# #

31 Ιουλ 2010

Σαρκοζί: Η γαλλική υπηκοότητα κερδίζεται

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρότεινε σήμερα από τη Γκρενόμπλ να υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρείται η γαλλική υπηκοότητα από "κάθε άνθρωπο ξένης καταγωγής που έχει εκούσια επιτεθεί κατά της ζωής ενός αστυνομικού", ενός χωροφύλακα ή κάθε άλλου προσώπου που ασκεί δημόσια εξουσία.

"Θα επανεξετάσουμε τους λόγους... για τους οποίους μπορεί να αφαιρείται η γαλλική υποηκοότητα. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου", δήλωσε ο Σαρκοζί έπειτα από τα πρόσφατα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη Γκρενόμπλ και που διήρκησαν από τις 16 έως τις 18 Ιουλίου.

"Η υπηκοότητα θα πρέπει να μπορεί να αφαιρείται από οποιονδήποτε άνθρωπο ξένης καταγωγής που επιτίθεται εκούσια κατά της ζωής ενός αστυνομικού, ενός χωροφύλακα ή κάθε άλλου προσώπου που ασκεί δημόσια εξουσία", πρόσθεσε.

Ο Σαρκοζί επιθυμεί επίσης "η απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας από έναν ανήλικο παραβάτη να μην γίνεται αυτόματα με την ενηλικίωσή του". "Η γαλλική υπηκοότητα κερδίζεται. Πρέπει κανείς να δείξει ότι την αξίζει. Οταν κάποιος πυροβολεί κατά των δυνάμεων ασφαλείας δεν αξίζει να γίνει Γάλλος", υπογράμμισε.

Εξάλλου ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι: "επιθυμώ να επανεξετάσουμε τα δικαιώματα και τα επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα οι ξένοι που δεν ζουν σε κανονικές συνθήκες. Οσοι ζουν σε μη κανονικές συνθήκες δεν μπορούν να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων που έχουν όσοι ζουν νόμιμα".

Ο Σαρκοζί πάντως δεν διευκρίνισε σε ποια δικαιώματα αναφέρεται. Στην πραγματικότητα οι παράνομοι μετανάστες στη Γαλλία έχουν πολύ λίγα δικαιώματα (δεν μπορούν να εργαστούν), παρόλο που τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη.

Στην ομιλία του από τη Γρενόμπλ ο γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να οδηγηθούν στα σύνορα οι παράνομοι μετανάστες, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για τους Ρομά.

"Πρέπει να δώσουμε τέλος στην άτακτη δημιουργία καταυλισμών Ρομά. Αποτελούν ζώνες εκτός δικαίου, τις οποίες δεν μπορούμε να ανεχθούμε στη Γαλλία", δήλωσε επισημαίνοντας ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα διαλυθούν "όλοι οι καταυλισμοί των Ρομά που έχουν γίνει αντικείμενο δικαστικών αποφάσεων".

"Σε τρεις μήνες θέλω τουλάχιστον οι μισοί καταυλισμοί αυτού του τύπου να έχουν εξαφανιστεί από το γαλλικό έδαφος", υπογράμμισε.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/07/blog-post_7162.html#ixzz0vFJQXNzX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.