# #

16 Μαΐ 2011

Τι ειπε ο Μαγκριωτης για τα διοδια....??? Τα ιδια Παντελακη μου, τα ιδια Παντελη μου !!!


Μαγκριώτης Déjà vu
Στα διόδια και στην οικονομική πολιτική αναφέρθηκε από την Κατερίνη, ο υφυπουργός υποδομών και δικτύων

Μια επανάληψη των δηλώσεων που είχε κάνει τον περασμένο Οκτώβρη από τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς, ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ή έχει δρομολογήσει την υλοποίηση των εξαγγελιών της στο θέμα των διοδίων.

Αν ο κ. Μαγκριώτης, δεν αναφερόταν στην σημερινή οικονομική κατάσταση και στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνησή του για να οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση, οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού, δεν θα είχαν καμία διαφορά από εκείνες του περασμένου Οκτώβρη.
Ο υφυπουργός Υποδομών, για άλλη μια φορά επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη σύμβαση παραχώρησης, δεσμεύτηκε για την κατασκευή του παράπλευρου δικτύου και αναφέρθηκε στον διάλογο που συνεχίζεται με τις παραχωρησιούχους για την μείωση της τιμής των διοδίων ανά την Ελλάδα.
Ο κ. Μαγκριώτης υποστήριξε στις δηλώσεις του, ότι τα προηγούμενα χρόνια η Πιερία ήταν αποκλεισμένη από έργα και υποδομές, ενώ το μόνο έργου γινόταν ήταν αυτό της Εθνική Οδού «με τα πολλά και πυκνά διόδια». Αναφέρθηκε στην προσπάθεια του υπουργείου για τη μη λειτουργία του σταθμού διοδίων ....
Αιγινίου (ήταν δέσμευσή μας και το πετύχαμε, είπε), αλλά και στην υλοποίηση ακόμη μιας υπόσχεσης, που αφορά τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων της Λεπτοκαρυάς από όπου εξαιρείται η καταβολή αντιτίμου από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Αναφερόμενος στο παράλληλο δίκτυο, είπε ότι η κατασκευή του θα ενσωματωθεί στο «μνημόνιο» που θα υπογράψει το Κράτος με την παραχωρησιούχο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει, αν το συγκεκριμένο μνημόνιο έχει την αποδοχή και του παραχωρησιούχου. Παράλληλα, ο κ. Μαγκριώτης, (ξανα)ανακοίνωσε την χρηματοδότηση της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης (το είχε κάνει και τον Οκτώβρη off the record), εκτιμώντας ότι οι επίσημες ανακοινώσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης θα γίνουν ίσως μέχρι το τέλος του Μάη.
Ο υφυπουργός, επανέλαβε ότι ρητά ότι η θέση της κυβέρνησης είναι υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης για τα διόδια, δηλώνοντας πως οι θέσεις του υπουργείου για το ζήτημα ήταν έτοιμες από τις αρχές του 2010. Ο κ. Μαγκριώτης εκτίμησε ότι οι παραχωρησιούχοι των δρόμων, θα αποδεχθούν τις προτάσεις του υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται μείωση της τιμής των διοδίων κατά 50% στις περιοχές όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και κατά 30% για στα υπόλοιπα τμήματα των δρόμων. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι οι προσπάθειες που έχει καταβάλλει η κυβέρνηση στον τομέα αυτόν έχουν αποδώσει, σημειώνοντας πως αν και προβλεπόταν νέα αύξηση των διοδίων κατά 33% από τις αρχές του έτους, το Κράτος κατάφερε να τις αποτρέψει. «Θέση μας, ήταν και είναι, πως η κατασκευή των απαραίτητων έργων στο οδικό δίκτυο, δεν πρέπει να επιβαρύνει μόνο τις τοπικές κοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ο διάλογος είναι δύσκολος και σε εξέλιξη.

Οικονομική πολιτική

Ο υφυπουργός Υποδομών, βρέθηκε στην Κατερίνη, στο πλαίσιο εκστρατείας κυβερνητικών στελεχών ανά την Ελλάδα και ενόψει της κατάθεσης του νέου Σχεδίου Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα έρθει στο υπουργικό συμβούλιο και από εκεί στη Βουλή, τις προσεχείς ημέρες.
Στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα «πολιτικής συνεννόησης» με τα άλλα κόμματα, εξαπολύοντας ωστόσο επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και με αφορμή το «Ζάππειο ΙΙ». Ο κ. Μαγκριώτης, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι ευθύνεται για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και για τη στάση που κρατά απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης. «Είναι παράδοξο, που ενώ η ηγεσία της Ν.Δ. κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ως την κυβέρνηση που οδηγεί στην καταστροφή τον τόπο, δεν ζητά εκλογές», είπε, ενώ σχολιάζοντας τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για την οικονομία, εξέφρασε την ικανοποίηση που συμπεριέλαβε σε κάποιες από αυτές και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε ότι πως «ενώ μεμονωμένα κάποιες προτάσεις ακούγονται καλές, συνολικά η εφαρμογή τους θα οδηγούσε τη χώρα σε αδιέξοδο».
Λίγο αργότερα, μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόνισε κατηγορηματικά ότι υπάρχει προοπτική για τη χώρα, από τη στιγμή που η κυβέρνηση κατάφερε να ανακόψει την πορεία προς της χρεοκοπία. Το μνημόνιο, είπε, δίνει το χρόνο στην χώρα μας, να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές και να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, πολλές από τις οποίες, όπως είπε, είναι πραγματικά δυσάρεστες αλλά απαραίτητες.
Ο κ. Μαγκριώτης, διαβεβαίωσε ότι η οικονομική πολιτική «δεν έπεσε έξω», παρά την υστέρηση εσόδων, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση μείωσε το έλλειμμα κατά 6% σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Η υστέρηση των εσόδων δεν είναι τραγική όπως θέλει να υποστηρίζει η αντιπολίτευση και κάποια μέσα ενημέρωσης τα οποία «χτυπούν» τις προσπάθειες των πολιτών, είπε. «Οι δανειστές μας, δεν βλέπουν έτσι την υστέρηση», ανέφερε.
Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκαλούνται και εντός του ΠΑΣΟΚ για πολλά από τα μέτρα που λαμβάνονται, χαρακτηρίζοντάς τες «λογικές», αφού λαμβάνονται σε συνθήκες κρίσης, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.