# #

27 Οκτ 2010

Αλήθεια, γιατί δεν ζητά εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση;

Της Διακαναλικής το κάγκελο

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, μαζί με ένα μεγάλο (σιωπηρό στην πλειονότητά του) κομμάτι στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αποφάσισε ότι το διακύβευμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν είναι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά το… μνημόνιο! Αυτή η τακτική – της απαξίας των περιφερειακών εκλογών – εφαρμόζεται συχνά στη χώρα μας, όπου οι… κομματάρχες επενδύουν μονίμως κατά της δημοκρατίας και υπέρ τού στενά κομματικού τους συμφέροντος. Ωστόσο,...
αυτή η τακτική στρέφεται ευθέως κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δείχνοντας πώς αντιλαμβάνεται όλο το κομματικό σύστημα την άσκηση πολιτικής και την αντίληψη των δημοκρατικών θεσμών. Αυτή η απαράδεκτη για τη δημοκρατία τακτική εφαρμόζεται και τώρα, δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Αφού λοιπόν η αντιπολίτευση προσδίδει χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος σ’ αυτήν την αυτοδιοικητική εκλογική μάχη, έρχεται ο πρωθυπουργός να αποδεχτεί την… πρόκληση. Κατά τη γνώμη μου, θεσμικά λάθος. Οι περιφερειακές - δημοτικές εκλογές πρέπει να αποσυρθούν από τη σκιά της κεντρικής εξουσίας. Μπορεί να στέλνουν μηνύματα, αλλά ώς εκεί. Αλλιώς, να προσφεύγουμε στις κάλπες όταν κάθε γκάλοπ μάς υποδεικνύει αλλαγή στη γνώμη του εκλογικού σώματος. Η κυβέρνηση Παπανδρέου εξελέγη με 11% διαφορά, εξασφαλίζοντας άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξαντλήσει τον συνταγματικά καθορισμένο χρόνο της θητείας της. Κακώς καταφεύγει σε διαγγέλματα.
Το συμπέρασμα επίσης που βγήκε από αυτήν τη διαδικασία είναι ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί τη λύση των πρόωρων εκλογών. Κυρίως, η αξιωματική αντιπολίτευση… για προφανείς λόγους και παρά τη μαγική συνταγή Σαμαρά που θα σώσει τη χώρα στο άψε σβήσε… Αλήθεια, γιατί δεν ζητά εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση; Είναι τόσο λεπτή απέναντι στους…θεσμούς; Όσο για τα κόμματα της Αριστεράς… αριστερά ν’ αγαπιόμαστε! Ο ΣΥΝ προφανώς και δεν θέλει εκλογές… για ευνόητους, πάλι, λόγους, ενώ για το ΚΚΕ το ζητούμενο είναι, για να μη χάνουμε χρόνο, η… πτώση του καπιταλισμού, βεβαίως μαζί με τη διατήρηση της κομματικής του δύναμης. Το δίχως άλλο αποτελεί κι αυτό μια σταθερά του συστήματος! Όσο για τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ που έχουν αντίθετη άποψη με την κυβέρνηση, ας παραιτηθούν! Όχι κλεφτοπόλεμο, παιδιά! Να γίνεται το παιχνίδι καθαρά! Ήδη, ο Δημαράς διαπρέπει… στα γκάλοπ ως αντάρτης. Ας βγείτε στο αντάρτικο! Όχι (άλλα) πολιτικάντικα παιχνίδια σε βάρος της δημοκρατίας και των θεσμών! Μη χρεώνουμε την ήδη… καταχρεωμένη πατρίδα και με τις προσωπικές επιδιώξεις του κάθε… σωτήρα του Έθνους!.. Τέλος, όλοι οι πολίτες αυτού του ωραίου και ιστορικού τόπου πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε – πέρα από τα προσωπικά μας δικαιώματα και συμφέροντα – ότι είναι καιρός να κάνουμε μια προσπάθεια να σεβαστούμε (αφού δεν μπορούμε να αγαπήσουμε)… και την πατρίδα μας!
Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.