# #

28 Μαΐ 2011

Μερα 3η-1ο ψήφισμα μανιφέστο για πραγματική και άμεση δημοκρατία!



Τα πράγματα προχωρούν γρήγορα.
Σημερα μέσα σε κλίμα που μάγεψε όποιον ήταν εκεί ψηφίστηκε η πρώτη απόφαση της πλατείας.
Ηταν ένα πρώτο πλαίσιο με την άποψη του κόσμου που εδω και τρεις μερες βρισκεται εκεί και κάποια βασικά αιτήματα.
Θα μπορούσε το ψήφισμα να έιναι πολύ μεγαλύτερο ή περιεκτικότερο ή διατυπωμενο με μεγαλύτερη ακρίβεια ή χίλια δυό  πράγματα.
Ηταν όμως το αποτέλεσμα μιας συζήτησης πολλών ωρών όπου με υπομονη άκούστηκαν πάρα πολλά. Από πολύ διαφορετικές γνωμες και απόψεις μέχρι η συγκινητική συγνώμη ενός μεσήλικα προς τους ..νέους ή και αστεία ή αφελή κι αδούλευτα λόγια απλών ανθρώπων της δουλειάς που  κανείς δεν τους ειχε ρωτήσει ποτέ τη γνώμη τους.
Το κείμενο ξεκίνησε από μια πολύ γενική διατύπωση λίγων γραμμών για να καταλήξει σε ένα πολύ ουσιαστικό κατα τη γμωμη μου κείμενο που χειροκρότησαν με την καρδιά τους οι πάνω από 1000 δημιουργοί του που συμμετείχαν στη λαική συνέλευση!
Θα περιμένω τη δημοσίευσή του και θα το ανεβάσω αύριο.

Κατα τα άλλα η πλατεία Συντάγματος είναι στα καλύτερα χερια!Μέσα σε ένα κλίμα μαγικής και πρωτόγονης με την έννοια της γνησιότητας δημοκρατίας, έχει πέσει στην αγκαλιά νέων αλλά και παλιότερων, που μπαίνουν με φόρα στη σκηνή και χωρίς πολλά λόγια, υπερβολές και περιτό θόρυβο, γράφουν οι ίδιοι την ιστορία τους.

Στις φωτο στιγμές της λαικής συνέλευσης.
Η μαζικότητα ήταν και σήμερα πάρα πολύ μεγάλη παρά τη βροχή που έπεφτε νωρίς το απόγευμα. 


Δε χρειάζεται να πούμε οτι αυριο και μεθαύριο αναμένεται να περασουν δεκάδες ή ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αφου κι ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος.


http://giorgossarris.blogspot.com/2011/05/3-1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.