# #

3 Ιουν 2012

Η Ομογένεια μας λέει: Κάθε Έλληνας είναι πρεσβευτής της Ελλάδας !!!



 «Πρεσβευτές της Ελλάδας».


Η Ομογένεια μας λέει: Κάθε Έλληνας είναι πρεσβευτής της Ελλάδας

Μία νέα προσπάθεια ξεκίνησαν Έλληνες της Ομογένειας και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, με την οποία θέλουν αν συμπαρασταθούν στην δοκιμαζόμενη πατρίδα τους. 

Η κίνηση ονομάζεται «Πρεσβευτές της Ελλάδας».

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια αυτή είναι η Εύη Γιαννά, η οποία έγραψε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Αυστραλία, πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να προωθηθεί.

Μεταξύ άλλων, έγραψε:

«Είμαι Ελληνίδα. Γεννήθηκα στην Αίγυπτο και μετανάστευσα στην Αυστραλία με τους γονείς μου όταν ήμουν επτά ετών. Πάντα είχα το δυνατό συναίσθημα ότι είμαι Ελληνίδα και πάντα ήμουν περήφανη για αυτό!

Κυρίως οι γονείς μου, μου καλλιέργησαν αυτή την αγάπη για την πατρίδα μου από μικρό παιδί, αλλά πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο και το γεγονός πως ζούμε μακριά από τον τόπο μας.

Αυτό μας έχει δημιουργήσει την ανάγκη να ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά στην κουλτούρα μας. Στη Μελβούρνη μεγάλωσα, σπούδασα και ειδικεύτηκα ως ψυχολόγος, και εργάζομαι στο κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources) που ασχολείται, συγκεκριμένα, με την ανάπτυξη στρατηγικών προγραμμάτων, τα οποία αυξάνουν την απόδοση των εργαζομένων και που προωθούν την αποτελεσματικότητα μιας οργάνωσης.

Ποιοι είναι οι Πρεσβευτές της Ελλάδας και πώς ξεκίνησαν;


Αυτό που με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό τον καιρό είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Το όνειρό μου θα ήταν να την δω μια μέρα να υπερισχύσει και να γυρίζει πάλι στην παλιά της δόξα.

Εδώ και αρκετούς μήνες, έχω κάνει πολλές συζητήσεις με φίλες και φίλους, Ελληνοαυστραλούς για το πώς θα μπορούσαμε ως Έλληνες του εξωτερικού να βοηθήσουμε την Ελλάδα στη σημερινή κρίση. Ένα βράδυ είχα την έμπνευση ότι «Ο Κάθε Έλληνας Είναι Πρεσβευτής της Ελλάδας», και ότι όλοι μας οφείλουμε να παίξουμε κάποιο ρόλο για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας. Έτσι, αποφάσισα να ξεκινήσω την πρωτοβουλία «Πρεσβευτές της Ελλάδας», με σκοπό να δημιουργήσουμε μια αίσθηση υπερηφάνειας στον κάθε Έλληνα για την χώρα του, όπου θα ενθαρρύνει την ενεργή δραστηριότητα βοήθειας της Ελλάδας, ανεξάρτητα από που βρίσκεται ο καθένας γεωγραφικά στον κόσμο.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως κύριο σκοπό να ενώσει τους Έλληνες, δημιουργώντας ένα δίκτυο μεταξύ των Ελλήνων της Ελλάδας και της διασποράς, ενθαρρύνοντας την ενεργό δράση και αποθαρρύνοντας την απάθεια. Οι «Πρεσβευτές της Ελλάδας» θα καθορίζουν ποιες είναι οι κρίσιμες ανάγκες και πως μπορούμε να συνεργαστούμε πιο στενά για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μαζί.

Ταυτόχρονα, θα συμπαραστεκόμαστε στους συμπατριώτες μας που έχουν χάσει την δουλειά τους, τον μισθό τους και την ηθική τους. Ενώ οι πρώτοι «Πρεσβευτές» ξεκίνησαν στη Μελβούρνη, η ομάδα μας έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα διαμέσου του facebook, φτάνοντας περίπου τα χίλια πεντακόσια μέλη μέσα σε λίγους μήνες! Μέχρι στιγμής, έχουμε διερευνήσει κάποιες ιδέες και μια από τις δραστηριότητές μας θα είναι η διοργάνωση εράνου για την συμπαράσταση ανθρώπων που έχουν ανάγκη, διαμέσου φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ελλάδας. 

Η ομάδα μας, επίσης, θεωρεί σημαντικό να ανταποκρίνεται στην αρνητική εικόνα της Ελλάδας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και ήδη έχουμε αντιδράσει σε τέτοια δημοσιεύματα.

Πώς μπορείτε να γίνετε μέλη; Σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τον έρανό μας, και προσκαλούμε τον ελληνισμό της Αυστραλίας να λάβει μέρος στις δραστηριότητες αυτές, που με την βοήθεια όλων μας θα γίνουν αποτελεσματικές. Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας «Πρεσβευτές της Ελλάδας» μπορείτε να επικοινωνήσετε διαμέσου του facebook με την Εύη Γιαννά (Evy Yannas) ή με τον Νίκο Κολενδριανό. Μπορείτε, επίσης να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας μέσω email στο eyannas@hotmail.com η changez@live.com.au.
Εύη Γιαννά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.