότητας έχει γίνει κομμάτια εδώ και πολύ καιρό» παραδέχεται η «Βελτ». 

«''Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν εδράζονται στην Αθήνα, αλλά στο Παρίσι και στη Ρώμη» λένε στη (γερμανική) κυβέρνηση συνασπισμού. 

Υπερβολή; 
Δυστυχώς όχι» γράφει η εφημερίδα και τονίζει: 

«Τα σήματα από τη Γαλλία μέχρι τώρα είναι πολύ αμφιλεγόμενα... Ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος τώρα. Αν υποστήριζε την πορεία του Τσίπρα, αυτό σίγουρα θα άρεσε όχι μόνο στην αριστερή πτέρυγα του κόμματός του», υπονοώντας ότι θα άρεσε και σε τμήμα της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ. 

Φυσικά, με δεδομένο ότι ο Ολάντ είναι όργανο του Βερολίνου, κανείς δεν ποντάρει πάνω του!

Γ.Δελαστίκ

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.