# #

29 Οκτ 2010

Μας θεωρούν κορόιδα και γι αυτό συνεχίζουν όχι απλώς να μας δουλεύουν, αλλά και να μας απειλούν πως αν δεν αποδείξουμε στις επικείμενες εκλογές πόσο μεγάλα κορόιδα είμαστε θα υποστούμε τις συνέπειες…

Μαύρο στους ψεύτες

Εχει πλάκα: Πρώτα ΣΑΣ δούλεψαν κανονικότατα («λεφτά υπάρχουν, αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού») για να τους ψηφίσετε και να γίνουν κυβέρνησή μας. Την επόμένη (της αρπαγής της ψήφου ΣΑΣ) διαπίστωσαν (Λοβέρδος)  «ότι δεν υπάρχει σάλιο» και άρχισαν να βάζουν το χέρι στο βάθος της τσέπης μας. Ταυτόχρονα άρχισαν να κόβουν μισθούς, συντάξεις, να δημιουργούν κινεζικό εργασιακό περιβάλλον (ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αύξηση ορίων εργάσιμου βίου, απολύσεις χωρίς κόστος για τους εργοδότες κλπ). Ταχύτατα, ολοκληρώνουν το έργο του ξεπουλήματος της χώρας (συμφωνίες για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, λιμάνια στους Κινέζους, αεροδρόμια, στους Γερμανούς, τρένα στους Γάλλους,  , ταχυδρομεία στους Βέλγους, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες,  σ όποιον προλάβει…)

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά,....
η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, εμφανίζεται ενώπιόν ΣΑΣ (στη διακαναλική συνέντευξη του την περασμένη Δευτέρα) για να ΣΑΣ επιπλήξει  που δεν εκτιμάτε το έργο του και να ΣΑΣ απειλήσει ότι αν δεν ψηφίσετε τους εκλεκτούς του στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα είστε εσείς υπεύθυνοι  για ότι συμβεί. Ο εκβιασμός, με άλλα λόγια διατυπωμένος είναι σαφής: Ή εγώ (Παπανδρέου) ή το χάος. Ή Παπανδρέου ή τάνκς…
Η εξουσία, είναι γνωστό, αποθρασύνει. Το απύθμενο θράσος ωστόσο, με το οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίζεται μπροστά μας για να μας απειλήσει πως «ή αυτός ή το χάος» δεν έχει προηγούμενο. Για τη θρασύτητά του, ωστόσο, ευθύνη φέρουμε όλοι μας καθώς έχουμε εθιστεί στο πολιτικό ψεύδος και απάτη. Αν δεν είχαμε υποκύψει (ή βολευτεί) σ αυτόν τον εθισμό θα είχαμε ξεμπλέξει προ πολλού με όλα αυτά τα πολιτικά λαμόγια της αρπαχτής και της ρεμούλας, με όλους αυτούς τους επαγγελματίες ψεύτες.
Προφανώς δεν έχουμε ξεμπλέξει. Ακόμη και τώρα, οι αποδεδειγμένα (από τον προεκλογικό τους λόγο) ψεύτες, συνεχίζουν να ψεύδονται. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα δισεκατομμύρια που μπαίνει μέσα ο ΟΣΕ για παράδειγμα, φταίνε οι μισθοί των εργαζόμενων και όχι οι μίζες των δισεκατομμυρίων. Προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι με τα δύσκολα επώδυνα αλλά σοφά τους μέτρα, η χώρα βγαίνει από την κρίση και πως σύντομα θα επιστρέψουμε στο πλούσιο τραπέζι των αγορών για να (ξανα)φάμε με χρυσά κουτάλια. Με επιμέλεια μαζεύουν τα φραγγοδίφραγγα από μισθούς και συντάξεις για να δείξουν τάχα τις αιματηρές οικονομίες που γίνονται, ενώ κρύβουν με την ίδια και μεγαλύτερη επιμέλεια τις ενέσεις ρευστότητας που προσφέρουν αφιλοκερδώς στους τραπεζίτες…
Μας θεωρούν κορόιδα και γι αυτό συνεχίζουν όχι απλώς να μας δουλεύουν, αλλά και να μας απειλούν πως αν δεν αποδείξουμε στις επικείμενες εκλογές πόσο μεγάλα κορόιδα είμαστε θα υποστούμε τις συνέπειες… Όμως τι άλλο μπορεί να μας συμβεί, αν δούμε κατάματα την αλήθεια και συμπεριφερθούμε στους ψεύτες όπως τους αξίζει; Με φούμο!!!
**
Ας ακούσουμε την αλήθεια, από τους ειδικούς:
Αναπόφευκτη θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος, μιλώντας στην «Καθημερινή», χαρακτηρίζει μη ρεαλιστική την πρόβλεψη για επαναφορά της Ελλάδας στις αγορές σε 18 μήνες
«Παρά την εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επώδυνων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο τεράστιο χρέος που συσσωρεύεται και θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του».
*
«Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση, μην την λέτε πτώχευση. Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμβεί.Ακόμη και αν η Ελλάδα υλοποιήσει όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΔΝΤ εάν λάβει όλα τα δρακόντεια μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και σταθεροποίησης, το ίδιο το πρόγραμμα προβλέπει μείωση της παραγωγής και, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, το δημόσιο χρέος της θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 148% του ΑΕΠ, που για μένα δεν είναι βιώσιμο και απαιτεί αναδιάρθρωση».
*
Επιπλέον ο Ρουμπινί εκτίμησε πως η εξυγίανση «θα είναι επώδυνη, με περισσότερο στασιμοπληθωρισμό, περισσότερη ύφεση» και επανέλαβε ότι η πτώχευση είναι αναπόφευκτη, διότι, όπως είπε, είναι αδύνατον να επιζήσει η Ελλάδα με ένα χρέος που φθάνει στο 150% του ΑΕΠ.
**
Εκτός από τον Ρουμπινί, ένας ακόμη ειδικός και μάλιστα άμεσα εμπλεκόμενος στην ελληνική οικονομική περιπέτεια, ο Σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα οικονομίας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τομάσο Παντόα Σκιόπα σε συνέντευξή του στο Εθνος την περασμένη Κυριακή διαπίστωνε:
«Η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα στις αρχές του φετινού έτους είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών (θεσμών και συμπεριφορών) πολλών ετών, ίσως και δεκαετιών. Ως εκ τούτου, τρέφει αυταπάτες όποιος περιμένει να βγει η Ελλάδα από αυτήν την κρίση μέσα σε μερικούς μήνες. Θα χρειαστούν μερικά χρόνια. Αλλά σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια διάκριση. Είναι άλλο πράγμα να αλλάζει κανείς κατεύθυνση κι άλλο να αλλάζει πραγματικότητα. Η αλλαγή κατεύθυνσης χρειάζεται να είναι ριζική και να γίνεται στην αρχή, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Από εκεί και πέρα χρειάζεται να βαδίσει κανείς για σχετικά μεγάλο διάστημα σε αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να αγγίξει τον στόχο του».
**
Απ όλα αυτά συνάγεται ότι  αυτό  στο οποίο καλούμεθα να απαντήσουμε στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι «Παπανδρέου ή χάος». Το ερώτημα είναι βαθύτερο: Πως τολμούν αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό της χάλι να ζητούν (απειλητικά) τη ψήφο μας; Τρεις λέξεις είναι αρκετές ως απάντηση: Μαύρο στους ψεύτες!!!
http://skakistis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.