# #

19 Δεκ 2012

Τον Παπαδόπουλο τι τον έχετε κ.Πάγκαλε;



Αίσθηση προκάλεσε η νέα προσπάθεια του πρώην υπουργού Θ. Πάγκαλου να ξεφύγει για λίγο από την πολιτική αφάνεια, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το λογαριασμό του στο Twitter. Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει χαρακτηριστικά:
Ακολούθησε συζήτηση στο διαδίκτυο για το αν ο Παπαδόπουλος ήταν πρωθυπουργός ή δικτάτορας, όπως ο παππούς του Θ.Πάγκαλου. 
Η αλήθεια είναι ότι ο πραξικοπηματίας κατείχε μεταξύ άλλων τις θέσεις του πρωθυπουργού, του αντιβασιλέα και του ...
προέδρου της Δημοκρατίας. 
Αν ακολουθήσουμε όμως την ορολογία που χρησιμοποιούσαν οι πραξικοπηματίες θα έπρεπε καλύτερα να τον αποκαλούμε «Αρχηγό της Επανάστασης».
Το θέμα δεν σχετίζεται φυσικά με τους τύπους και το πρωτόκολλο αλλά με το συλλογικό υποσυνείδητο ενός ολόκληρου λαού. Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης μόνο οι οπαδοί της δικτατορίας χαρακτήριζαν τον Παπαδόπουλο «πρωθυπουργό» ενώ ο ελληνικός λαός χρησιμοποιούσε τους όρους «δικτάτορας», «πραξικοπηματίας», «αρχηγός της χούντας» κτλ.
Το σφάλμα είναι φυσικά κατανοητό για τον απόγονο ενός δικτάτορα ο οποίος επιχειρεί να νομιμοποιήσει τα εγκλήματα του παππού του – χάρη στα οποία διατηρεί ακόμη μια θέση στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Δεν παύει όμως να αποτελεί προσβολή της δημοκρατίας.
Υ.Γ 1 Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, και σε αντίθεση με ότι υποστηρίζει ο Θ.Πάγκαλος, ο Παπαδόπουλος έζησε στο εξωτερικό όταν εκπαιδευόταν από τη CIA – πληροφορία την οποία διαψεύδει η αμερικανική υπηρεσία.
Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο της wikipedia:
«Μεταπολεμικά πήγε στην Αμερική για να εκπαιδευθεί σε θέματα πληροφοριών, και έγινε πράκτορας της CIA.[3][4][5] Στις 1 Ιουλίου του 1973 σε ένα άρθρο της εφημερίδας Observer υπήρξε ο ισχυρισμός από μια ανώνυμη πηγή της εφημερίδας ότι ο Παπαδόπουλος ήταν έμισθος πράκτορας της CIA[6]. Στο άρθρο του Observer παραπέμπει και το άρθρο του Political Science quarterly, vol 89, 3-4, 1974 Σε επίσημη ακρόαση στην Αμερικάνικη Γερουσία, η CIA αρνήθηκε ότι ο Γ. Παπαδόπουλος υπήρξε ποτέ πράκτοράς της, και ισχυρίστηκε ότι η οποιαδήποτε σχέση είχαν αυτή ήταν στα πλαίσια της πάγιας συνεργασίας (από την εποχή του εμφυλίου πολέμου) CIA και ΚΥΠ την περίοδο που ο Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ΚΥΠ. Στην ίδια ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας ο διευθυντής της CIA ισχυρίστηκε ότι ο Παπαδόπουλος ουδέποτε εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ (από την CIA)[7]  »
Υ.Γ 2 Ο @Gerogriniaris έκανε μια εξαιρετική παρατήρηση με το ερώτημα «Τελικά ο Πάγκαλος θέλει κοσμοπολίτες ή όχι» και παραθέτει το εξής απόσπασμα από συνέντευξη του πρώην υπουργού στην εφημερίδα το Βήμα
-Αυτοί δηλαδή είναι η αυλή του κ. Γιώργου Παπανδρέου;
-«Ναι. Με το που ανέλαβε εμφανίστηκε ένα σύνολο ανθρώπων που δεν μιλάνε καν καλά ελληνικά ­ διότι είναι Ελληνοαμερικανοί ­, πράγμα που βεβαίως σοκάρει τους πάντες μέσα στο υπουργείο. Οι διπλωμάτες γελάνε… “Στους διαδρόμους του υπουργείου” λένε “επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική με αμερικάνικη προφορά”. (γέλια) Οχι ότι η χρήση της αγγλικής αποτελεί κανενός είδους ένδειξη για μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά το να υπηρετείς στο υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας και η μητρική σου γλώσσα να είναι άλλη οπωσδήποτε σοκάρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.