# #

29 Οκτ 2010

Αντε επιτελους, να πτωχευσουμε, να ησυχασουμε.....

F.T.- Πτώχευση της Ελλάδας κατά 90%

Όπως ένα οικονομικό σουβλάκι η Ελλάδα «τρυπιέται» από τις διεθνείς αγορές (!), αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times. Η Ελλάδα είναι αδύνατον να ξεπληρώσει τα χρέη της, αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει «σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιβιώσει αν δεν αλλάξει σε βάθος τις οικονομικές της υποχρεώσεις». Οι πιθανότητες να χρεοκοπήσει η χώρα μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι 90%.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η κατάσταση δεν συνάδει με τα όσα είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, αναφέρει το άρθρο.
Ο οικονομολόγος, που σπούδασε στην Βρετανία, στην προσπάθεια του να προσελκύσει τους ευρωπαίους εταίρους και τους πιθανούς επενδυτές, επιμένει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος της πτώχευσης.
Εκτός από τα υπόλοιπα (ο κ. Παπακωνσταντίνου) είπε ότι μια κρίση της Ελλάδας θα παρέσυρε και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, υποστηρίζει ο συντάκτης επικαλούμενος τους λόγου του.
Το βασικό είναι ότι η εφημερίδα προτείνει εμμέσως να δηλώσει πτώχευση η Ελλάδα, γιατί όπως αναφέρει «Οι περικοπές αποτελούν μια βιώσιμη επιλογή μόνο εφόσον κοστίζουν λιγότερο για τους ψηφοφόρους από όσο θα κόστιζε μια πτώχευση. Τα τελευταία χρόνια το κόστος μιας πτώχευσης έχει αποδειχθεί αμελητέο, καθώς οι κυβερνήσεις που υποχρεώθηκαν σε μια τέτοια κίνηση συχνά δανείζονταν ξανά από τις αγορές εντός μηνών».
Σχολιο...αλεπους. Το ξερετε  ολοι  πολυ καλα, οτι δεν τους  ειναι  αρκετο  να πτωχευσουμε ΤΩΡΑ.  Το  σχεδιο ειναι πρωτα, να μειωθουν οι μισθοι, οι συνταξεις, να γινουν τωρα ιδιωτικες οι περισσοτερες δημοσιες επιχειρησεις, να πουληθει ολος ο πλουτος της Ελλαδας(και ειναι μπολικος και το ξερετε  ολοι, θα το δειτε σε λιγο παλι στο επομενο θεμα).Μετα απ ολα  αυτα, κι  αφου δεν θα χει μεινει  τιποτα ελληνικο  στην Ελλαδα, τοτε  θα  μας  αφησουν  ησυχα και ηρεμα  να πτωχευσουμε !!! ΘΑ  ΤΟ  ΔΕΙΤΕ....δεν ειναι  και τοσο  μακρια !

4 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ (δηλαδή δεν πληρώνουμαι σε κανένα τίποτα-ούτε μνημόνια ούτε τρίχες)ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΑ 300 ΔΙΣ=75 ΔΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ.
    ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΗ ΘΕΛΕΙ ΒΑΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡ@@ΔΙΑ
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ !!! ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αλλο με τον Τοτο ? το ξερεις? Ποιος θα το κανει φιλε μου? Αν θελανε, θα χε ηδη γινει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗgΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ ΠΟΥ, Η ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
    Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑ!!!
    300 ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ +110 ΔΙΣ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ + ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ=450 ΔΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΕΟΣ. ΠΟΙΟΣ;;; ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ;;; ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020.
    ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα μας ρημαξουν φιλε μου....αλλα εχεις δικιο η κατασταση δεν παει αλλο . Ομως απο μας εξερταται αρκει να αντισταθουμε κι εμεις ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.