# #

5 Ιουν 2012

"Καμπάνα" από την Εφορία ... στα συσσίτια!


"Καμπάνα" από την Εφορία ... στα συσσίτια!


Το ποσό των 7.448 ευρώ ζητά από τα Συσσίτια της Σπλάντζιας η Εφορία Χανίων ως πρόστιμο για τη μη κατάθεση φορολογικής δήλωσης ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου τα τελευταία δύο χρόνια!

Το ποσό είναι τεράστιο για τις δυνάμεις του Συσσιτίου και σύμφωνα με τον πρόεδρό του, κ. Μανώλη Καλλιγέρη, «τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν σε 10 τόνους φαγητού».

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συσσιτίου, επιβάλλεται να γίνει άμεσα μια μείωση στο μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών καθώς κατ' αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τα στερούνται οι οικονομικά αδύναμοι που στηρίζονται από τη δράση του Σωματείου.

«Είναι ένα δυσβάστακτο βάρος για ένα Σωματείο που δεν είναι κερδοσκοπικό και ό,τι χρήματα παίρνουμε ως δωρεές τα δίνουμε για τις ανάγκες των συσσιτίων, του οδοντιατρείου και των ...
υπόλοιπων δράσεών μας», λέει στα "Χανιώτικα Νέα" ο κ.  Καλλιγέρης, ο οποίος δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τους λόγους που το κράτος απαιτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό.

«Ο Δήμος Χανίων μας έβγαλε ένα ποσό 2.000 ευρώ ως επιχορήγηση για τις ανάγκες των συσσιτίων. Για να πάρουμε, όμως, τη δωρεά έπρεπε να βγάλουμε φορολογική ενημερότητα. Πήγα, λοιπόν, στην Εφορία, ζήτησα να την πάρουμε και μου είπαν ότι χρωστούσαμε φόρους ακίνητης περιουσίας για το 2011 και το 2012. Το 2009 είχαμε καταβάλει στην Εφορία το ποσό των 471 ευρώ και το 2010 το ποσό των  612 ευρώ. Τώρα για να έχουμε φορολογική ενημερότητα χρειαζόμαστε 7.448,78 ευρώ, πράγμα αδύνατο. 

Η διαφορά είναι τεράστια από τα 471 ευρώ και τα 612 ευρώ που δώσαμε για το 2009 και το 2011, μας πάνε ξαφνικά στα 3.500 σχεδόν ευρώ τον χρόνο και συνολικά στα 7.448 για δύο χρόνια!», επισημαίνει ο κ. Καλλιγέρης.

Σύμφωνα με  στοιχεία από την Εφορία, τα Συσσίτια αποτελούν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και είναι υποχρεωμένα να κάνουν φορολογική δήλωση, κάτι που δεν είχαν κάνει τα τελευταία χρόνια. «Εμείς για λόγους κοινωνικούς ζητάμε να μειωθεί το ποσό που μας επιβλήθηκε και έχει να κάνει κυρίως με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Οι άνθρωποι στη Δ.Ο.Υ. Χανίων έδειξαν κατανόηση, αλλά μας είπαν ότι αυτό το ζήτημα αφορά το κράτος και το Υπουργείο. Ελπίζουμε ότι θα μας εισακούσουν», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλόπτωχοι Αδελφοί - Φιλόπτωχα Συσσίτια Σπλάντζιας.

Η ΔΡΑΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Συσσιτίων, έχουν πιστοποιηθεί ως φορέας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας με αριθμό μητρώου στο Εθνικό Μητρώο καθώς πληροί τις προϋποθέσεις ως προς τον σκοπό που υπηρετεί, ως προς τη δραστηριότητα και γενικά την αποτελεσματικότητα στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες και την κάλυψη βασικών αναγκών. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. και διοικείται από 7μελές Δ.Σ. Συντηρείται από την οικονομική ενίσχυση φιλάνθρωπων.

- Προσφέρει καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό, 300 μερίδες, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, Ελληνες και αλλοδαπούς.
- Προσφέρει οδοντιατρική περίθαλψη δωρεάν από εθελοντές οδοντιάτρους.
- Μηνιαία ενίσχυση σε άπορες οικογένειες σε είδη τροφίμων, ρουχισμού, υπόδησης και φαρμάκων.
- Δωρεάν εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
- Στη βιβλιοθήκη υπάρχει δυνατότητα δανεισμού βιβλίων καθώς και άλλες δραστηριότητες για τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με την καθοδήγηση εθελόντριας.
- Αντιμετώπιση εξολοκλήρου της δαπάνης αναγκαίας μετακίνησης ασθενών σε Νοσοκομεία των Αθηνών.
- Οικονομική συμπαράσταση σε αποφυλακισμένους οικονομικά αδύνατα άτομα.
- Διάφορες άλλες δραστηριότητες τις οποίες τους ζητούν να καλύψουν άλλοτε ο Δήμος, εφημέριοι για τους ενορίτες τους και άλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης.

Οι μοναδικοί έμμισθοι είναι η μαγείρισσα και μια κοπέλα που βοηθά στη γραμματειακή υποστήριξη και όλες οι υπόλοιπες εργασίες γίνονται από εθελοντές. «Το έργο είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία, γι' αυτό υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση. Επίσης η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών ιατρών, οδοντιάτρων και λοιπών είναι αξιοθαύμαστη. Επώνυμα και ανώνυμα προσφέρουν χρήματα, είδη τροφίμων, ρουχισμού για ενίσχυση του έργου κάτοικοι της πόλης. 

Είναι μια μονάδα κοινωνικής φροντίδας που εξυπηρετεί καθημερινά 300 ανθρώπους σε πλήρες γεύμα, ενώ παράλληλα έχουν πρόσβαση και στις προαναφερόμενες υπηρεσίες».

Χανιώτικα Νέα

1 σχόλιο:

  1. ΚΡΑΤΑΤΕ "ΠΙΣΙΝΗ"... ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ... ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ???
    ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΠΙΣΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.