# #

18 Νοε 2010

Στη φυλακή... μόνο ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης!!1 Οι αλλοι?

Στη φυλακή μόνο ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης
Στη φυλακή επιστρέφει ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθήνας τον καταδίκασε σε κάθειρξη εννέα ετών και έντεκα μηνών και κατά πλειοψηφία αποφάσισε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του.

Αντίθετα με αναστολή αφέθηκαν ελεύθεροι οι... δικηγόροι Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών, και Νίκος Εμμανουηλίδης, στον οποίο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών, οι πρώην δικαστίνες Παναγιώτα Τσέβη και Άννα Κοροβέση.

Η κα Τσέβη καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών και η κα Κοροβέση σε φυλάκιση 1 έτους και 1 μήνα. Ποινή κάθειρξης 6 ετών και 8 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ανά ημέρα, επιβλήθηκε για τα πλημμελήματα που αντιμετωπίζει η φυγόδικη πρώην ανακρίτρια, Αντωνία Ηλία, ενώ η υπόθεσή της είχε διαχωριστεί ως προς τα κακουργήματα.
Συγκεκριμένα ο Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε ένοχος για μια περίπτωση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και πέντε ηθικές αυτουργίες σε παραβάσεις καθήκοντος, ενώ να σημειωθεί ότι δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό με απόφαση η οποία ελήφθη με πλειοψηφία 2-1. Από την άλλη αθωώθηκε  από σειρά κακουργηματικών πράξεων.
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, καταδίκαστηκε μόνο για δύο επιμέρους πράξεις , μία ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μία απόπειρας, ενώ του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Εν τω μεταξύ, στους υπόλοιπους καταδικασθέντες, αναγνωρίστηκαν ομόφωνα δύο ελαφρυντικά, όπως του πρώτερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα πάντα με την απόφαση, δεν στοιχειοθετείται ούτε το αδίκημα της συμμορίας που αποδίδεται κατά το κατηγορητήριο στη φυγόδικη Αντωνία Ηλία και σε πέντε ακόμη άτομα.
http://apollonios.pblogs.gr/Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.