# #

15 Νοε 2010

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟ....


Μια απάντηση από μας τους «άσχετους, υστερόβουλους και αδαείς που εν χορώ σπεύσαμε να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Παγκάλου.
Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Αξιότιμου κ. Αντιπροέδρου ότι «ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας», δεκάδες ένστολοι εργαζόμενοι των παραπάνω...

κλάδων, εξέφρασαν τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους για την απροκάλυπτη απαξιωτική αυτή επίθεση.
Μεταξύ αυτών και η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος όπου και χαρακτηριστικά ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της: « Η κοινωνία των πολιτών, γνωρίζει καλά το έργο μας, γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική διαδικασία-ανάπτυξη και ευημερία χωρίς ασφάλεια-τάξη και πολιτική προστασία. Ως ένστολοι εργαζόμενοι καθημερινά παράγουμε το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα μας, με τον καλύτερο τρόπο, παρά τα μύρια προβλήματα που μας ταλανίζουν.»Μετά από όλο αυτό το θόρυβο αναμέναμε τουλάχιστον μια έκφραση ουσιαστικής διόρθωσης από τον κ.Πάγκαλο, μετά και από τις «πυροσβεστικές δηλώσεις» του κ.Βενιζέλου. Αντί αυτού δημοσιοποιήθηκε από τον κ.Πάγκαλο ...απαντητική επιστολή του προς τον Επίτιμο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τον Νάυαρχο Νίκο Παππά.

(http://antiproedros.gov.gr/2010/11/10/1097)
Στην επιστολή χαρακτηρίζει όσους ασκήσαμε κριτική στις δηλώσεις του «άσχετους, υστερόβουλους και αδαείς».
Στη συνέχεια προχωρεί σε μάθημα πολιτικής οικονομίας περί του όρου «παραγωγικότητας» λέγοντας ότι: «Στοιχειώδης κανόνας της οικονομικής επιστήμης είναι ότι παραγωγικοί είναι όσοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση. Οι υπόλοιποι συμμετέχουν στη διανομή του προϊόντος. Δεν είναι ούτε άχρηστοι ούτε αντιπαραγωγικοί. Νομικοί, που είναι και το επάγγελμα μου, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, ιερείς, απλώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις της παραγωγής σε μια οργανωμένη κοινωνία και αμείβονται για αυτό.»
Και ο κ. Αντιπρόεδρος καταλήγει ότι «κατεξοχήν οι στρατιωτικοί έχουν και λόγο να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για το ρόλο τους στην ελληνική ιστορία, αν πολέμησαν τους εχθρούς του έθνους».
Ως αδαείς και άσχετοι, βλέπουμε με έκπληξη ότι ο Αξιότιμος κ. Αντιπρόεδρος βασίζει την άποψή του περί παραγωγικών εργαζομένων, στη θεωρία του A. Smith (1723-1790) ότι «Οι υπηρεσίες, γενικά, δεν είναι παραγωγικές.»
Ως αδαείς και άσχετοι να αναφέρουμε και μερικές μεταγενέστερες θεωρίες όπως των:
- J.B Say (1767-1832) «Οι υπηρεσίες παράγουν χρήσιμα αγαθά, κατά συνέπεια έχουν ανταλλακτική αξία.»
- H. Storch (1766-1825) « Οι υπηρεσίες είναι παραγωγικές. Πρέπει να ξεχωρίζουμε την εργασία για την παραγωγή της υπηρεσίας και το αποτέλεσμα της ίδιας εργασίας. Αυτό που εξαγοράζεται στις υπηρεσίες δεν είναι το αποτέλεσμα της εργασίας αλλά η ίδια η εργασία. Συχνά χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ του παραγωγού και του καταναλωτή της υπηρεσίας.»
- F. Bastiat (1801-1850) « Η θεωρία της αξίας των αγαθών δεν είναι παρά μόνο μια ειδική περίπτωση της αντίστοιχης των υπηρεσιών.»
- C. Colson (1853-1939) : «Κάθε δραστηριότητα είναι υπηρεσία. Οι υπηρεσίες βρίσκονται μέσα σε κάθε παραγωγή εφόσον η εργασία είναι μια υπηρεσία.»
- D. Bell (1973): «Η μεταβιομηχανική κοινωνία είναι μια κοινωνία υπηρεσιών.»
Τέλος ο κ. Αντιπρόεδρος, παρότι μίλησε για τους στρατιωτικούς, δυστυχώς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει έστω και μία κουβέντα για το έργο των Ελλήνων Πυροσβεστών τους οποίους και συμπερίλαβε στους μη παραγωγικούς αυτής της χώρας, ως Σώμα Ασφάλειας.
Δεν πειράζει. Εμείς πάντως νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο μας, να παράγουμε το αίσθημα ασφάλειας στην χώρα προστατεύοντας πολλές φορές και με την ίδια μας τη ζωή, την ζωή και το βιός των πολιτών αυτής της χώρας και τον εθνικό φυσικό πλούτο και μας αρκεί ότι στις μετρήσεις κοινής γνώμης τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε πρώτοι στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. 


Του Ιωάννη Σταμούλη
Ταμία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών 
του Πυροσβεστικού Σώματος

σχολιο της αλεπους..... Ποιο  ειναι  το  παραγωγικο  εργο  των  300?  Ιδιαιτερα  του κ(?) Παγκαλου, αν σχολιαζαμε τη διαδρομη της  πολιτικης του "καριερας"? Υπαρχει κατι θετικο (αντικειμενικα, λεμε) σ ολα  αυτα τα χρονια?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.