# #

8 Δεκ 2015

Είναι και τα τρία κόμματα αφόρητα ίδια.


Μετά συγχωρήσεως…

Drinking-alone-in-nyc
Βλέπω την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, κρυφοέκπληκτους κάθε φορά να σχολιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν αριστερό που… «τι να συμβαίνει και τα κάνει αυτά;».
Αυτή η προσκόλληση στο «αριστερός», δυστυχώς μετατρέπει άξιους ανθρώπους σε απολογητές του κ. Τσίπρα που προσπαθούν αγωνιωδώς να τον υπερασπιστούν και ατυχώς να τον δικαιολογήσουν με ατάκες τύπου «ξέρει τι κάνει», «φταίνε οι προηγούμενοι», έως και το μεταφυσικό «έχετε υπομονή» λες και η υπομονή από μόνη της σώζει.
Αν όμως πιστέψουμε στις αγνές προθέσεις του μερκελιστή, τραπεζολάγνου και μνημονιακού πλέον κ. Τσίπρα, μήπως θα είμαστε υποχρεωμένοι να πιστέψουμε και ότι η ...
κ. Γεννηματά έγινε αριστερή επειδή λέει αυτά που έλεγε ο κ. Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση;
Μήπως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και ειλικρινή μεταμέλεια στους αρχηγούς και βουλευτές της ΝΔ επειδή τώρα δεν ψηφίζουν τα μέτρα χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε ο κ. Τσίπρας από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Πέρασε αρκετός χρόνος ώστε η άρνηση του γεγονότος πως ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνουν απλώς τράμπα στις μνημονιακές βάρδιες της ίδιας πολιτικής, να οφείλεται αποκλειστικά σε συναισθηματικούς λόγους. Ή και σε εγωιστικούς, καθώς για κάποιους ανθρώπους θεωρείται εγκληματικό να αναγνωρίσουν το λάθος τους ή να παραδεχθούν την κοροϊδία που υπέστησαν.
Είναι και τα τρία κόμματα αφόρητα ίδια. Και η επιβίωσή τους οφείλεται ακριβώς στο ότι πολλοί εξακολουθούν να ανακαλύπτουν διαφορές. Όμως, το ξαναλέω, όσοι επιμένουν να θεωρούν λογική και αναγκαία τη μνημονιακή στροφή Τσίπρα, θα πρέπει να εξηγήσουν στους εαυτούς τους για ποιο λόγο δεν θεωρούν ειλικρινή και αναγκαία την αντιμνημονιακή στροφή της Γεννηματά καθώς και του όποιου επόμενου αρχηγού της ΝΔ.
Φυσικά και δε θέλω μπλεχτώ άλλο με την απάντησή τους. Είναι οπαδικού χαρακτήρα και απλώς επιβεβαιώνει ότι δεν είναι μόνο τα κόμματα εξουσίας ολόιδια μεταξύ τους, αλλά και οι οπαδοί τους. Το λέω με σιγουριά καθώς, όσες φορές τόλμησα να ακούσω την απάντηση, κατέληγε πάντα σ” ένα «συγκρίνεις τώρα την Γεννηματά και τον Μεϊμαράκη με τον Τσίπρα;». Εννοώντας φυσικά ότι η Γεννηματά και ο Μεϊμαράκης δεν είναι αριστεροί. Κι ο καυγάς ξεκινά όταν απλώς ρωτάω κι εγώ «Γιατί, είναι ο Τσίπρας;». Σκέτη κούραση και ταλαιπωρία.

1 σχόλιο:

  1. Οι Εκτελεστές της Νέας Τάξης.
    Επειδή στην ιστορία αρέσει να κάνει ΠΛΑΚΑ, εδώ και ένα χρόνο παίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις πιο κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα μας, έδωσε στον Ελληνικό Λαό την ηγεσία που του αξίζει, όπως έκανε και το 1981. Ηγέτης του είναι ο 40ης Αλέξης ο οποίος διαδέχτηκε τον θλιβερό Αλαβάνο, στο κόμμα του θλιβερού Δραγασάκη, του θλιβερού Μεγαλοεργολάβου Φλαμπουράρη και του θλιβερού Μεγαλοϊδιοκτήτη και ΞΕΧΑΣΙΑΡΗ Σταθάκη. Τι ήταν μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ;;; Ένα κόμμα ισχνότατου ποσοστού ψηφοφόρων το οποίο μετά βίας έμπαινε στη Βουλή και άρα στα κρατικά ταμεία και κάπου εκεί εξαντλούσε τον ρόλο του. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως αποτελούσε και αποτελεί το στρατόπεδο για τους μεγαλύτερους τυχοδιώκτες και οπορτουνιστές της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, καθώς είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σαν Αριστερό κόμμα της κοινωνικής ευαισθησίας και αντίστασης. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και ενώ αγωνιούσε για την είσοδο του στην ΒΟΛΗ της πλατείας Συντάγματος, έγινε το μεγάλο θαύμα. Βλέπουμε τα στελέχη του να εφαρμόζουν τις πολιτικές τους ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ στην πλάτη του Έλληνα σαν κυβέρνηση νόμιμα ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ πλέον. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ όμως, ήταν να εξουδετερώνει την κοινωνική αντίσταση και να καπελώνει οτιδήποτε ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ πήγαινε να ΑΠΟΤΕΛΜΑΤΩΣΕΙ την ελληνική κοινωνία και άρα να απειλήσει τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας (ΤΗΝ ΝΟΥΔΟΥΛΑ και το ΜΠΑΤΣΟΚ). Σήμερα μέσα σε ένα ασαφές και ομιχλώδες τοπίο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ οι υπουργοί του περνούν στην ελληνική κοινωνία ό,τι μήνυμα συμφέρει τους ίδιους ή τα αφεντικά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας προετοιμάζει γι' αυτά που αναγκαστικά θα μας επιβάλουν τα κέντρα εξουσίας της Νέας Τάξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας εξοικειώνει σήμερα με τα δράματα τα οποία θα βιώσουμε πολύ σύντομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος απαλλάσσει τα δύο κόμματα εξουσίας από το κόστος της εκτέλεσης των όποιων εντολών λαμβάνουν από τα αφεντικά τους. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει πολύτιμο τον ΣΥΡΙΖΑ για τα αφεντικά. Παραχωρεί πολιτική στέγη με άριστη αριστερή βιτρίνα στους εκμαυλιστές της ελληνικής κοινωνίας και λειτουργεί ως λαγός για τα δύο κόμματα εξουσίας.
    Το ελληνικό κράτος ποτέ δεν υπήρξε ένα σοβαρό κράτος, γιατί ποτέ δεν αφέθηκε να είναι τέτοιο. Ποτέ δεν του επέτρεψαν να είναι τέτοιο αυτοί οι οποίοι το έλεγχαν και εξακολουθούν να το ελέγχουν.
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.