# #

18 Δεκ 2012

Αν είσαι πρόβατο, θα βρεις οπωσδήποτε τσοπάνη...


Η ανεργία είναι

 ...ευλογία





Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ, αυξάνεται διαρκώς η ανεργία στην Ελλάδα και δεν θα αργήσει η μέρα που όλοι οι Έλληνες θα κάθονται και θα απολαμβάνουν το υπέροχο κλίμα της όμορφης χώρας μας, φιλοσοφώντας σαν τους αρχαίους και ένδοξους προγόνους μας....
 

 Για τον μήνα Νοέμβριο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι 786.236 αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως οι πραγματικοί άνεργοι είναι τουλάχιστον 786.237, αφού είμαι άνεργος αλλά δεν είμαι γραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ γιατί δεν καταδέχομαι να με μετράνε μαζί με την πλέμπα. 

Το θετικό στοιχείο είναι πως παρουσιάζεται μείωση του αριθμού των μακροχρόνια ανέργων κατά 1.827 άτομα. Μάλλον θα πέθαναν. 

 Ο μαζικός θάνατος των ανέργων είναι η μόνη πιθανότητα να μειωθεί η ανεργία, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας γιατί, απλά, οι επιχειρήσεις δεν χρειάζονται πια εργαζόμενους. 
 Θετικό είναι και το γεγονός πως οι απολύσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 25,36% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αλλά αυτό οφείλεται στο ότι δεν μπορούν να σε απολύουν κάθε μήνα. 

Πάντως, αν απολυθούν όλοι, θα μηδενιστούν εντελώς οι απολύσεις. Από τους εγγεγραμμένους άνεργους, το 41,97% είναι άνδρες και το 58,03% γυναίκες, οπότε αυτή είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να βγάλετε γκόμενα. 

 Το 64,02% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι ηλικίας από 30 έως 54 ετών, οπότε είναι προφανές πως έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για σύνταξη στα 30, ώστε να απολαμβάνεις την όμορφη ζωή και να μην χάνεις τις μέρες σου ψάχνοντας για θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξουν. 

 Σε επίπεδο εκπαίδευσης, η συντριπτική πλειοψηφία των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ είναι από την υποχρεωτική, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ μόνο το 1,15% είναι από άτομα χωρίς εκπαίδευση, οπότε φτάνουμε στο ασφαλές συμπέρασμα πως, αν είσαι εντελώς αγράμματος και στουρνάρι, θα βρεις οπωσδήποτε δουλειά. 

 (Οι πραγματικοί άνεργοι είναι τόσοι πολλοί που αποτελούν την κυρίαρχη κοινωνική ομάδα στην Ελλάδα σήμερα και θα μπορούσαν να πάρουν την κατάσταση της χώρας στα χέρια τους. Αλλά αυτό ούτε που τους περνάει από το μυαλό. Προτιμούν να ψάχνουν να βρουν κάποιον να τους εκμεταλλευτεί. 

Αν είσαι πρόβατο, θα βρεις οπωσδήποτε τσοπάνη. 
Και το Πάσχα πλησιάζει. Μπεεεεε!!!!)

http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.