# #

18 Φεβ 2011

Η νέα εφεύρεση της Μονσάντο: το γουρούνι!!!

Η εφεύρεση του γουρουνιού (...έγινε το 2005!!!)



Η Γη είναι επίπεδη, τα γουρούνια είναι εφεύρεση της Μονσάντο, και τα μεταλλαγμένα είναι ασφαλή!

Στο σχολείο μάθαμε ότι τα γουρούνια γεννούν γουρούνια...ε, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη Μονσάντο! Χωρίς να κρύβεται πίσω από τη μάσκα της πλέον, ξεδιάντροπα, η Μονσάντο επιχειρεί να ...πατεντάρει τη ζωή και να κυριαρχήσει στις τροφές. Διαβάστε για τα σχέδιά τους και δράστε.

Η Monsanto ζητάει δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για την νέα της εφεύρεση: το γουρούνι!

Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όσο απίστευτα και να έμοιαζαν τα νέα που μας έφερε ο ακούραστος ερευνητής μας, τόσο αληθινά και ανατριχιαστικά ήταν.

Η εταιρία Mονσάντο, αυτή που προσπαθεί να επιβάλλει τα μεταλλαγμένα σε όλον το πλανήτη, επιδιώκει να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντα) πάνω στην αναπαραγωγή των γουρουνιών και των απογόνων τους. Τι σημαίνει αυτό;

Η Μονσάντο, ισχυρίζεται, ότι κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε, χρησιμοποιώντας μεθόδους διασταύρωσης και επιλογής ειδικών χαρακτηριστικών, τεχνητή γονιμοποίηση και άλλες τεχνικές αναπαραγωγής "κατασκεύασε" ένα νέο είδος γουρουνιού. Το νέο γουρούνι αποτελεί "εφεύρεση" μόνο και μόνο επειδή δημιουργήθηκε από το συνδυασμό αυτών των στοιχείων με σκοπό να επιταχυνθεί ο κύκλος αναπαραγωγής του.

Με άλλα λόγια, η Μονσάντο θεωρεί απόλυτα λογικό, να ζητάει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, όχι μόνο για τον τρόπο αναπαραγωγής ενός "νέου" είδους γουρουνιού, αλλά και για το ίδιο το γουρούνι και των μικρών του. Φυσικά, όποιος εκτρέφει γουρούνια με αντίστοιχα χαρακτηριστικά μπορεί να κληθεί να καταβάλλει ένα ποσό για τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας στη Μονσάντο, παρόλο που τα χαρακτηριστικά και ο τρόπος αναπαραγωγής των γουρουνιών δεν αποτελούν εφεύρεση της εταιρίας. Απλά η Μονσάντο δήλωσε ότι το δικαιούται. Το γουρούνι δεν είναι καν γενετικά μεταλλαγμένο και ο γενετικός του κώδικας δεν φέρει τίποτα το πρωτότυπο. Τρομακτικό;

Η εταιρία προσπαθεί να πατεντάρει την εφεύρεσή της, καταθέτοντας δύο αιτήσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στη Γενεύη. Στόχος της να της δοθούν τα αποκλειστικά δικαιώματα ευρεσιτεχνίας στα γουρούνια σε περισσότερες από 160 χώρες, μεταξύ αυτών και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι στιγμής δεν της έχει δοθεί η πατέντα, αλλά αν αυτό συμβεί, τότε θα αποκτήσει τον παγκόσμιο έλεγχο της αναπαραγωγής των γουρουνιών.

Η Μονσάντο είναι γνωστή για την επιθετική πολιτική προώθησης των μεταλλαγμένων προϊόντων της, όπως της σόγιας και του καλαμποκιού. Και φυσικά, αδιαφορεί επιδεικτικά για τους οποιοσδήποτε κινδύνους που ενέχουν αυτά για τη βιοποικιλότητα, την υγεία και τη διατροφική ασφάλεια. Κάποτε έβγαζε κέρδη μόνο από την παραγωγή και εμπορία αγρο-χημικών, τώρα διαθέτει το μονοπώλιο σε πάρα πολλά είδη σπόρων, μεταλλαγμένων και συμβατικών.

Τι πιο κερδοφόρο από το να ελέγχει μια εταιρεία την παγκόσμια παραγωγή αγροτικών τροφίμων. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει στόχο οποιοδήποτε τρόφιμο παράγεται σε αυτόν τον πλανήτη να της ανήκει. Σήμερα είναι το γουρούνι, αύριο τι θα ακολουθήσει; Πού να ήξερε ο Τζωρτζ Όργουελ γράφοντας την "Φάρμα των Ζώων" ότι δεν θα ήταν τα γουρούνια που θα ξαναέγραφαν την ιστορία, αλλά η Μονσάντο.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ greenpeace >> greenpeace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.