# #

28 Ιουλ 2015

Οι τράπεζες θεωρούν καθήκον μας να τις ταίζουμε με κρατικό χρήμα.

Χρήματα για τον συνταξιούχο δεν υπάρχουν, 

αλλά για τις τράπεζες υπάρχουν άφθονα. 



Είναι προφανές πλέον εδώ και αρκετά χρόνια ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται το κράτος σαν ξέφραγο αμπέλι και κάθε φορά, που τους χρειάζεται οτιδήποτε, απλώνουν το χέρι τους κι αρπάζουν φιλέτα της κρατικής περιουσίας. 

Αυτό έκαναν η Τράπεζα Πειραιώς και η ΕUROBANK. 
Άπλωσαν τα χέρια τους στο κρατικό κεφάλαιο για να σωθούν οι ίδιες και οι μεγαλομέτοχοί τους. Οι ιδιωτικές τράπεζες με χρήματα των Ελλήνων έχουν διαλύσει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία. Πλήρωναν όλους όσους μπορούσαν να τις εξυπηρετήσουν στην αθλιότητά τους και όλους όσους μπορούσαν να αποχαυνώσουν τον ελληνικό λαό. 

Αυτοί χρηματοδότησαν την ιδιωτική τηλεόραση. 

Αυτοί έριξαν τόνους χρημάτων στη διαφήμιση, για να πανηγυρίζουν οι δημοσιογράφοι για τη σωτηρία μας από το ΔΝΤ. 

Αυτοί έκαναν πλύση εγκεφάλου στον λαό. 

Χρηματοδότησαν και ανέδειξαν ό,τι πιο ελεεινό υπήρχε στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου ν' αλλάξουν τα πρότυπά της και τον προσανατολισμό της. 

Γιατί; 

Για να τη λεηλατήσουν πιο εύκολα. 

Για να μην αντιστέκεται. 
Έκαναν πρότυπο επιτυχίας το κάθε τεμπελόσκυλο της επικράτειας, για να εμφανίζεται σαν βλάκας και κορόιδο ο εργαζόμενος πολίτης. 

Τώρα, που οι εποχές των παχιών αγελάδων πέρασαν και τα ιδιωτικά χρήματα στέρεψαν, δεν θα απαλλαγούμε τόσο εύκολα από αυτές. 

Οι τράπεζες θεωρούν καθήκον μας να τις ταίζουμε με κρατικό χρήμα. 
Θεωρούν τον εαυτό τους κάτι σαν λειτουργό της οικονομίας, τον οποίο πρέπει να τον προστατεύουμε όσο κι αν κοστίζει και πραγματικά κοστίζει ακριβά. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος καταφέρει να εισπράξουν από το κράτος πάνω από τριάντα δις ευρώ και περιμένουν κι άλλα από τα χρήματα του ΔΝΤ. 

Χρήματα για τον συνταξιούχο δεν υπάρχουν, αλλά για τις τράπεζες υπάρχουν άφθονα. Τόσο ότι στην εποχή της μεγάλης κρίσης και της περικοπής των συντάξεων των φτωχών οι τράπεζες έχουν άφθονα, που και μπόνους εξακολουθούν να μοιράζονται μεταξύ των στελεχών τους.

Αναγνώστης Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.