29 Οκτ 2010

Τι διαολο γινεται πλεον σ αυτη τη χωρα ? Τι πινουμε κι εχουμε ολοι μας αποβλακωθει?

Δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές?

Θα κανει  προωρες  εκλογες?

Καμιά απολύτως πρόθεση να εγκαταλείψει πρόωρα την εξουσία δεν έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπως και για όλους τους πολιτικούς, έτσι και γι’ αυτόν η εξουσία είναι το ανώτερο «ιδανικό», υπεράνω όλων. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται, παρά τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όσο κακό και αν είναι το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών για το ΠΑΣΟΚ στις 7 και 14 Νοεμβρίου
Εχει πια  τοση  σημασια  τι  θα  κανει  ο Γιωργιος?

Μια προσεκτικότερη μελέτη των διατυπώσεων που χρησιμοποίησε ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του καθιστά εμφανέστερη την πρόθεσή του να μην οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές. Ας δούμε αναλυτικότερα τι ακριβώς είπε, καθώς παρά τις αντιφάσεις συγκάλυψης διαφαίνονται καλύτερα τελικά οι θέσεις του πρωθυπουργού στο θέμα.
«Δεν είναι ο στόχος μου να πάμε σε εκλογές...  Βρε  δε πα να κανεις  οτι θελεις....Στο τελος  ξυριζουν  το  γαμπρο!
Αν δω ότι η χώρα δυσκολεύεται και μπαίνει σε αδιέξοδο -και όλα αυτά θα συναθροιστούν, οπωσδήποτε και το μήνυμα των εκλογών μπορεί να είναι ένα μήνυμα που θα μας δώσει νέα δυναμική προς τα εμπρός ή να δυσκολέψει την πορεία των αλλαγών, όλα αυτά θα συναθροιστούν- αν δω ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο στη χώρα, τότε βεβαίως δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία, υπάρχει ο κυρίαρχος λαός» είπε αρχικά επί λέξει ο Γ. Παπανδρέου.   "Κυριαρχος λαος....το αλλο με  τον Τοτο...το ξερεις?   Το δουλεμα  παει  συννεφο  μ αυτον τον "κυριαρχο λαο"! Ποιον λαο?  του καναπε? του Ελληναρα που κραυγαζει  στα φαναρια...κορναρει...καρφωνει...λουφαρει...το παιζει  μαγκας...? Αλλα μολις  χρειαστει να διεκδικησει, σκυβει  το κεφαλι κι αντι να βγει  στο δρομο , ταχα μαλωνει με τον απεναντι σκυμμενο .."ποιος  ειναι  πιο καλος?  Ο Γιωργος  η  ο Αντωνης?"...Ιδου  μαγκες  η  "Ροδος"...αντε  να σας δουμε. Να δουμε ποιος  θα  πανηγυριζει  την  επομενη  των  εκλογων...Ποια παρατρεχαμενα  προβατακια, που θα νομιζουν οτι κερδισαν τον ενα  η τον  αλλον δημο. Ταχια  σας  κλαιν...λενε στο χωριο μου...

Η ασάφεια αυτής της απάντησης είναι κραυγαλέα. «Μπορείτε να δεσμευτείτε ότι δεν θα πάμε σε εθνικές εκλογές, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών;» ερωτήθηκε απολύτως συγκεκριμένα.
Ο πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί επί του ερωτήματος: «Δεν έχω λόγο και δεν έχω πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές.
Αλλά αν βαρύνει η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για τη χώρα, τότε βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού» απάντησε γενικόλογα.
Η δημοσιογραφική πίεση συνεχίστηκε. «Από εκεί που λέγατε εκλογές σε τρία χρόνια, υπαινίσσεστε ότι μπορεί να είναι και πολύ πιο σύντομα, μέσα στον επόμενο χρόνο» του επισημάνθηκε. Ο Γ. Παπανδρέου αντέδρασε τώρα προς την αντίθετη κατεύθυνση: «Πρώτα απ’ όλα, μην βάζετε λόγια στο στόμα μου. Εγώ δεν είπα ότι οι εκλογές αυτές θα κρίνουν το αν θα πάμε σε εθνικές εκλογές» υποστήριξε αυτή τη φορά.
«Λέω ότι θα πρέπει να συναθροίσουμε όλες τις εξελίξεις στη χώρα και αν βρεθούμε σε ένα αδιέξοδο, τότε βεβαίως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να πάμε μπροστά ή όχι» πρόσθεσε.
Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι ο πρωθυπουργός θέλει μεν να αιωρείται μια απειλή προκήρυξης βουλευτικών εκλογών αν ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό.
Αυτό καθίσταται εμφανέστερο από το πώς όρισε ο πρωθυπουργός το τι συνιστά νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοεμβρίου:
«Για εμάς, βεβαίως, θα είναι θετική η ψήφος, αν φανεί την πρώτη Κυριακή, ιδιαίτερα στις περιφερειακές εκλογές αλλά και στους μεγάλους δήμους... ότι η δική μας παράταξη, με τα στελέχη τα οποία εμείς στηρίζουμε γιατί δεν είναι όλα στελέχη στενά κομματικά... θα έχει μια καθαρή νίκη στον πρώτο γύρο» δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.
Ο ορισμός αυτός καθιστά εκ προοιμίου «νίκη» του ΠΑΣΟΚ οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα! Καθώς οι πιο πολλές περιφέρειες δεν θα κριθούν φυσικά στον πρώτο γύρο αλλά στον δεύτερο, το μέτρο που θα χρησιμοποιήσει ο Γ. Παπανδρέου θα είναι αν στον πρώτο γύρο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσαν περισσότερες ψήφους αθροιστικά σε όλη την Ελλάδα από τους υποψηφίους της ΝΔ, πράγμα που είναι απολύτως βέβαιο από τώρα!
Ετσι ο πρωθυπουργός θα μας πει ότι «το ΠΑΣΟΚ νίκησε», ακόμη και αν στον δεύτερο γύρο χάσει την Αττική και πέντε - έξι ακόμη περιφέρειες, ενώ με βάση τα αποτελέσματα των περυσινών βουλευτικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε θεωρητικά και τις 13 περιφέρειες της χώρας ενώ η ΝΔ καμία! Αρα, καμιά ανάγκη δεν θα υπάρχει για εκλογές!
Η απειλή
Μεγάλο ρίσκο για κρίσιμες ψήφους
Εύλογη η απορία που εκφράζεται: αφού κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ζητάει εκλογές, ποιον στόχο έχει η απειλή του πρωθυπουργού ότι ενδέχεται να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές; Από εκλογική σκοπιά, αποκλειστικά και μόνο εκείνα τα τμήματα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τα οποία εξασφαλίζουν αθέμιτα προνόμια από τη διασύνδεσή τους με την εξουσία. Προνόμια τα οποία πιθανότατα θα χάσουν, αν φύγει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία. Αυτούς τους ψηφοφόρους που βρίσκονται κυρίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και «λαμόγια» του ιδιωτικού τομέα επιχειρεί να επανασυσπειρώσει ο Γ. Παπανδρέου με την απειλή βουλευτικών εκλογών. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει να χάσει τίποτα.

Εγραψε ο Γιώργος Δελαστίκ

 τα σχολια  με κοκκινο  ειναι της  του Ολυμπου αλεπους...Απλως  ηθελα  να τονισω οτι  καλες ειναι οι  αναλυσεις...Τι  θα  κανει  και τι δε  θα  κανει (εκλογες) ο Γιωργος(βασιλεια  εχουμε? Ολοι  οι αλλοι στο ΠΑΣΟΚ τι  σκατα  κανουν?), ομως  αυτο  ειναι το μειζον?  Δικαιωμα  του  καθενα  μας ειναι να ψηφισει  οτι του  κοβει  η  γκλαβα  του, αλλα να κοψει τις  μαλακιες μετα και τις  γκρινιες. Ξερετε  πολυ  καλα ολοι σας  τι θα  συμβει. Κι  αυτο που  ζουμε  τωρα  δεν  ειναι  τιποτα  μπροστα  σ αυτα  που  θα  γινουν και  οχι μονο  με τα  οικονομικα  θεματα. Εχουμε  και τα  εθνικα, και  κανενας  πλεον  δε  μιλαει  γι  αυτα... Που  ειναι  τα  δηθεν  αριστερα  κομματα?  ΜΟΥΓΚΑ? Τι  διαολο  γινεται  πλεον  σ  αυτη  τη  χωρα ?  Τι  πινουμε  κι  εχουμε  ολοι μας  αποβλακωθει?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.