# #

7 Ιουν 2012

Στης βουλής τα έδρανα ΑΧ και εγώ να έκλανα….


…Ωραίοι στίχοι από έναν δημιουργό που δείχνει τεράστια επιθυμία και πίστη στο τραγούδι που έγραψε και κάνει τα πάντα για να ξανάκάτσει στα έδρανα της Βουλής.

Για τον Γρηγόρη Ψαριανό

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο και τις μάχες που δόθηκαν τότε για μερικές ψήφους. Οι εκλογές κατά βάση είναι ωραία περίοδος. Απελευθερώνει και δείχνει πραγματικά χαρακτηριστικά ανθρώπων που μπορεί όλη την προηγούμενη περίοδο να μπαίνουν κάτω από μάσκες και να κρύβονται.

Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούμαι με τον χώρο της αριστεράς και η αλήθεια είναι πως έχω ζήσει αρκετές διαμάχες ανήθικες. Κάπου όμως πρέπει να μπαίνουν και κάποια όρια. Μπορεί όσα (λίγα) χρόνια συμμετέχω στους αγώνες και την αριστερά να έχω ακούσει τα μύρια όσα από τους εκπροσώπους του συστήματος (υπό κατάρρευση ), από λάσπες και συκοφαντίες μέχρι ύβρεις και ...προσβολές.

Αλλά για να είμαι ειλικρινής τίποτα δεν με πείραξε τόσο πολύ όσο το σχόλιο του κυρίου Ψαριανού στον Ρ/Σ φλας για την  ‘άκρα αριστερά’ (φωτογραφίζοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και την ταύτισή της με τη χρυσή αυγή.

Δεν ξέρω αν κ. Ψαριανέ εγώ που μάχομαι καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο, για να βρω δουλειά με έναν αξιοπρεπή μισθό, να σπουδάσω και να πάρω τη μόρφωση που μου αξίζει  στα μάτια σας είμαι όντως το ίδιο με την χρυσή αυγή αλλά μάλλον κάπου κάνετε λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι στην αριστερά (του κινήματος) που ο αγώνας τους δεν εξαντλείται στα πάνελ των μεγαλοκάναλων και το ΟΑΚΑ. Και νομίζω ότι, αν μη τι άλλο, για όσες ψήφους και να μιλάμε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τους ταυτίζεται με τους  νέο-ναζί της Χ.Α.. Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν καθημερινά αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια και για αυτό έχουν κερδίσει τον σεβασμό των ανθρώπων γύρω τους.

Και ενώ αρχικά αδιαφόρησα για την άνανδρη επίθεση που έκανε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και ευρύτερα στους αγώνες που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 2 χρόνια, η επίθεση συνεχίστηκε απλώς αλλάζοντας πολιτική δύναμη.

Στην τελευταία εκπομπή ‘ΑΝΑΤΡΟΠΗ’ (5η Ιούνη 2012) ο κύριος Ψαριανός αναμφισβήτητα προσπάθησε να κλέψει την παράσταση. Δικαίωμα του. Αν και οι λαϊκισμοί αργά η γρήγορα κουράζουν τον κόσμο κύριε του ευρώ-μονόδρομου.
Σας είδα να επιτίθεστε στο ΚΚΕ και προφανώς στο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε λέξη για την Διαμαντοπούλου (πέραν ότι συμφωνείτε σε όλα όπως είπατε) και τον Μιχελάκη που έχουν διαλύσει το μέλλον και το παρόν της νεολαίας και των εργαζόμενων. Και πάλι δικαίωμα σας, άλλωστε από πού μπορείτε να αντλήσετε ψήφους εσείς το ξέρετε καλύτερα.

Αλλά και πάλι υπάρχουν και όρια. Αφού ειρωνευτήκατε την Αριστερά, και η αλήθεια είναι ότι γίνατε απλά κουραστικός, συνεχίσατε με την χειρότερη επίθεση λάσπης που έχω ακούσει στο σύνολο της προεκλογικής περιόδου. Αφού πρώτα είπατε αισχρά ψέματα για των αριθμό των ψήφων που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά*, στη συνέχεια επιτεθήκατε σε υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπονοώντας ότι είναι διεφθαρμένη και με αυτό τον τρόπο μπήκε στη βουλή.
Δεν την γνωρίζω προσωπικά την κα. Θεοπεφτάτου αλλά έχω διαβάσει μετά την εκλογή της σειρά δημοσιευμάτων για την μέχρι τώρα πορεία της. Είναι μάλλον ντροπή για εσάς ένας άνθρωπος να δουλεύει στο δημόσιο και μάλιστα να βραβεύεται η πολεοδομία στην οποία είναι προϊστάμενη ως η καλύτερη πολεοδομία της χώρας . Και μάλιστα αυτός είναι ο λόγος που όλο το νησί της την σέβεται και την εκτιμά. Βλέπετε, δεν είναι αναγκαίο πάντα να κάνει κάποιος καραγκιοζιλίκια στις τηλεοράσεις για να τον ψηφίσει ο κόσμος. Κάποιες φορές αρκεί απλώς να τον σέβεται και να συμφωνεί μέσες-άκρες με το πολιτικό του σχέδιο, καλώς ή κακώς. Φαντάζομαι για εσάς πρέπει κάποιος να δουλεύει στους νταβατζήδες των ΜΜΕ για να είναι άξιος σεβασμού. Όπως για παράδειγμα ο ‘σύντροφός’ σας Σ. Μαλέλης που έδωσε αγώνα να μπαίνει καθημερινά η Πετρούλα ξεβράκωτη στο σαλόνι μας και να μας λέει τον καιρό προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό που μας αξίζει.

Μπορεί όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να δώσει την διέξοδο που αναζητεί ο ελληνικός λαός και το πρόγραμμά του να είναι ίσως και ανέφικτο. Μπορεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που τόσες φορές αναφέρατε ειρωνικά στην εκπομπή) να εκπροσωπεί εκλογικά ένα πολύ μικρό ποσοστό της κοινωνίας αλλά τον όποιο κόσμο εκπροσωπεί έχει την ευκαιρία να τον κοιτάει στα μάτια. Και ακριβώς επειδή δεν τελειώνουν τα πάντα στις εκλογές και θα υπάρξει και επόμενη μέρα των αγώνων, χρέος της νεολαίας που αγωνίζεται για να αποτελειώσει τον χρεοκοπημένο σας κόσμο είναι να στείλει εσάς και τους όμοιούς σας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να δημιουργήσει τον πολιτισμό και την ηθική που μας αξίζει . Γιατι μπορεί το αλκοόλ να σας έσωσε από τον αθλητισμό** αλλά η έλλειψη ηθικής θα σας γκρεμίσει  μαζί με τον παλιό κόσμο που πεθαίνει.

* Αναφέρατε συγκεκριμένα: «τις προηγούμενες εκλογές του ’09 που ήμουν κι εγώ με το ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεφαλονιά πήραμε 1300 ψήφους. Τώρα πήρανε 19000». Φυσικά, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς στο ypes.gr, στην Κεφαλονιά στις 6 Μάη ψήφισαν 25.324 και ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 4.670. Στις εκλογές του ’09 δε, ψήφισαν 28.382 εκ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.031.

**«Το αλκοόλ με έσωσε από τον αθλητισμό» ήταν ατάκα πάνω σε μπλουζάκι που φορούσε ο κ. Ψαριανός σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Από τότε καταλάβαμε τι πρεσβεύετε. Και αν ο κ. Κουβέλης δεν είναι ό Καρατζαφέρης της αριστεράς θα πρέπει να φροντίσει να αποτινάξει από το κόμμα του τον Άδωνι της αριστεράς …..


1 σχόλιο:

  1. ΛΕΥΚΕΜΙΑ είναι ο πο@@@@στης Ο Αδωνης Γεωργιάδης που βγαίνει κάθε ημέρα στα κωλοκαναλα του ΜΕΚΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ που σαν υφυπουργός ναυτιλίας υπεργαψαι στα ποντοπόρα πλοία με ελληνική σημαία να έχουν ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΎΣ...

    Και βαρέθηκα να ακούω ότι θα πάρουν οι εφοπλιστές την σημαία τους από τα πλοία τους!!!! ΑΣ ΤΗΝ ΠΆΡΟΥΝ οι κερατάδες ας το μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ και όποιο πλοίο δεν έχει ελληνική σημαία αν πιάνει λιμάνι να τους ξεσκίζομαι στο φόρο..58 ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΈΧΟΥΝ, Φ.Π.Α ΔΕΝ ΠΛΕΙΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΆΧΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΊ!!! 130 ΜΕΓΆΛΟΙ ΌΜΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΟΥΝ ΚΈΡΔΗ 59% ΤΟΥ ΤΖΊΡΟΥ , ΌΤΑΝ ΤΑ ΣΚΌΠΙΑ ΈΧΟΥΝ ΜΕΣΏ ΟΡΩ 25-30 % ... ΠΑΝΆΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ...ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΑΔΩΝΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΊ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΊ!!!!! ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕΣ....

    ΓΙΑ ΨΑΞΕΤΕ ΤΑ ΦΕΚ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ!!! ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΙΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧ@@@ΔΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΊΑ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ- ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΡΕΡΕΠΝΕΡΗ !!!!!!! ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑ ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ .. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙΙ...ΡΕ ΤΡΑΓΚΑ ΤΡΟΥΓΚΑ ..ΧΑΤΖΙΝΗΚΟΛΑΟΥ..ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΖΙ;

    ΑΥΤΆ ΈΚΑΝΕ Ο ΑΔΩΝΗΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.