# #

27 Μαΐ 2011

Tι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει…



thumb
Του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Οι καιροί είναι δύσκολοι στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ειδικά για τα νέα παιδιά. Οι φοιτητές βλέπουν το μέλλον τους σε τούνελ και ψάχνουν το φως στην άκρη του.
Με τα οικονομικά προβλήματα να γονατίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά, απομένει η ευρηματικότητα (ή η απελπισία, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) ώστε να εξασφαλιστεί το προς το ζην ή το προς το ευ ζην.
Μια πρόσφατη έρευνα στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου έδειξε ότι προκειμένου να βγάλουν λεφτά τα νέα παιδιά στρέφονται όλο και περισσότερο προς το πληρωμένο σεξ.
Ένας στους τρεις φοιτητές λοιπόν, ομολόγησε ότι θα σκεπτόταν το σεξ σαν έναν τρόπο να χρηματοδοτήσουν τα έξοδα των σπουδών τους.
Στην γερμανική πρωτεύουσα, όπου η πορνεία είναι νόμιμη, το ποσοστό ξεπέρασε τις..
αντίστοιχες έρευνες που έγιναν στο Παρίσι (29,2%) και το Κίεβο (18,5% - για να μην κακολογούμε τα κορίτσια της Ουκρανίας).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ένα ποσοστό 4 τοις εκατό από τους 3.200 φοιτητές που συμμετείχαν στην έρευνα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδη πουλώντας τις υπηρεσίες του είτε σε μορφή πορνείας, είτε σε ερωτικούς χορούς, είτε μέσω live shows στο διαδίκτυο.
Οι ερευνητές εξεπλάγησαν από τα αποτελέσματα αφού ναι μεν είχαν ακούσει ανάλογες περιπτώσεις αλλά δεν πίστευαν ότι τα ποσοστά θα ήταν τόσο μεγάλα.
Η Εύα Μπλούμενσάϊν, από τους υπεύθυνους της έρευνας, δήλωσε ότι «αυτό συμβαίνει πιθανότατα λόγω των περιορισμένων ωρών που έχουν οι φοιτητές ελεύθερες ώστε να εργαστούν και σε συνδυασμό με τα υψηλά κόστη των πανεπιστημίων, τους οδηγούν σε αυτό τον τρόπο ώστε να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους».
Αυτό είναι που λέει και ο σοφός λαός «μάθε τέχνη κι άστηνε…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.