Δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι…στην χώρα που θάβουν ζωντανούς τους συνταξιούχους, φορολογούν τα Ελληνόπουλα και στέλνουν στα σκουπίδια 2.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ…
….πολιτικοί, μπετατζίδες, εργολάβοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, χρηματιστές κάνουν πάρτυ, τα δις σφυρίζουν στον Αέρα…
..και όταν πλησιάζει ο Νόμος…
…απλώς τον αλλάζουν…
Μαλάκα Μήτσο θα σου πάρουν τον βιός σου για 301,00 € …
…κι αυτοί θα χορεύουν στο πτώμα σου…
Σήμερα είπε στον Real.gr
Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.
«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο» (real.gr).
Στην ερώτηση δε αν παραμένει ανοιχτό να συνεχίσει το τέλος να εισπράττεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός:
«Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Αρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε…»
Απαλλαγή των τραπεζικών διοικήσεων από νομικές ευθύνες
Στο όμορφο κόσμο κι Αγγελικά πλασμένο, μπορείς να κάνεις κάτι ποινικό, αρκεί πριν να το κάνεις Νόμο….
ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα απαλλάσσει τις διοικήσεις των τραπεζών από νομικές ευθύνες, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το βασικό αίτημα των επικεφαλής των ελληνικών πιστωτικών ομίλων.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τις τραπεζικές διοικήσεις, οι οποίες θέλουν να “προστατευθούν” από πιθανές προσφυγές στη δικαιοσύνη για “απιστία”, λόγω της συμμετοχής των τραπεζών στην επαναγορά ομολόγων. Βέβαια, όταν ένα θέμα αφορά ποινικές ευθύνες καθίσταται πολύπλοκο, πόσω μάλλον όταν σχετίζεται με τόσο σημαντικές διαδικασίες.Σε συνέντευξή του στον real.fm ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε ότι η ρύθμιση που αναμένεται και θα απαλλάσσει από ευθύνες τις διοικήσεις των τραπεζών που θα ενταχθούν στα πρόγραμμα επαναγοράς θα είναι ίδια με αυτή που υπήρξε και με το PSI.Το πρόβλημα που προκύπτει είναι το εξής:
Όπως είχε αναφέρει το “Κεφάλαιο” της 1ης Δεκεμβρίου, αν οι ελληνικές τράπεζες συμμετάσχουν στην επαναγορά, ουσιαστικά αυτό ισοδυναμεί με αποδοχή – πέραν της απώλειας είσπραξης τόκων (περί τα 4 δισ. ευρώ)- απώλειας μελλοντικής αναπλήρωσης της ζημιάς, την οποία έχουν «γράψει» μέχρι τώρα (70% επί της ονομαστικής αξίας) αποτιμώντας τα κρατικά ομόλογα σε τρέχουσες τιμές.Με άλλα λόγια για να συμμετάσχουν στην επαναγορά οι διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να «υπογράψουν» έναντι των μετόχων τους την ανάληψη ευθύνης -οικονομικής και νομικής- για ζημιογόνο συναλλαγή (πώληση με ζημία περιουσιακού στοιχείου της τράπεζας).Η κυβέρνηση και εδώ δεν μπορεί να απαλλάξει με νόμο του κράτους –στο όνομα του «πατριωτικού καθήκοντος» όπως ζήτησε ο κ. Στουρνάρας– τις διοικήσεις από τις ευθύνες αυτές, καθώς το Δίκαιο που διέπει τα ομόλογα αυτά (την σχέση εκδότη και αγοραστή) είναι το αγγλικό και όχι το ελληνικό.Σε αυτό το πλαίσιο, οι διοικήσεις ποντάρουν στην εξασφάλιση ενός αντισταθμιστικού παράγοντα, όπως της αναγνώρισης του αναβαλλόμενου φόρου, που να δικαιολογεί τη συμμμετοχή στην επαναγορά. Ουσιαστικά, θέλουν να έχουν στα χέρια τους ένα “δυνατό” χαρτί που θα δείχνει ότι η συμμετοχή στην επαναγορά έγινε μέσω διαπραγμάτευσης και ανταλλαγμάτων, σε σημείο που δεν συνιστά απιστία. (Πηγή:www.capital.gr)
στον αρειο παγο προεδρος ειναι ο δωσιλογος-ταγματασφαλιτης Πικραμενος, τι περιμενετε να αποφασισει?
ΑπάντησηΔιαγραφή