# #

9 Οκτ 2013

Ακουσον, άκουσον! Συνέλαβαν 20 μαθητές στη Λαμία!!!!!!!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

            






Συνέλαβαν 20 μαθητές (!!!) που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους (1ο ΕΠΑΛ Λαμίας) και με τη διαδικασία του αυτόφωρου τους καταδίκασαν!!!

Άκουσον, άκουσον!!! 
20 ημέρες φυλάκιση μη εφέσιμες και 4 μήνες φυλάκιση με έφεση για 3 μαθητές και 3 πρώην μαθητές που παρευρίσκονταν στην ...

κατάληψη του σχολείου τους, που οι ίδιοι αποφάσισαν αγωνιζόμενοι για δωρεάν παιδεία, ενάντια στηνκατάργηση των ειδικοτήτων που (νόμιμα ; ) αποφασίστηκε από την κυβέρνηση σε μια βραδιά αλλά και για άμεσα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μη χρηματοδότηση της παιδείας από την κυβέρνηση (κτηριακά προβλήματα, υλικοτεχνική υποδομή, έλλειψη καθηγητών, βιβλίων κτλ). Μετά την επιστράτευση των καθηγητών και τη «μετατροπή» των εργασιακών τους σχέσεων η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας «αναθέτει» τον παιδαγωγικό ρόλο των καθηγητών στον εισαγγελέα, την αστυνομία και τα δικαστήρια.

Η κυβέρνηση επιτέλους βρήκε το άλλο «άκρο». Είναι κάθε αγωνιζόμενος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτό το αποδεικνύει κάθε ημέρα σε κάθε αγωνιζόμενη κοινωνική ομάδα ΤΩΡΑ και στους μαθητές. «Μουτζούρωσε» το ποινικό τους μητρώο, τους δίκασε χωρίς δικηγόροχωρίς αναβολή για τη σωστότερη προετοιμασία τους, ουσιαστικά τους «τύλιξε» σ’ ένα κομμάτι χαρτί, διότι «δε συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».

Οι εκπαιδευτικοί ως παιδαγωγοί και ζώντας μέσα στα ίδια προβλήματα με τους μαθητές μας δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα τους και να αγωνιστούμε στο πλευρό τους ενάντια στην πολιτική που «γεννά» τα προβλήματα και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται.
-  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
-  ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Κηρύσσουμε  3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριοτων μαθητών στην Πλατεία ΠΑΡΚΟΥ στις 11:00.
ΥΓ1.  Η ΕΛΜΕ σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ θα συνδράμει νομικά τους διωκόμενους
            μαθητές.
ΥΓ2.   Αλήθεια, ο ΔΔΕ και ο Περιφερειακός Δντής τι θέση παίρνουν;
                                                                                                                                                 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΛΜΕ  Φθιώτιδας         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας
      Ευθύμιος Παλέτσος                                                         Γιώργος Τσάπαλης

 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ   

1 σχόλιο:

  1. H παρανομία πρέπει να πατάσσεται. Τέλος. Όσο για τους μισθοφόρους "παιδαγωγούς" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.