# #

14 Φεβ 2011

Επιθεση σε χακερς. . .


MatrixΕκτός λειτουργίας για σχεδόν 24 ώρες, λόγω κυβερνοεπίθεσης, παρέμεινε πρόσφατα το 4chan, ο δικτυακός τόπος των Anonymous, της ομάδας  ακτιβιστών του Διαδικτύου που είχε εξαπολύσει ανάλογες επιθέσεις στους  εχθρούς του Wikileaks.
Η επίθεση κατά του 4chan ακολούθησε την ίδια τακτική που είχαν  ακολουθήσει οι Anonymous, στις δικές τους επιθέσεις. Πρόκειται για την  τακτική DDoS, στην οποία οι διακομιστές-στόχοι κατακλύζονται ...
από  αιτήματα σύνδεσης και τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης.
"Ο δικτυακός τόπος έχει πέσει από DDos" έγραψε στο Twitter ο χρήστης  Moot του 4chan.
Αυτό που κάνει εντύπωση δεν ήταν ότι χάκαραν το site των χάκερς- αυτό  άλλωστε δεν μπορείς να το αποφύγεις όσο καλά προστατευμένος και αν  (νομίζεις ότι) είσαι, αλλά ότι για να κάνεις μια επίθεση τέτοιου  είδους πρέπει να είσαι και ο ίδιος χάκερ, με την έννοια ότι πρέπει να  έχεις υπό τον έλεγχο σου διάφορους υπολογιστές "ζόμπι", με τους  οποίους θα κατορθώσεις να εξαπολύσεις μια επίθεση DDoS.
Αν, όπως λένε, πίσω από την επίθεση αυτή κρύβεται η Mastercard και η  Visa, των οποίων τα sites δεινοπάθησαν από τις επιθέσεις των  Anonymous, αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες αυτές μόλυναν τους  υπολογιστές του κοσμάκη μονο και μόνο για να "πατσίσουν" με τους  Anonymous.
Λέγαμε παλιότερα ότι "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει". Να λοιπόν που  ήρθε η εποχή να του το βγάλει και να το πατήσει και κάτω (όπως η  Beatrix Kiddo της Ellen Driver στο Kill Bill, αν θυμάστε).
 Hellas on the Web

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.