# #

25 Ιουλ 2010

Καταγγελία για το Φεστιβάλ Ολύμπου...........

Χθες όπως όλοι ξέρουμε στο Αρχαίο Θέατρο του Διου είχε τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Τάνιας Τσανακλίδου. Πριν δύο μέρες λοιπόν αποφασίσαμε κι εμείς σαν παρέα να πάμε στη συναυλία. Διαβάζοντας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και βλέπωντας τις τιμές διαπιστώσαμε πως μας επιτρεπόταν να κάνουμε χρήση του φοιτητικού μας πάσου και να κερδίσουμε 5 ευρώ στο κάθε εισητήριο(15ευρω το φοιτητικό).

Φτάνοντας στα εκδοτήρια στην πλατεία και ζητώντας 4 φοιτητικά εισητήρια προς μεγάλη μας εκπληξη ακούμε πως...
το φεστιβάλ αποφάσισε να μην ισχύσουν φοιτητικά εισητήρια και πως έχει γενική είσοδο...
22 ευρω. Εδώ να διευκρινίσουμε πως στο πρόγραμμα το εισητήριο έλεγε 20 ευρώ και 15 το φοιτητικό. Δηλαδή οι "κύριοι" όχι μόνο δεν κατήργησαν το φοιτητικό εισητήριο της συναυλίας αλλά έκαναν και αύξηση σε αυτό, χωρίς φυσικά να ενημερώσουν κανέναν.Για να μην μακρυγορώ τα εισητήρια τα αγοράσαμε γιατι απλά δε θέλαμε να το κάνουμε θέμα εκείνη την ώρα.


Φτάνοντας τώρα στη συναυλία και περιμένοντας στην ουρά για να μπούμε μέσα διαπιστώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί ένα θέμα στην είσοδο και προσπαθήσαμε να φτάσουμε κοντά για να δουμε τι συμβαίνει. Αυτό που με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ήταν πως κάποια παιδιά είχαν ήδη ψωνίσει φοιτητικά εισητήρια και πως οι άνθρωποι που έκοβαν τα εισητήρια δεν τους επέτρεπαν να περάσουν στο χώρο της συναυλίας. Τελικά τα παιδιά πλήρωσαν τη διαφορά των 7 ευρώ και πέρασαν μεσα μετά απο αρκετή ώρα καθυστέρησης.

 Κι εδώ έρχονται οι δικές μας καταγελίες:

1. Όταν βγάζεις ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και έχει ανακοινώσει εναν τιμοκατάλογο δεν τον τροποποιείς όποτε και όπως σε βολεύει. Η ένοια των χορηγών και των συνδιοργανωτών είναι ακριβώς αυτη. Να καλύπτουν τη διαφορά που μπορεί να προκείψει. Όχι να την καλύπτη ο απλός λαός που από το υστέρημά του πληρώνει αυτά τα ήδη ακριβά εισητήρια θέλωντας να προσθέσει λίγο ποιοτητα στη ζωή του.

2. Όταν έχει ήδη εκδόσει φοιτητικά εισητήρια και υπάρχει έστω και ένας που αγόρασε δεν τα αποσύρεις γιατί έτσι δημιουργείς κοινονικές ανισότητες και κάνεις διάκριση.

3. Όταν ο άλλος έχει ήδη πληρώσει το εισητήριό του στην προπώληση δεν του επιβάλεις νταβατζιλίκι να πληρώσει άλλα 7 ευρώ αν θέλει να μπει (αλλά κι ακόμη αν δεν τα πλήρωνε έχει ήδη δημιουργήσει θέμα).

Πραγματικά το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ένας θεσμός που τον στήριζα πάντα αλλά με αυτα που βλέπουμε φέτος νομιζω πως η καθοδική πορεία του έχει αρχίσει. Κι αν δεν κάνουν κάτι άμεσα εκεί στο διοικητικό σίγουρα σε λίγα χρόνια θα έχουν καταφέρει να το σβήσουν το θεσμό που τόσα χρόνια κάποιοι πάλεψαν και αγωνίστηκαν για να τον φτάσουν εκεί που είναι τώρα.

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση απο τον ΟΡ.ΦΕ.Ο γιατι νομίζω πως ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Olympus-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.