# #

30 Αυγ 2013

Η πολιτική βλακεία(και δουλικότητα) Σαμαρά-Βενιζέλου στο θέμα της Συρίας


Το άρθρο γράφεται μεν, μετά την απόφαση-έκπληξη(όχι για μένα τόσο, η Συρία δεν είναι Ιρακ) του Βρετανικού Κοινοβουλίου, να απορρίψει την πρόταση του Κάμερον για συμμετοχή της χώρας σε στρατιωτική εμπλοκή εναντίον της Συρίας (Διαβάστε εδώ), αλλά η κριτική περί βιασύνης της κυβέρνησης να δηλώσει δημόσια, ότι θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις(παρέχοντας διευκολύνσεις, γιατί μόνο αυτό της ζητήθηκε), ασκείται από χθες το πρωί!

Δεν μιλάω πρωτίστως για ενδοτισμό, δουλοπρέπεια, που είναι κυρίαρχα, στην λογική Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου. 

Η Ελλάδα, χωρίς να την έχουν και ιδιαίτερη ανάγκη, επιλέγει να εμπλακεί σε μία κίνηση του ΝΑΤΟ που θα παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου, την γενικότερη ηθική. 

Ακόμα και στο οικονομικό πεδίο, το κρίσιμο για την χώρα, όχι μόνο δεν ¨παζαρεύει" να πάρει κάτι, αλλά ρισκάρει, τσάμπα, τις σχέσεις της με το Ιράν(σύμμαχο της Συρίας), που είναι η μοναδική χώρα που μας παρέχει πετρέλαιο με πίστωση!

Κυρίως μιλάω για πολιτική βλακεία! Και εξηγούμαι

Από ΄προχθες το βραδύ, το κλίμα στο θέμα επέμβασης στην Συρία άρχισε να αλλάζει. 
Ενώ οι ΗΠΑ, μέχρι προχθές, φαινόταν να ξεκινάει την επίθεση εντός ωρών, ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη του το βράδυ(ώρα Ελλάδας πάντα) ενώ δηλώνει πεπεισμένος για την ενοχή του καθεστώτος Άσαντ για τα χημικά, δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα δώσει το πράσινο φως για επίθεση. 

Από χθες το μεσημέρι, η επίθεση μοιάζει να καθυστερεί πολύ, όταν Αμερικάνοι βουλευτές, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι(: : :), σε αντίθεση με παλιότερες επιθέσεις των ΗΠΑ, ζητάνε αυτή η επίθεση να εγκριθεί από το Κογκρέσο. 
Ήταν σαφές, από χθες μεσημέρι,  ότι εντός ΗΠΑ υπήρχαν κύκλοι που έβλεπαν με σκεπτικισμό την επίθεση εναντίον της Συρίας, αλλά η κυβέρνηση μας δεν είχε πάρει χαμπάρι!

Κάτι ανάλογο έγινε και στην Μεγάλη Βρετανία. 
Ο Κάμερον καλεί εκτάκτως σύγκλιση του κοινοβουλίου για το βράδυ. 
Από το πρωί, ο εκπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας στον ΟΗΕ, κάνει πίσω, και λέει ότι η χώρα του θα σεβαστεί τις έρευνες του ΟΗΕ, και δεν θα προχωρήσει χωρίς αποδείξεις σε επίθεση εναντίον της Συρίας. Από χθες το μεσημέρι, οι Εργατικοί έγιναν ξαφνικά ¨πασιφιστές" και διαμηνύουν ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση Κάμερον. 

Και στην Μεγάλη Βρετανία, έδειχναν να το ξανασκέφτονται, αλλά ο μέγας διπλωμάτης Αβραμόπουλος δεν το είδε, μαζί με το δίδυμο που μας κυβερνάει!

Και ωραία, εγώ λόγω ιδεολογίας και πολιτικής θέσης, θα απέρριπτα κάθε συμμετοχή. 

Αυτοί, οι έτσι και αλλιώς εκπρόσωποι του αστισμού τι θα μπορούσαν να κάνουν, για το συμφέρον της χώρας. 

Μα απλά, να πουν ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια απόφαση, άρα δεν υπάρχει ακόμα θέση της ελληνικής κυβέρνησης, και βέβαια, αν είχαν σκοπό να τους εξυπηρετήσουν στον αγώνα τους, να φέρουν τους Ισλαμιστές στην εξουσία στην Δαμασκό, θα μπορούσαν να το υπονοήσουν, και σίγουρα όχι δημόσια.

Το συμπέρασμα είναι ότι το κυβερνητικό δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχιστές της πολιτικής ΓΑΠ, και η κομπανία τους, έχοντας παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές, έχουν "ξεχάσει" να ασκούν πολιτική. 

Συμπεριφέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν μία δουλειά, που τους έχουν δώσει, και καμία πρωτοβουλία, οπουδήποτε δεν παίρνουν!

Σαμαράς και Βενιζέλος............Άβουλοι, δειλοί και μοιραίοι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.