Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία, μια μέρα πριν από την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου, από διαφήμιση που δείχνει καθολική καλόγρια σε κατάσταση εγκυμοσύνης να τρώει παγωτό μέσα σε ναό. Στη διαφήμιση γίνεται λόγος για την «τέλεια σύλληψη»-φράση που μαζί με την εικόνα της εγκύου καλόγριας χαρακτηρίστηκε προσβλητική προς τους....
Ρωμαιοκαθολικούς σύμφωνα με την αρμόδια εποπτική Αρχή Διαφήμισης. Η Αρχή ζήτησε να σταματήσει η προβολή της συγκεκριμένης διαφήμισης, όμως η εταιρία που την παρήγαγε, Antonio Federici, προειδοποιεί πως θα τοποθετήσει τώρα άλλες αφίσες. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, η διαφημιστική εταιρία επισημαίνει ότι θα συνεχίσει «με το ίδιο θέμα». «Είμαστε στη διαδικασία διασφάλισης μιας σειράς διαφημίσεων κοντά και κατά μήκος της διαδρομής που έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει ο Πάπας», επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρίας και τόνισε ότι η φράση για τη «σύλληψη» αναφέρεται στην δημιουργία του παγωτού.
«Θέλουμε επίσης να σχολιάσουμε και να αμφισβητήσουμε, χρησιμοποιώντας σάτιρα και χιούμορ, την υποκρισία της θρησκείας και τη στάση της εκκλησίας σε κοινωνικά θέματα», πρόσθεσε. Εκπρόσωπος της εποπτικής αρχής για τις διαφημίσεις, είπε από την πλευρά του ότι οι κανόνες και οι απαγορεύσεις που επιβάλονται πρέπει να εφαρμόζονται. Η συγκεκριμένη διαφήμιση δημοσιεύτηκε στις εκδόσεις των περιοδικών The Lady και Grazia.

http://tosokaki.blogspot.com