29 Αυγ 2013

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ» («ΔΤ»)

ert-wideΠΟΣΠΕΡΤ: «Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΡΤ» !Με Ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλήτην Πέμπτη (29/8) 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διεκτραγωδούν τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» και το λουκέτο στην ΕΡΤ, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν με αδιάσειστα στοιχεία και ουσιαστική τεκμηρίωση την κυβερνητική αυθαιρεσία, την αδιαφάνεια, τις παρανομίες, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, την κατακρεούργηση εργα σιακών δικαιωμάτων και τα σκάνδαλα στη συγκρότηση και μέχρι τώρα πορεία του μορφώματος που η κυβέρνηση αποκαλεί «Δημόσια Τηλεόραση» («ΔΤ»),
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση των εμπεριστατωμένων καταγγελιών τους, οι οποίες ακολούθησαν την έρευνα που ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για αδήλωτη εργασία στη «ΔΤ»,
απηύθυναν σειρά από κρίσιμες ερωτήσεις στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Δικαιοσύνηςκαι ζήτησαν να κατατεθούν σχετικά έγγραφα.

ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις που υπέβαλλαν στους συναρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ακόλουθες:
  1. «Ποιες συμβάσεις έχουν συναφθεί μεταξύ του δημοσίου και των επιχειρήσεων «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» (Studio Παιανίας), Digea, ΟΤΕ Α.Ε.  ή με άλλες επιχειρήσεις που προσέφεραν υπηρεσίες ή εξοπλισμό ή διέθεσαν δικό τους προσωπικό για την παραγωγή και μετάδοση του μορφώματος ΔΤ; Ποιο είναι το οικονομικό αντάλλαγμα σε κάθε περίπτωση;  Ποιος υπογράφει τις συμβάσεις αυτές;
  2. Αν δεν υπάρχουν συμβάσεις ποιες είναι οι «συμφωνίες» που έχουν γίνει με τις επιχειρήσεις αυτές και έναντι τίνων ανταλλαγμάτων; Ποιος έκλεισε τις συμφωνίες αυτές και γιατί διατηρούνται μυστικές;  
  3. Με ποια διαγωνιστική διαδικασία επελέγησαν οι συγκεκριμένοι φορείς και όχι άλλοι; 
  4. Ποια αιτήματα προμήθειας εξοπλισμού ή υπηρεσιών έχουν κατατεθεί στις δύο προαναφερθείσεςΕπιτροπές του Υπουργείου Οικονομικών ή στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων;
  5. Γιατί τίποτα εκ των ανωτέρω δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Ν. 3861/2010 περί Διαύγειας;  
  6. Πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί ή άλλοι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν για τη μετάδοση προγράμματος του μορφώματος ΔΤ με απευθείας συνεννόηση με τον Υφυπουργό κ. Καψή ή τον κ.Μάναλη (και την άγνωστη έως τώρα αναφερόμενη ως «ομάδα» του), χωρίς να έχουν προηγουμένωςυπογράψει σύμβαση κατά το διάστημα 17/06/13 – 19/08/13, κατά το οποίο δεν είχε υπογραφεί καμία σύμβαση με εργαζόμενο. 
  7. Από τις 11/06/2013 έως σήμερα, ποια αθλητικά γεγονότα, των οποίων τα δικαιώματα μετάδοσης είχε αποκτήσει η ΕΡΤ διατέθηκαν από το δημόσιο ή επετράπη να διατεθούν από τους διοργανωτές σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και έναντι τίνος ανταλλάγματος σε κάθε περίπτωση; Τι είχε πληρώσει μέχρι τότε η ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων αυτών; Ποια είναι τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου από διαφημίσεις που είχε εξασφαλίσει η ΕΡΤ ή μπορούσε να εξασφαλίσει για τις μεταδόσεις αυτές που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ;
  8. Έχει πληρωθεί από το Δημόσιο το ποσόν των 10,8 εκατομμυρίων € περίπου ή μέρος του ως προκαταβολή για την δεύτερη περίοδο (2013 – 2014) των δικαιωμάτων μετάδοσης του Champions League από το μόρφωμα της ΔΤ; Ποια είναι τελικώς η θέση της Κυβέρνησης  για τη συμφωνία της ΕΡΤ ως προς Champions League και το τίμημα της σχετικής σύμβασης; Είναι σκάνδαλο, όπως ισχυρίζεται ακόμα ο κ. Κεδίκογλου;  Αν ναι πώς υιοθετήθηκε η συμφωνία και μεταδίδεται για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά από τη ΔΤ;
  9. Προτίθεται η Κυβέρνηση να ελέγξει τον Εκκαθαριστή και Ειδικό Διαχειριστή κ. Γκίκα Μάναλη και να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος και για ενδεχόμενη απιστία περί την υπηρεσία, αφού, βάσει των ανωτέρω, διαχειρίζεται το ενεργητικό και παθητικό της ΕΡΤ Α.Ε. καθώς και την μετάδοση του τηλεοπτικού καναλιού με επωνυμία ΔΤ (!), δηλαδή Δημόσια Τηλεόραση (!), με απόλυτηαδιαφάνεια, παραβιάσεις του κανονισμού προμηθειών του δημοσίου, παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και πρόκληση ζημίας και διασπάθιση δημοσίου χρήματος;»

  ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ 50 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


  ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
  - Οικονομικών

    - Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

    - Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

    - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


  ΘΕΜΑ: ΑΜΕIΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ

  Στις 11 Ιουνίου 2013 η κυβέρνηση διέκοψε τη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. (με το «μαύρο» στις οθόνες» που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές), μετέφερε το ενεργητικό και παθητικό της στο Υπουργείο Οικονομικών και όρισε εκκαθαριστή και ειδικό διαχειριστή τον κ. Γκίκα Μάναλη, ο οποίος υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την 11η Ιουνίου 2013. Ο κ. Μάναλης είχε εξαπατήσει το Κοινοβούλιο όταν, ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, ερωτηθείς στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αν επρόκειτο να συρρικνώσει την ΕΡΤ Α.Ε. είχε απαντήσει ότι δεν ήρθε για να την κλείσει ή να τη συρρικνώσει αλλά για να την αναπτύξει. Με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε και την κοινή γνώμη, όταν είπε τα ίδια στη μοναδική συνέντευξή του στους τηλεοπτικούς συντάκτες στις 15 Μαίου 2013.
     Μετά την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η Κυβέρνηση, δια του Υφυπουργού κ. Καψή και του Ειδικού Διαχειριστή κ. Μάναλη, προέβη σε σειρά αδιαφανών ενεργειών και διασπάθισης δημοσίου χρήματος για τη δημιουργία ενός μορφώματος που θέλει να εμφανίζει ως Δημόσια Τηλεόραση.
  Στις 17/6/2013 εμφανίζεται σήμα με έγχρωμες μπάρες που εκπέμπεται από το σύνολο σχεδόν τωνψηφιακών πομπών της ΕΡΤ και από τις δικές της συχνότητες, Αρχικώς, το σήμα αυτό φέρει τον διακριτικό τίτλο ΝΕΡΙΤ (Επισυνάπτεται φωτογραφία της οθόνης) – Συνημμένο 1). Μετά από λίγες ώρες, εξαφανίζεται ο τίτλος αυτός.  
  Στις 10/07/2013 εμφανίζεται τηλεοπτική κάρτα με το διακριτικό τίτλο Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση(ΕΔΤ). Στις τηλεοπτικές οθόνες εμφανίζεται ως πάροχος δικτύου ψηφιακής εκπομπής κάποιος φορέας με τίτλο EDT. Ακολούθως, αρχίζει να εκπέμπεται πρόγραμμα ταινιών, ντοκιμαντέρ μαζί με τίτλους ειδήσεων που διατρέχουν την οθόνη με λογότυπο αρχικώς ΕΔΤ και ακολούθως ΔΤ. Σύντομα γίνεται γνωστό και το αποδέχεται η κυβέρνηση ότι η παραγωγή και η ροή γίνεται από ιδιωτικό studio, ευρισκόμενο στηνΠαιανία (ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - TVE), η ψηφιακή κωδικοποίηση και η πολυπλεξία γίνεται στις εγκαταστάσεις της Digea, ιδιωτικού δηλαδή φορέα και παρόχου δικτύου των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ενώ η δρομολόγηση των σημάτων προς τα Κέντρα Εκπομπής της ΕΡΤ γίνεται από τον ΟΤΕ. Μετά από 15 ημέρες, γίνεται γνωστό ότι η παραγωγή και η ροή του προγράμματος μεταφέρεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Τέλος, από τις 21/08/2013 η παραγωγή μεταφέρεται στις κατειλημμένες από την αστυνομία εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, η ροή παραμένει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και οι υπόλοιπες υπηρεσίες παρέχονται από την Digea και τον ΟΤΕ όπως πριν.
  Επισημαίνουμε ότι από τους προαναφερθέντες ιδιωτικούς φορείς, στις ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.συμμετέχουν με ποσοστό 25% εκάστη οι εταιρείες ΠΗΓΑΣΟΣ και ΔΟΛ που αποτελούν συνιδιοκτήτεςτηλεοπτικών σταθμών. Η ίδια εταιρεία ελέγχεται από τον εισαγγελέα για μεικτές παραγωγές που είχε αναλάβει στην ΕΡΤ. Η Digea αποτελεί κοινοπραξία των 6 μεγαλύτερων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πρόδηλο συμφέρον από τη διάλυση της ΕΡΤ, αφενός για να προσεταιριστούν το όποιο μερίδιό της από τη διαφήμιση και αφετέρου για να προσεταιριστούν το ευρύτατο δίκτυο εκπομπής που διαθέτει.

  Η ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 
  Για να πραγματοποιηθούν όλα τα ανωτέρω, από τις 17/06/2013 έως και τις 19/08/2013 που εμφανίζονται να προσλαμβάνονται οι 25 πρώτοι συμβασιούχοι υπάλληλοι της ΔΤ, είναι βέβαιο ότι έχεικατασπαταληθεί δημόσιο χρήμα και μάλιστα με πλήρη αδιαφάνεια.
  Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες ψηφιακής κωδικοποίησης και πολυπλεξίας από την Digea, τα κυκλώματα μεταφοράς προς τα κέντρα εκπομπής από τον ΟΤΕ, η παραγωγή και η ροή τηλεοπτικού προγράμματος από το στούντιο της Παιανίας, η εγκατάσταση στούντιο και ροής προγράμματος στηΓενική Γραμματεία Ενημέρωσης, η ενσύρματη (οπτικές ίνες) και ασύρματη διασύνδεση όλων αυτών των εγκαταστάσεων, οι δεκάδες άνθρωποι που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση όλων αυτών των υπηρεσιών (τεχνικοί εγκατάστασης εξοπλισμού, χειριστές γεννήτριας χαρακτήρων, τεχνικοί ροής,σκηνοθέτες ροής, τεχνικοί αναπαραγωγής video, υπάλληλοι σύνθεσης προγράμματος, υπάλληλοι ροής προγράμματος, παραγωγοί, γραφίστες, δημοσιογράφοι, αθλητικοί συντάκτες και παρουσιαστές) ανεβάζουν το κόστος που έχει δαπανηθεί μέχρι σήμερα σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
  Σύμφωνα με το νόμο 3861/2010 περί Διαύγειας η δημόσια διοίκηση είναι υποχρεωμένη να αναρτά στο διαδίκτυο όλες τις αποφάσεις της και τις συμβάσεις που συνάπτει πριν την εκτέλεσή τους για να μπορούν να εφαρμοστούν.
  Εν τούτοις, καμία σχετική με τις ανωτέρω υπηρεσίες απόφαση ή σύμβαση δεν έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα διαύγεια του Υπουργείου Οικονομικών. Αντιθέτως, έχουν δημιουργηθεί δύο Επιτροπές (31/07/2013) από υπαλλήλους του Υπ. Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, στις οποίες είναι υποχρεωμένος ο Ειδικός Διαχειριστής να απευθύνει προς έγκριση κάθε είδους αιτήματα προμήθειας εξοπλισμού ή υπηρεσιών μέχρι ενός ορισμένου ποσού (συνημμένα 2 και 3). Για μεγαλύτερα ποσά θα πρέπει να απευθύνεται στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Δ.Σ.). Στο πρόγραμμα διαύγεια δεν φαίνεται να έχει εγκριθεί κανένα αίτημα ούτε από τις δύο Επιτροπές ούτε από την Ε.Α.Δ.Σ.
  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ 
  Κατά το πρώτο διάστημα μετά τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, είδαμε να μεταδίδονται απόιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αθλητικά γεγονότα των οποίων τα δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης ανήκαν στην ΕΡΤ, η οποία όχι μόνον είχε πληρώσει για την απόκτησή τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είχε εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα από διαφημίσεις (τελικοί μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακούκαι Παναθηναϊκού, Κύπελλο Συνομοσπονδιών, πρώτες μεταδόσεις Formula 1, κ.ά.). Σε άλλες περιπτώσεις, είδαμε να ανακοινώνεται από ιδιωτικούς σταθμούς η απόκτηση δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης αθλητικών γεγονότων (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ), των οποίων τα δικαιώματα είχε αποκτήσει η ΕΡΤ. Στις περιπτώσεις αυτές, το δημόσιο ζημιώθηκε σοβαρά από την απώλεια χρημάτων που είχε καταβάλει, χωρίς να τα μεταδώσει ποτέ, από ενδεχόμενες ρήτρες, αλλά και από διαφυγόντα κέρδη από τις διαφημίσεις που είχαν εξασφαλιστεί ή θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν χωρίς να μεταδοθούν ποτέ.
  Την Τετάρτη 21/08/2013 η ΔΤ μετέδωσε αγώνες του Champions League της περιόδου 2013 - 2014. Ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου είχε στραφεί με μηνυτήρια αναφορά κατά της τότε διοίκησης της ΕΡΤ, αναφερόμενος σε μέγα σκάνδαλο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος επειδή, όπως έγινε γνωστό η ΕΡΤ είχε αναλάβει τα δικαιώματα με συνολικό αντάλλαγμα 32,4 εκατομμύρια € περίπου για 3 έτη (10,8 εκατ. € ετησίως). Για το θέμα έχει διενεργηθεί προανάκριση. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κεδίκογλου ήταν τότε αρμόδιος Υπουργός, η διορισμένη από εκείνον διοίκηση της ΕΡΤ, υπό τον κ. Μάναλη, φέρεται να έχει πληρώσει τα 10,8 εκατ. € για τον πρώτο χρόνο (2012 – 2013). Η μετάδοση των πρώτων αγώνων της περιόδου 2013 – 2014 από τη ΔΤ, δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την καταβολή του τιμήματος και για τη δεύτερη περίοδο μετάδοσης και ενδεχομένως έχει καταβάλει προκαταβολή ή και ολόκληρο το τίμημα, παρά την επιμονή του κ. Κεδίκογλου για «μέγα σκάνδαλο». Ούτε και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει κάτι σχετικό δημοσιευμένο στο πρόγραμμα διαύγεια.

  ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, 
  ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
  1. Ποιες συμβάσεις έχουν συναφθεί μεταξύ του δημοσίου και των επιχειρήσεων «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» (Studio Παιανίας), Digea, ΟΤΕ Α.Ε. ή με άλλες επιχειρήσεις που προσέφεραν υπηρεσίες ή εξοπλισμό ή διέθεσαν δικό τους προσωπικό για την παραγωγή και μετάδοση του μορφώματος ΔΤ; Ποιο είναι το οικονομικό αντάλλαγμα σε κάθε περίπτωση; Ποιος υπογράφει τις συμβάσεις αυτές;

  2. Αν δεν υπάρχουν συμβάσεις ποιες είναι οι «συμφωνίες» που έχουν γίνει με τις επιχειρήσεις αυτές και έναντι τίνων ανταλλαγμάτων; Ποιος έκλεισε τις συμφωνίες αυτές και γιατί διατηρούνται μυστικές;

  3. Με ποια διαγωνιστική διαδικασία επελέγησαν οι συγκεκριμένοι φορείς και όχι άλλοι;

  4. Ποια αιτήματα προμήθειας εξοπλισμού ή υπηρεσιών έχουν κατατεθεί στις δύο προαναφερθείσες Επιτροπές του Υπουργείου Οικονομικών ή στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων;

  5. Γιατί τίποτα εκ των ανωτέρω δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Ν. 3861/2010 περί Διαύγειας;
  6. Πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί ή άλλοι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν για τη μετάδοση προγράμματος του μορφώματος ΔΤ με απευθείας συνεννόηση με τον Υφυπουργό κ. Καψή ή τον κ.Μάναλη (και την άγνωστη έως τώρα αναφερόμενη ως «ομάδα» του), χωρίς να έχουν προηγουμένως υπογράψει σύμβαση κατά το διάστημα 17/06/13 – 19/08/13, κατά το οποίο δεν είχε υπογραφεί καμία σύμβαση με εργαζόμενο.

  7. Από τις 11/06/2013 έως σήμερα, ποια αθλητικά γεγονότα, των οποίων τα δικαιώματα μετάδοσης είχεαποκτήσει η ΕΡΤ διατέθηκαν από το δημόσιο ή επετράπη να διατεθούν από τους διοργανωτές σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και έναντι τίνος ανταλλάγματος σε κάθε περίπτωση; Τι είχε πληρώσει μέχρι τότε η ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων αυτών; Ποια είναι τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου από διαφημίσεις που είχε εξασφαλίσει η ΕΡΤ ή μπορούσε να εξασφαλίσει για τις μεταδόσεις αυτές που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ;

  8. Έχει πληρωθεί από το Δημόσιο το ποσόν των 10,8 εκατομμυρίων € περίπου ή μέρος του ως προκαταβολή για την δεύτερη περίοδο (2013 – 2014) των δικαιωμάτων μετάδοσης του Champions League από το μόρφωμα της ΔΤ; Ποια είναι τελικώς η θέση της Κυβέρνησης για τη συμφωνία της ΕΡΤ ως προς Champions League και το τίμημα της σχετικής σύμβασης; Είναι σκάνδαλο, όπως ισχυρίζεται ακόμα ο κ. Κεδίκογλου; Αν ναι πώς υιοθετήθηκε η συμφωνία και μεταδίδεται για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά από τη ΔΤ;

  9. Προτίθεται η Κυβέρνηση να ελέγξει τον Εκκαθαριστή και Ειδικό Διαχειριστή κ. Γκίκα Μάναλη και να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος και για ενδεχόμενη απιστία περί την υπηρεσία, αφού, βάσει των ανωτέρω, διαχειρίζεται το ενεργητικό και παθητικό της ΕΡΤ Α.Ε. καθώς και την μετάδοση του τηλεοπτικού καναλιού με επωνυμία ΔΤ (!), δηλαδή Δημόσια Τηλεόραση (!), με απόλυτηαδιαφάνεια, παραβιάσεις του κανονισμού προμηθειών του δημοσίου, παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και πρόκληση ζημίας και διασπάθιση δημοσίου χρήματος;

  Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

  Αγαθοπούλου Ειρήνη
  Αθανασίου Νάσος
  Αμμανατίδου Λίτσα
  Βαλαβάνη Νάντια
  Βαμβακά Τζένη
  Βαρεμένος Γιώργος
  Βούτσης Νίκος
  Γάκης Δημήτρης
  Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη
  Δερμιτζάκης Κώστας
  Διακάκη Μαρία
  Διαμαντόπουλος Βαγγέλης
  Διώτη Ηρώ
  Δούρου Ρένα
  Δραγασάκης Γιάννης
  Δρίτσας Θοδωρής
  Δριτσέλη Παναγιώτα
  Ζαχαριάς Κώστας
  Ζερδελής Γιάννης
  Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
  Ιγγλέζη Κατερίνα
  Καλογερή Αγνή
  Κανελλοπούλου Μαρία
  Καραγιαννίδης Χρήστος
  Καφαντάρη Χαρά
  Κοδέλας Δημήτρης
  Κουράκης Τάσος
  Κουρουμπλής Παναγιώτης
  Κριτσωτάκης Μιχάλης
  Κυριακάκης Βασίλης
  Λαφαζάνης Παναγιώτης
  Μαντάς Χρήστος
  Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
  Μητρόπουλος Αλέξης
  Μιχαλάκης Νίκος
  Μπάρκας Κώστας
  Μπόλαρη Μαρία
  Ουζουνίδου Ευγενία
  Πάντζας Γιώργος
  Παπαδημούλης Δημήτρης
  Πετράκος Θανάσης
  Σαμοΐλης Στέφανος
  Σταθάς Γιάννης
  Σταμπουλή Αφροδίτη
  Στρατούλης Δημήτρης
  Τριανταφύλλου Μαρία
  Τσουκαλάς Δημήτρης
  Φωτίου Θεανώ
  Χαραλαμπίδου Δέσποινα
  Χατζηλάμπρου Βασίλης

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ 29/8 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
  22.00:<< MOUSIC SOUP>> JAZZ σε δικές τους αλλά και άλλες γνωστές   συνθέσεις
  Ευγενία Καρλάφτη πιάνο - φωνή
  Νέστωρας Δημόπουλος - κιθάρα
  Αναστάσης Γούλιαρης - τύμπανα

  23.00: Οι The Hidden Heroes 66 (dark-gothic rock band) :
  Θάνος Κυριαζής - Φωνή
  Γιάννης Κάρμας - Κιθάρες
  Στέλιος Κραββαρίτης - Μπάσο και φωνή
  Μαρία Τιράσκι - Πλήκτρα και φωνή
  Δημήτρης Κουκάς - Τύμπανα

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.