# #

29 Αυγ 2013

Πάρτε τους τα 3,5 δις…ΤΩΡΑ !!!

Το καθαρό αποτέλεσμα που αναλογεί στους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς -ΠΕΙΡ+3,92%- στο πρώτο εξάμηνο 2013 διαμορφώνεται στα 3,5 δισ. ευρώ ενσωματώνοντας όφελος από αρνητική υπεραξία εξαγορών ύψους 3,8 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. 

Για να το λέμε απλά δηλαδή, η τράπεζα Πειραιώς έχει κέρδη 3,5 δις το εξάμηνο και περίπου 7 δις ευρώ το χρόνο.

Είναι η ίδια τράπεζα που…αξιολογούνταν αρνητικά μέχρι πριν από περίπου ένα χρόνο από τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης και δέχονταν συνεχείς υποβαθμίσεις, που έμπαινε σε μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας  και που το οικονομικό επιτελείο του Σαμαρά δήλωνε πως βρίσκεται στον προθάλαμο κρατικοποίησης, προκειμένου να διασωθεί.

Πρόκειται επίσης για την ίδια τράπεζα που... έλαβε ένα ιδιαίτερα υψηλό πακέτο κρατικής ενίσχυσης –και όχι μόνο με τη μορφή εγγυήσεων-, που έλαβε μερικά δις ευρώ από την κυβέρνηση Καραμανλή, μέσω του περίφημου δανείου των Ολυμπιακών αγώνων- και που μόλις πριν από μερικούς μήνες εξαγόρασε –που λέει ο λόγος- το υγειές κομμάτι της Αγροτικής, με μια χαριστική σύμβαση.

Πρόκειται για την τράπεζα που αντικατοπτρίζει το ελληνικό success story  του Αντώνη Σαμαρά, την τεράστια αναδιανομή πλούτου μέσα στον πυρήνα της ελληνικής κρίσης και αποδεικνύει ότι κάποιοι συνεχίζουν να πλουτίζουν ακόμη και σήμερα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το τι θα έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς σήμερα. 

Να τους πάρει τα λεφτά με συνοπτικές διαδικασίες, όχι γιατί τα χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο, ούτε γιατί ο Σάλας είναι ένας από τους αρχιερείς της διαπλοκής. Αλλά γιατί πρέπει να πληρώνουν οι πλούσιοι.

 

 

alterthess

http://paganeli.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.