# #

4 Απρ 2020

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της!


Το πώς διαχειρίζεται η εκάστοτε κυβέρνηση τις κρίσεις έχει άμεση σχέση με το πολιτικό της υπόβαθρο. Εξαρτάται από τι υλικά είναι «ζυμωμένη»

Για την Νέα Δημοκρατία ξέραμε πάντα τα υλικά του χτισίματός της. Ήταν πάντα ξεκάθαρη, ποτέ δεν κρύφτηκε και ίσως αυτό είναι το μόνο στοιχείο υπέρ της, αν μπορείς να το πεις έτσι.

Σε αυτήν την πολιτική ευθεία έθεσε τον εαυτό της δεξιά με κάποια πρόσωπα εντός της, να την παρασέρνουν λίγο πιο δεξιά από το δεξιά.

Το γνωρίζαμε όλοι. Το να εθελοτυφλούν οι υποστηρικτές της δεν το ακυρώνει αυτό.

Και ήρθε η κρίση του ιού. Η παγκόσμια κρίση. Και αν προσέξεις τους χειρισμούς του κάθε κράτους ξεχωριστά αντιλαμβάνεσαι και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Κάποια ήταν υπέρμαχα της ανοσίας της αγέλης. Κάποια όμως ..
ήταν βαθιά ανθρώπινα και αντέδρασαν άμεσα, πάντα για το καλό του λαού. Όπως η δική μας κυβέρνηση.

Άμεσα τα μέτρα, καθημερινή ενημέρωση να ξέρουμε πόσοι πεθαίνουν, αρχικά, πόσοι νοσούν, πόσοι τα κατάφεραν. Με αυτή την σειρά λέγονται τα νούμερα.

Ξεκινούν από τα μαύρα μαντάτα πρώτα. 

Τυχαίο; 
Για μένα όχι, είναι στρατηγική χειρισμού μέσω του τρόμου. 
Γιατί πρέπει να φοβηθούμε, να τρομοκρατηθούμε και να μείνουμε μέσα.

Αν αυξηθούν οι θάνατοι υπεύθυνοι είμαστε οι πολίτες και μόνο που δεν ακούσαμε τις σαφείς κρατικές εντολές. Μένουμε σπίτι. Όλη η ατομική ευθύνη επάνω μας. Οι δικές τους κρατικές ευθύνες τελειώνουν στην επιβολή των μέτρων. Πουθενά αλλού.

«Εγώ σε προειδοποίησα, όποιος πεθάνει τώρα φταις εσύ πολίτη, όχι εγώ που κατέστρεψα τα νοσοκομεία, που απέλυσα ιατρούς, που δεν τους πληρώνω όσο αξίζουν, που δεν τους δίνω ιατρικό υλικό…»


Φταις εσύ πολίτη που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το κράτος είναι υπό διάλυση και δεν προσέχεις έστω και αυτή την ύστατη στιγμή. Δική σου ευθύνη η ζωή η δική σου και των άλλων όχι αυτοί τα καταστρέψανε όλα.

Και αφού δεν συμμορφώνεσαι θα σε τιμωρήσω αυστηρά. 
Και εκεί φαίνεται ξεκάθαρα η θέση τους. 

Ο κύριος γλύκας με την αναγκαστικότητα του ξύλου μάλλον τους παρασέρνει λίγο πιο δεξιά από δεξιά.

Πήρε πρόστιμο άστεγος που ήταν άστεγος γιατί κυκλοφορούσε αναίτια. Έπρεπε να μείνει μέσα ο άστεγος. Πού μέσα; Που; Δικό του θέμα αυτό, αυτοί έδωσαν οδηγίες εσύ τήρησέ τις Τέλος.

Για τον ίδιο λόγο πήρε πρόστιμο χειμερινή κολυμβήτρια που κολυμπούσε σε έρημη παραλία. Αναίτια κυκλοφορούσε και αυτή και υπήρχε κίνδυνος να κολλήσουν τα φύκια και τα κοχύλια τον ίο.

Τα μέτρα που πήραν αναρωτιέμαι τα πήραν για την προστασία του πληθυσμού ή για την καταστολή του πληθυσμού; 

Μα απομονωμένος είσαι πιο διαχειρίσιμος…

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…


Μόνος και έγκλειστος να παρακολουθείς τα τρομοκρατικά δελτία ενημέρωσης, να σε βάζουν απέναντι στον συμπολίτη σου, διαίρει και βασίλευε, πάντα δούλευε αυτό…

Φταίνε οι ηλικιωμένοι, φταίνε αυτοί που δεν συμμορφώνονται, φταίει ο συνάνθρωπος σου, όρμα του είναι ανεύθυνος, αλλά το κράτος και η κυβέρνηση δεν φταίει.

Και όσο ο ιός κρατεί και μέσω αυτού κρατεί και τον κόσμο σπίτι του, με καθοδηγούμενη ενημέρωση, τόσο αυτοί περνούν νόμους που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν αντιδράσεις. Τώρα ποιος θα αντιδράσει;

Είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι με τον αόρατο εχθρό. Μπορεί και γω και συ να έχουμε κολλήσει αυτόν τον αλητήριο ιό, αλλά πώς θα το μάθουμε;

Δεν θα το μάθουμε απλώς. 

Γιατί τα τεστ είναι για όσους κρίνει η κυβέρνηση και τα όργανα της πώς πρέπει να το κάνουν. 

Και αν θες μόνος σου θα πρέπει να το πληρώσεις πανάκριβα φυσικά και ιδιωτικά. 

Αν πάλι νοσήσουμε θα πρέπει να μείνουμε μόνοι μας στο σπίτι μας δίχως ιατρική εξέταση αλλά μόνο με οδηγίες τηλεφωνικές από άσχετους μιας τηλεφωνικής εταιρείας. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από σένα αν είσαι σοβαρά και πως νιώθεις.Σιγά μη ξέρεις εσύ που αρρώστησες πως νιώθεις! 

Τώρα αν πεθάνεις, εεε τι να κάνουμε; Υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες.

Εσύ μείνε σπίτι άκου τα τρομοκρατικά δελτία, τρόμαξε όσο πρέπει, δέξου την ατομική σου ευθύνη ότι εσύ φταις που αρρωσταίνουν οι άλλοι και στη τελική ας πρόσεχες. Δικό σου το λάθος όχι δικό τους .

Αν πάλι δεν συμμορφωθείς θα φας πρόστιμο, αν ζήσεις…


Γιατί όλα τα λάθη δικά σου. εσύ φταις που δεν κατασπάραξες τον ηλικιωμένο που βγήκε να φροντίσει τον εαυτό του, αφού είναι, πρέπει να είναι μόνος του όπως λένε, τον τύπο που βγήκε να περπατήσει μόνος, που δεν πίστεψες τις ψεύτικες φωτό από γεμάτες παραλίες άλλων ετών.

Ας πρόσεχες φίλτατε λαέ… ας πρόσεχες…

Προσέχει ο λαός, όλα τα προσέχει και όλα τα καταγράφει και ξέρει πολύ καλά ποιοι είναι οι σωτήρες του ποιοι φταίνε και ποιοι γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι.


Όλα τα καταγράφει και όταν έρθει η ώρα θα κάνει αυτό που πρέπει. 
Κανείς μην αμφιβάλει για αυτό.

Ναι μένουμε μέσα φυσικά, αλλά δεν ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ! ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Και έχει και μια παροιμία ο λαός που καλό θα είναι αυτή η κυβέρνηση με τις καθόλου κρατικές ευθύνες, να την ξέρει Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της!


Λίλα Μήτσουρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.