# #

12 Μαΐ 2013

Αντώνης Σαμαράς: Χουντικές μέθοδοι οι επιστρατεύσεις (βίντεο)



Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν στην αντιπολίτευση αναφέρθηκε μέσα στην Βουλή των Ελλήνων για τις επιστρατεύσεις εργαζομένων από την προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τις...χουντικές μεθόδους.

Πριν από λίγο ο ίδιος υπέγραψε την απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα ετοιμάζονται τα δελτία ατομικής πρόσκλησης τα οποία θα σταλούν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε όλους τους καθηγητές της Δ.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΤΕ...

alfavita.gr

1 σχόλιο:

  1. Φίλη μαθήτρια, φίλε μαθητή,

    Η απεργία των εκπαιδευτικών σε αφορά άμεσα. Δεν είναι απεργία κάποιων εργατών σε κάποιο εργοστάσιο. Όχι ότι δεν σε αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα αλλά τώρα το πράγμα είναι στη πόρτα σου.

    Από μια άποψη, εσύ θα ρισκάρεις τις πανελλήνιές σου, εσύ θα αγχωθείς παραπάνω μέρες, εσύ θα χάσεις λίγο από το καλοκαίρι σου.

    Από την άλλη όμως, εσύ θα μπεις σε μια σχολή συγχωνευμένη με άλλες τρεις, εσύ θα κάνεις μάθημα στοιβαγμένος με άλλους τριακόσιους σε αίθουσες για εκατό πενήντα άτομα, εσύ θα ψάχνεις για δουλειά σε κάποια χρόνια όταν ήδη η ανεργία των νέων είναι πάνω από 60%.

    Ακόμη περισσότερο, η μικρότερή σου αδερφή, ο μικρότερός σου αδερφός, η φίλη σου, ο φίλος σου, θα δώσουν πανελλήνιες του χρόνου ή σε μερικά χρόνια τελειώνοντας τη μέση εκπαίδευση σε ένα σχολείο με παιδιά που πεινούν, με φωτοτυπίες αντί για βιβλία, με υπεράριθμα τμήματα, με ελλείψεις σε καθηγητές μέχρι και τον Μάρτιο και με προοπτικές περαιτέρω υποβάθμισης.

    Επειδή είσαι δεκαεφτάρα και δεκαεφτάρης και δεν μασάς κουτόχορτο όπως εμείς οι ενήλικες (τρομάρα μας), ψάξε, μάθε, ρώτα, μίλα και οργανώσου. Αποφάσισε αν θες η όχι να γίνει η απεργία, αν θεωρείς ότι η επιστράτευση των καθηγητών σου, των δικών σου καθηγητών, στο δικό σου σχολείο, είναι σωστή, και πες τους το.

    Η πολιτεία δεν σου δίνει ακόμη το δικαίωμα να ψηφίσεις, όμως αυτοί που δεν επέλεξες συνεχίζουν να ορίζουν την ζωή σου.

    Γράψε ένα κείμενο με τους συμμαθητές σου και δώσε το στους καθηγητές σας ή δημοσίευσέ το. Στο facebook, στον τοπικό τύπο, στα τοπικά blogs, είναι πολύ απλό. Αν είστε μαζί τους θέλουν πολύ να το ξέρουν, να πάρουν κουράγιο και να παίξουν κορώνα – γράμματα ακόμη και την δουλειά τους για ένα καλύτερο αύριο στην παιδεία. Αν όχι, πάλι θέλουν να ξέρουν ότι ο αγώνας τους δεν σας αγγίζει, και παλεύουν μόνοι τους. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς.

    Μην αφήνεις πια τους άλλους να κανονίζουν για σένα, πάρε θέση τώρα.

    ένας εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.