# #

29 Μαρ 2020

Η οργή του γιατρού του Ηρακλείου για το αφήγημα Μητσοτάκη: Νομίζουν πως απευθύνονται σε κρετίνους (βίντεο)

Το κυβερνητικό αφήγημα για την κατάσταση του συστήματος υγείας αποδόμησε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου Στέλιος Δημητρακόπουλος, πρώην υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης,  το απόγευμα του Σαββάτου στην ΕΡΤ, καταγγέλλοντας εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως συμπεριφέρεται στους γιατρούς σαν να απευθύνεται σε κρετίνους.
Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε για τον υφυπουργό Υγείας: «Ακουσα με λύπη και οργή, θα έλεγα, τον κ. Κοντοζαμάνη στην τελευταία ενημέρωση, όταν ο κ. Τσιόδρας του απευθύνθηκε και είπε ότι ως πιο ειδικός θα εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος της πρωτοβάθμιας σε αυτή την κρίση, δεν είπε ...
απολύτως τίποτα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε πως «ενώ από την αρχή ο ΕΟΔΥ καλεί τον κόσμο να μένει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να επικοινωνεί με τον γιατρό του, κανείς δεν μας έχει εξηγήσει ποιος είναι αυτός ο γιατρός». 
Και ξεκαθάρισε:«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για την πρωτοβάθμια εκτός από το να δουλέψει ως ένας χώρος εφεδρείας απ’ όπου θα αντλήσουν ανθρώπινο δυναμικό για να το στείλουν στα νοσοκομεία».

Ο γιατρός του Ηρακλείου έθεσε μια σειρά από ερωτήματα όπως:
Ποιος θα φροντίσει αυτούς τους ασθενείς;
Ποιος θα φροντίσει τους ανθρώπους που είναι περιορισμένοι ή σε κατάκλιση στο σπίτι τους;
Ποιος θα φροντίσει όλους αυτούς που θα εξακολουθούν να πάσχουν από άλλα χρόνια νοσήματα και είναι στην κοινότητα;

Και απάντησε γι’ αυτά τα ερωτήματα: «Δυστυχώς εκεί πέρα δεν υπάρχει καμία απολύτως απάντηση»


Μάλιστα όταν αιφνιδίως η δημοσιογράφος επιχείρησε να κλείσει την επικοινωνία μέσω Skype ο γιατρός επέμεινε:

«Θέλω να εκφράσω τον θυμό μου, την οργή μου για τον εμπαιγμό που μας έχει επιφυλάξει το υπουργείο Υγείας όλο αυτόν τον καιρό. Ακούω από τον κ. Κοντοζαμάνη κάθε μέρα στην ενημέρωση και έχω την αίσθηση ότι μάλλον απευθύνεται σε κρετίνους. Όλοι εμείς οι υγειονομικοί δεν θέλουμε ούτε παλαμάκια, ούτε χτυπήματα στην πλάτη. Θέλουμε μόνιμες προσλήψεις».

Όταν η παρουσιάστρια πήγε για δεύτερη φορά να κλείσει την επικοινωνία, ο κ. Δημητρακόπουλος της έκανε παρατήρηση: «Πρέπει εσείς οι δημοσιογράφοι να ρωτάτε πόσες μόνιμες προσλήψεις έχουν γίνει. Κι όχι να πετάνε νούμερα στον αέρα,  και στην πράξη στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας να μην έχει έρθει ούτε ένας μόνιμος».

Τελικώς στη οθόνη έπεσαν πλάνα αρχείου και κόπηκε άρον άρον η σύνδεση με τον κ. Δημητρακόπουλο, χωρίς καν να χαιρετίσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.