# #

27 Ιουλ 2010

Η Fiat απειλεί με μεταφορά παραγωγής στη Σερβία

Σε έκτακτη σύσκεψη κάλεσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας τη διοίκηση της Fiat και τα εργατικά συνδικάτα σε μία προσπάθεια αλλαγής των σχεδίων διοίκησης της αυτοκινητοβιομηχανίας για μεταφορά μεγάλου μέρους της παραγωγής της από το Τορίνο στη Σερβία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat,..
κ. Sergio Marchionne, αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε την απόφαση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να μεταφέρει την παραγωγή των μοντέλων Multipla, Idea και Musa από το εργοστάσιο του Mirafiori στη Σερβία, προκαλώντας συναγερμό.

Σκεπτικός εμφανίστηκε και ο πρωθυπουργός κ. Silvio Berlusconi, ο οποίος, αν και παραδέχθηκε ότι "σε μια ελεύθερη οικονομία και σε μια ελεύθερη χώρα κάθε βιομηχανική μονάδα είναι ελεύθερη να εγκαταστήσει την παραγωγή της όπου επιθυμεί", έσπευσε να εκφράσει την ελπίδα ότι "αυτό δεν θα συμβεί σε βάρος της Ιταλίας και των εργαζομένων της Fiat".

"Το ζητούμενο από τον κ. Marchionni είναι να μην προχωρήσει σε μια μονομερή απόφαση και να συζητήσει με τα εργατικά συνδικάτα για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ιταλικά εργοστάσια", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Maurizio Sacconi. Επισημαίνεται ότι το Mirafiori είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Fiat με περίπου 5.800 εργαζομένους.

Εκεί κατασκευάζονται επίσης το Punto και το μοντέλο MiTo της Alfa Romeo. Ο κ. Sacconi τόνισε επίσης ότι η τύχη του Mirafiori "επηρεάζει το μέλλον της χώρας μας όσον αφορά στην ικανότητά της να παραμείνει μεταποιητική βάση" και πρόσθεσε ότι "αυτό που μετρά για εμάς είναι η διεθνής διάσταση της Fiat να μην αποβεί επιζήμια για τις εγκαταστάσεις της στην Ιταλία".                                                    ...........http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.