# #

7 Φεβ 2015

Αν η Ελλάδα αποδεχτεί για μια ακόμα φορά τους όρους της Γερμανίας, το χρέος θα αυξηθεί κι άλλο, ενώ θα γίνει κόλαση η ζωή ακόμα περισσότερων Ελλήνων πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τούμπα την Γερμανία
Τσίπρας ΜέρκελΚαθώς η διαπραγμάτευση με τους «εταίρους» έχει ξεκινήσει, είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, περιμένοντας να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τον πολιτικό χάρτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αριστερά κόμματα σηκώνουν κεφάλι στην Ισπανία, την Πορτογαλία -και όχι μόνο-, οι εκλογές πλησιάζουν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία τρομάζει πια όλο και περισσότερους Ευρωπαίους πολίτες, ενώ όλοι ομολογούν πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η Μέρκελ ξέρει πως όλα αυτά συμβαίνουν, οπότε η σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα -για να τρομάξουν οι υπόλοιπες χώρες- είναι μονόδρομος για την Γερμανία.
Βέβαια, όπως είδαμε και στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, οι πολίτες δεν έχουν καμία διάθεση να εκβιάζονται για πάντα και να ψηφίζουν πολιτικούς που έχουν προσκυνήσει την Γερμανία.
Επίσης, υπάρχουν κόμματα της Δεξιάς,
όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με την Αριστερά, για να δώσουν ξανά στους πολίτες των χωρών τους την αξιοπρέπεια που τους στέρησε η γερμανική ηγεμονία.
Παράλληλα, οι Γερμανοί βλέπουν δήθεν με τρόμο την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη αλλά τους διαφεύγει πως αυτό οφείλεται, κυρίως, στην έξαρση του γερμανικού εθνικισμού -ως απόρροια της γερμανικής ηγεμονίας- και την αλαζονεία της Γερμανίας.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι συναρπαστικοί, και η Ελλάδα βρίσκεται πια στο τιμόνι των εξελίξεων στην Ευρώπη.
Αν η Γερμανία δεν αποφασίσει να εγκαταλειφθεί η πολιτική λιτότητας -που έχει ήδη ηττηθεί-, η Ελλάδα θα προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
Από την στιγμή που η Γερμανία δεν σέβεται την δημοκρατία, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται ένα φασιστικό όργανο και η Γερμανία δικτάτορας.Κανείς εν χρειάζεται αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χρησιμοποιώντας την ΕΚΤ για να εκβιάσει για μια ακόμα φορά την Ελλάδα, η Γερμανία αποδεικνύει πως έχει γραμμένη την δημοκρατία στα παλιά της τα παπούτσια, ενώ, παράλληλα αποδεικνύει πως μια χώρα που δεν έχει δικό της νόμισμα δεν μπορεί να έχει δική της οικονομική πολιτική και θα είναι πάντα υποχρεωμένη να υπακούει στην Γερμανία και στην ΕΚΤ, η οποία διαφεντεύεται από την Γερμανία.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει στα διαπραγματευτικά της χαρτιά -για την διαγραφή του χρέους- την στάση πληρωμών και την έξοδο από την ευρωζώνη.

Η Γερμανία θα υποχωρήσει. Η Γερμανία ξέρει πως το κόλπο της λιτότητας τελείωσε.
Η Γερμανία -με την ιστορία που έχει- δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει την δημοκρατία. Αυτό θα είναι το τέλος της.
Το πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρώτα πολιτικό και μετά οικονομικό.
Η πολιτική της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει και έχει ηττηθεί.
Η Γερμανία κάνει πως δεν βλέπει τι συμβαίνει στην Γαλλία και την Ιταλία -εκεί είναι μεγάλο το πρόβλημα και όχι στην Ελλάδα-, αλλά δεν θα μπορεί να το κάνει για πολύ καιρό ακόμα.
Αν η Ελλάδα αποδεχτεί για μια ακόμα φορά τους όρους της Γερμανίας, το χρέος θα αυξηθεί κι άλλο, ενώ θα γίνει κόλαση η ζωή ακόμα περισσότερων Ελλήνων πολιτών.
Η γερμανική κυβέρνηση δεν σέβεται την δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι πολίτες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και άλλων χωρών έχουν διαφορετική άποψη από την γερμανική κυβέρνηση.
Τούτων δοθέντων, αν η Γερμανία δεν σεβαστεί την δημοκρατία, θα ηττηθεί για μια ακόμα φορά και θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά ο πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος είχε πει, πριν από τρία χρόνια, πως «η Γερμανία δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη εξαιτίας του Χίτλερ και του Άουσβιτς».
Ας δούμε τώρα πόσο έξυπνοι είναι οι Γερμανοί. Γιατί το αγύριστο κεφάλι ποτέ δεν είναι έξυπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.