# #

12 Σεπ 2010

.Δεύτερη φορά στο ΣτΕ κατά του μνημονίου οι δικηγόροι...και οχι μονο...

Για δεύτερη φορά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου και των περικοπών αποδοχών και συντάξεων. Μαζί του, προσέφυγε ο Συνδέσμους αξιωματικών και αποστράτων, καθώς και των πρώην διπλωματικών υπαλλήλων, ζητώντας την ακύρωση σειράς υπουργικών αποφάσεων που περικόπτουν τις αποδοχές και τις συντάξεις.



Ειδικότερα, προσέφυγαν: ....
1) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 2) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, 3) Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας - Στρατού, 4) Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τάξεως 1973 και 5) Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων. Την πρώτη φορά ο ΔΣΑ είχε προσφύγει στο ΣτΕ μαζί την ΑΔΕΔΥ, την ΕΣΗΕΑ, του μηχανικούς, συνταξιούχους, κ.λπ.



Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, καθώς δεν ψηφίστηκε όπως προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών. Το εν λόγω άρθρο του Συντάγματος προβλέπει ότι «για την ψήφιση νόμου που κυρώνει συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων όλων των βουλευτών». Ακόμα, υποστηρίζουν ότι οι περικοπές αποδοχών και συντάξεων παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ και είναι αντίθετες σε αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Τέλος, ότι οι περικοπές παραβιάζουν το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.



Την ίδια στιγμή, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων Δήμων και Κοινοτήτων που στρέφονται κατά των συνενώσεων τους που επιτεύχθηκαν με τον Καλλικράτη.



Ειδικότερα, στο ΣτΕ κατέθεσαν αιτήσεις:

1) Ο Δήμος Σταυρούπολης του Νομού Ξάνθης ο οποίος καταργείται και ενσωματώνεται στον Δήμο Ξάνθης.

2) ο Δήμος Ευρυμενών Νομού Λαρίσης ο οποίος υπήχθη στον Δήμο Αγιάς. Μάλιστα ο Δήμος Ευρυμενών έχει καταθέσει στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής.

3) η Κοινότητα Σμίξης Γρεβενών, η οποία καταργείται και ενσωματώνεται στον Δήμο Γρεβενών.

4) Η Κοινότητα Αγίου Κοσμά Γρεβενών η οποία καταργείται και ενσωματώνεται στον Δήμο Γρεβενών.

5) Η Κοινότητα Αβδέλλας Γρεβενών, η οποία καταργείται και ενσωματώνεται στον Δήμο Γρεβενών.

Οι προσφεύγοντες Δήμοι και Κοινότητες υποστηρίζουν ότι οι συνενώσεις που έγιναν με τον Καλλικράτη είναι αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

...http://tvxs.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.