# #

27 Μαΐ 2011

Λαοθάλασσα "Αγανακτισμένων" και χτες το βραδυ στο Σύνταγμα παρά την καταιγίδα



ImageΠαρά τον σφοδρή καταιγίδα για δεύτερη ημέρα  περίπου 15.000 "Αγανακτισμένοι" έδωσαν το παρών και χτες στην Πλατεία Συντάγματος. Ένα πολύχρωμο πλήθος άρχισε να φτάνει μπροστά στη Βουλή από τις έξι το απόγευμα. Παρέες νέων, οικογένειες, ηλικιωμένοι, σχολικές τάξεις με δασκάλους, ποδηλάτες, ήρθαν να δώσουν το «παρών» στη μαζική εκδήλωση δυσφορίας στην οικονομική κυβερνητική πολιτική των απλών πολιτών, αυτών που δεν θέλουν να μπουν κάτω από σημαία κόμματος, ή συνδικάτων.
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αλλά η διαδήλωση είναι απόλυτα ειρηνική. Η μόνη αγωνία των παρευρισκομένων είναι το αν θα είναι και πάλι πολλοί, όπως χθες.
Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους, που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ. Αντίθετα, με επιφωνήματα θαυμασμού παρατηρούν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας,..
που φέρει επάνω στα ιταλικά το σύνθημα «σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».
«Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι, είναι η ώρα να φύγετε», γράφει ένα μεγάλο πανό μπροστά από τους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ. Το πλήθος διογκώνεται, έχει ήδη γεμίσει τη λεωφόρο Αμαλίας και υποδέχεται με επιφωνήματα τη βροχή, που έρχεται να πέσει ραγδαία.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.