31 Ιουλ 2015

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥΣτα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις διοίκησης και αγροτών του δήμου Δίου Ολύμπου και συγκριμένα των παραγωγών της δημοτικής ενότητας του πρώην δήμου Δίου. 

Σε προχθεσινή σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο της  Κονταριώτισσας  ο Δήμαρχος έκανε λόγο  ακόμα και για σφράγισμα των  γεωτρήσεων άρδευσης  αφού η οι εισπράξεις του δήμου έως το τέλος Ιουλίου του 2015 είναι από πενιχρές έως μηδενικές.  

Δήλωσε  επίσης  ότι θα αναγκαστεί αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση,
να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τέλη άρδευσης έως του ποσού των 100 ευρώ, από τα 35 ευρώ που είναι σήμερα ο μέσος όρος ανά στρέμμα.

Όπως  τόνισε, η μη  εξόφληση  των τελών άρδευσης θα στραφεί τελικά εναντίον των ίδιων των αγροτών αφού θα επιφέρει τη μη πληρωμή της ΔΕΗ και συνεπώς την παύση λειτουργίας  των γεωτρήσεων. 

Μάλιστα, στη σημερινή 30/7/2015 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην προβαίνει  σε στείρες αντιπαραθέσεις   αλλά αντιθέτως να βοηθήσει τη διοίκηση του Δήμου στο συγκεκριμένο  θέμα. 

«Σπείρατε ανέμους και τώρα θερίζετε θύελλες» του απάντησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Φαρμάκης. 
«Γιατί εσείς και οι σύμβουλοί σας ήσασταν που ξεσηκώνατε τους αγρότες όταν γέμιζαν ασφυκτικά  την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου   διαμαρτυρόμενοι εντόνως σε αυξήσεις  της τάξης των 5 ευρώ ανά στρέμμα το 2013. Εσείς συντηρήσατε νοοτροπίες ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και τώρα ζητάτε την βοήθειά μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ζητήσουμε όλοι από κοινού  από τους παραγωγούς να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αρκεί πρώτα να αναγνωρίσετε δημόσια πως η λαϊκίστικη  αντιπολιτευτική σας τακτική των προηγούμενων χρόνων οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα», ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.