# #

16 Σεπ 2010

Απειλείται με εξαφάνιση και η πολική αλεπού ( η ξαδερφουλα μου)

Οπως αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά την πολική αρκούδα στη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση είναι πλέον και οι πολικές αλεπούδες.  Το Αμερικανικό Κέντρο Βιοποικιλότητας αναφέρει ότι οι κλιματικές αλλαγές και το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό Κύκλο έχουν επηρεάσει τη διαβίωση των πολικών αλεπούδων αφού εξαφανίζονται τόσο οι περιοχές όπου ζουν όσο και τα θηράματα.



 Η πολική αλεπού είναι το 17ο είδος που καταγράφεται στη λίστα ...των απειλούμενων αρκτικών ειδών. Εκτός από τις αρκούδες και τις αλεπούδες, ανάμεσα στα αρκτικά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση είναι...

ένα είδος θαλάσσιου ίππου, τέσσερα είδη φαλαινών, τέσσερα είδη από φώκιες, ένα είδος βουβαλιού, ένα είδος ελαφιού, ένα είδος πεταλούδας και τρία είδη πτηνών.



Η πολική αλεπού

  Η πολική αλεπού είναι κάτασπρη το χειμώνα και γκρι το καλοκαίρι. Δεν αλλάζει η γούνα, αλλά το χρώμα. Είναι γαλανομάτα, ζυγίζει 4,5 με 8 κιλά, και το ύψος της είναι από 60 έως 100 εκατοστά.  Έχει μικρά αυτιά, κοντά πόδια και ουρά, γιατί από αυτά τα σημεία χάνει περισσότερη θερμότητα.

  Κυνηγάει πουλιά, λαγούς, ποντίκια και φώκιες αλλά τρέφεται και με κρέας φάλαινας ή τα αποφάγια από τα θύματα των πολικών αρκούδων! Σκάβει τη φωλιά της βαθιά μέσα στο έδαφος, κάτω από το χιόνι, φτιάχνοντας πολλές και πολύπλοκες στοές και τούνελ! Αναπαράγεται μόνο όταν υπάρχει άφθονη τροφή στο περιβάλλον της και γεννάει 6 - 10 μικρά το χρόνο.

 





www.roufianos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.