# #

9 Ιαν 2012

Μάθανε πως ιντερνετιζόμαστε, πλακώσανε κι οι Πειρατές!




Με τη διείσδυση του Internet στην Ελλάδα να προσεγγίζει πλάκα-πλάκα το 50% τού πληθυσμού και των νοικοκυριών (μέσος όρος για τις χώρες τής ΕΕ 69% και 70% αντίστοιχα), οι συνθήκες είχαν ωριμάσει εδώ και κάμποσο καιρό.
 Έτσι, μετά και το κύμα των ηλεκτρονικά υποβοηθούμενων κινητοποιήσεων του προηγούμενου χρόνου στις αραβικές χώρες, στην Ισπανία και στην Ελλάδα, ήταν θέμα μηνών ή και εβδομάδων να σκάσουν μύτη κι εδώ οι Πειρατές. Θα λέγαμε μάλιστα ότι, αν λάβουμε υπ’ όψη μας τις επιδόσεις των ελλήνων καπεταναίων στην πειρατεία (με κορυφαίους τους Μανιάτες) κατά τον 18ο κυρίως αιώνα, άργησαν κιόλας.
 Εν πάση περιπτώσει η εκκρεμότητα λύθηκε:
 Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου κόμματος ιντερνετικού τύπου στη Σουηδία, το Κόμμα Ελλήνων Πειρατών είναι πλέον γεγονός, και σε λίγες μέρες αναμένεται και η επίσημη αναγνώρισή του.
 Ήδη, στην ιδρυτική του διακήρυξη παρουσίασε τις βασικές αρχές και προγραμματικούς άξονές του.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το Κόμμα τών Κυνηγών, τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Συμμαχία, το ΚΕΠ «δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά» (κάτι που φαίνεται ενθουσίασε τόσο πολύ τους φίλους τής ΕΟΣ, ώστε έσπευσαν ήδη να προσθέσουν το έμβλημα του νέου κόμματος στη βιτρίνα με τα μπάνερ…). 
Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ένα συγκεκριμένο κόμμα τής Αριστεράς (ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε!) μελετά ήδη την περίπτωση να προσθέσει στον μακροσκελή τίτλο του τη φράση «και του Ίντερνετ».

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.