# #

9 Οκτ 2013

ο Μάκης Βορίδης, που πασχίζει να ξεπλυθεί από το παρελθόν του...προτείνει...

Κανένα ουσιαστικό πολιτικό όφελος δεν φαίνεται να εισπράττει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, παρά την τεράστια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τη δίωξη της Χρυσής Αυγής. Οι δημοσκοπήσεις -κρυφές και φανερές- δείχνουν ότι τα ποσοστά της δεν πέφτουν, παρά μόνο ελάχιστα σε σύγκριση με το προσδοκώμενο, και αυτό προκαλεί εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις έρευνες, η Χρυσή Αυγή διατηρεί ένα ποσοστό περίπου ίδιο με αυτό που πέτυχε στις τελευταίες εκλογές. Οι δημοσκόποι διατηρούν πολλές επιφυλάξεις, ωστοσο, κατά πόσο αυτό το ποσοστό δεν είναι μεγαλύτερο, αφού κάποιοι ερωτώμενοι είναι πιθανό να θέλουν να κρύψουν την ψήφο τους αυτή την περίοδο.
Για το λόγο αυτό φαίνεται να κερδίζει έδαφος η πιο σκληρή γραμμή, που θέλει τη Χρυσή Αυγή να.. τίθεται εκτός νόμου και να της απαγορεύεται να ξανακατέβει σε εκλογές. 

Αυτή η πρόταση υπήρχε εξαρχής –την προωθούν συγκεκριμένοι κύκλοι- αλλά είχε απορριφθεί. Λέγεται ότι από τους ένθερμους υποστηρικτές της είναι ο Μάκης Βορίδης, που πασχίζει να ξεπλυθεί από το παρελθόν του, ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο πλέον για το μέλλον του. 

Στελέχη της Ν.Δ αναφέρουν, όχι χωρίς μια δόση κακίας, ότι εμφανίζεται λάβρος εναντίον της Χρυσής Αυγής γιατί «θέλει να δώσει εξετάσεις στα εβραϊκά λόμπι» που τον είχαν στο μάτι
Η αλήθεια είναι ότι ο Μ. Βορίδης, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κ.Ο της Ν.Δ , συνομιλεί τακτικά με τον πρωθυπουργό, ο οποίος του έχει αναθέσει και ρόλο. Αυτός περιλαμβάνει το να προσελκύσει ακροδεξιούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και να κατατροπώσει τον αριστερό αντίπαλο. Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ένθερμα ότι δεν υπάρχει κανείς πιο κατάλληλος για το ρόλο αυτό.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Μάκης Βορίδης έχει παρουσιάσει συγκεκριμένη ανάλυση και πρόταση στρατηγικής προς τον Α.Σαμαρά για τα συγκεκριμένα θέματα. Για τη Χρυσή Αυγή πιστεύει ότι δεν πρέπει να χτυπηθεί τόσο πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά να αναδειχθεί η εγκληματική δραστηριότητα των στελεχών της. Αντίθετα, θεωρεί ότι η Ν.Δ πρέπει -ειδικά τώρα- να υποστηρίξει με θέρμη την ατζέντα τη σε πολλά θέματα όπως, η μετανάστευση, ο εθνικισμός κτλ. για να κερδίσει τους ψηφοφόρους της.
Τονίζει επίσης, με κάθε ευκαιρία, ότι δε γίνεται η κυβέρνηση να διώκει τους ακροδεξιούς, που είναι και «συγγενείς», και να αφήνει ανενόχλητους τους αριστερούς. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έχει εισηγηθεί και νομοσχέδιο σκούπα «κατά της βίας», με το οποίο στοχεύει στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, ώστε να στριμωχτεί και η αριστερά.
Είναι, επίσης, κοινό μυστικό, ότι η γραμμή Βορίδη, Μπαλτάκου, Λαζαρίδη θέλει σύντομα να γίνουν κινήσεις και εναντίον της άλλης πλευράς. 
Του «πραγματικού εχθρού» όπως είπε πρόσφατα και ο Φαήλος Κρανιδιώτης. 
Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθήνει οι διαρροές του επιτελείου του Μαξίμου προς δημοσιογράφους, οι οποίες προαναγγέλλουν σύνδεση των υποθέσεων της Μαρφίν και των Σκουριών με βουλευτές και συγγενείς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο καμία αναφορά σε στοιχεία. Πάνω στο θέμα αυτό, ο Γ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε πρόσφατα στον Σκάι, κάτι που στο παρασκήνιο ήταν γνωστό: ότι παρακολουθούνται τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν βρεθεί στις διαδηλώσεις στις Σκουριές, προκειμένου να τους συνδέσουν με την επίθεση επειδή συνομιλούσαν με τους κατοίκους.
Στη Ν.Δ υπάρχουν πολλά στελέχη τα οποία διαφωνούν με την «εμφυλιοπολεμική» αυτή γραμμή, που υιοθετούν οι συνεργάτες του Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός όμως, φαίνεται να έχει πειστεί από την επιμονή του Μάκη Βορίδη «Να τελειώνουμε επιτέλους με την ηγεμονία της αριστεράς που επιβλήθηκε στη μεταπολίτευση». Κάτι παρόμοιο είχε πει και ο Ν.Δένδιας άλλωστε, ζητώντας να κλείσουν οι «ανοιχτοί λογαριασμοί της μεταπολίτευσης». Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δυο τους έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας τη συγκεκριμένη αποστολή.
Στο πλαίσιο αυτό, στόχος, όπως λένε δεν είναι μόνο η αριστερά, αλλά και τα στηρίγματά της. Αυτά θεωρούν ότι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές και οι συνδικαλιστές . Το σχέδιο Βορίδη επιδιώκει, λένε οι πληροφορίες, την απαξίωση όλων αυτών των κλάδων. Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση για την ανακάλυψη κι ανάδειξη οποιουδήποτε στοιχείου μπορεί να χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο. Επίσης η γραμμή λέει ότι αν είναι δυνατόν, αυτά να αντιμετωπίζονται και ποινικά και να ασκηθούν διώξεις όπου αυτό είναι εφικτό ώστε να καταστούν και υπόδικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.