# #

6 Δεκ 2015

Οι κλόουν της Δύσης στήνουν μια μεγάλη παγίδα για την Κίνα


Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την επιθυμία της νεοφιλελεύθερης Δύσης να διεισδύσει και να κατακτήσει την Κινεζική οικονομία, προκειμένου να αρχίσει το καταστροφικό έργο με τη βοήθεια των γνωστών συνταγών της μαφίας του ΔΝΤ. Η Κίνα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο λάθος, προσαρτώντας την οικονομία της στο Δυτικό μπλοκ.

Όπως αναφέρει η huffingtonpost.com , το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι το γουάν, το Κινεζικό νόμισμα, πληροί όλα τα κριτήρια για να ενταχθεί στο κλαμπ των αποθεματικών νομισμάτων, δηλαδή του Αμερικανικού δολαρίου, του ευρώ, του γιεν και της Βρετανικής λίρας. Επενδυτές συναλλάγματος και οικονομολόγοι δήλωσαν ότι η κίνηση θα ενθαρρύνει το Πεκίνο να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του να ανοίξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας στην ελεύθερη αγορά. Επίσης, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η απόφαση είναι μια ένδειξη των μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί και που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται.

Ξέρουμε καλά στην Ελλάδα τι εννοεί το ΔΝΤ όταν μιλάει για "μεταρρυθμίσεις". Και ξέρουμε τι σημαίνει το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς. Σημαίνει, ειδικά στην περίπτωση της Κίνας, τεράστια περιθώρια κερδών για τους παρασιτικούς κερδοσκόπους που περιμένουν σαν κοράκια να επιτεθούν όπου βρουν ευκαιρία.

Αλλά ο στόχος αυτής της κίνησης είναι πιθανόν βαθύτερος: 
να ανακόψει την καλπάζουσα αυτονομία του οικονομικού μπλοκ των BRICS. 
Και ίσως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι η προσάρτηση της μεγαλύτερης οικονομίας στο Δυτικό οικονομικό σύστημα, που σημαίνει ουσιαστικά την επίσημη είσοδο της Κίνας στον καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό. Επίσης, μια νομισματική προσκόλληση της Κίνας στο Δυτικό σύστημα της νομισματικής φούσκας, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την προοπτική αυτονομίας ενός αντίπαλου συστήματος βασισμένο στον κανόνα του χρυσού.

Παρά το μέγεθος και την ισχυρή της οικονομία, είναι βέβαιο ότι η Κίνα θα δεχθεί επιβολή περιορισμών από την νεοφιλελεύθερη δικτατορία όσον αφορά τις συναλλαγές της με τη Ρωσία και τα υπόλοιπα BRICS, στοχεύοντας κυρίως στην ολική οικονομική απομόνωση της Ρωσίας.

Η Δυτική παγίδα έχει ως στόχο να αποτρέψει την πιθανότητα να γίνει το γουάν το κυρίαρχο νόμισμα στις συναλλαγές μεταξύ των BRICS. Επίσης, να περιορίσει δραματικά τις επιλογές άλλων χωρών που προσπαθούν να δραπετεύσουν από την φυλακή χρέους του νεοφιλελεύθερου νομισματικού μονοπωλίου, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους νομίσματα σε ένα εναλλακτικό νομισματικό σύστημα.

Εντασσόμενη στο κλαμπ των νομισμάτων της Δύσης, η Κίνα πέφτει και σε μια δεύτερη παγίδα, καθώς δεν θα είναι εύκολο να υποτιμά το νόμισμά της κατά βούληση. Είναι γνωστό ότι η Κίνα εκτόξευε τις εξαγωγές της μέσω της υποτίμησης του γουάν ως βασική ενέργεια. Στους νομισματικούς πολέμους, έως τώρα, οι ΗΠΑ έδειξαν πολλές φορές τη δυσαρέσκειά τους για την ευελιξία της Κίνας, όσον αφορά την υποτίμηση του νομίσματος.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του ΔΝΤ φανερώνει την αποτυχία των Δυτικών οικονομικών πολέμων κατά της Κίνας και ότι το Δυτικό νομισματικό μπλοκ αντιμετωπίζει προβλήματα. Υπάρχουν σημάδια αδυναμίας και παρακμής στο νεοφιλελεύθερο νομισματικό μονοπώλιο. Φαίνεται ότι η δυναμική της Κινεζικής οικονομίας είναι τέτοια, που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί άμεσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές χώρες της Δύσης έσπευσαν να ενταχθούν στην νεοσυσταθείσα Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (ΑΙΙΒ), υπό Κινεζικό έλεγχο, παρά τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ.

Η Κίνα πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η πρόσκληση στο κλαμπ των σκληρών νομισμάτων είναι μια προσπάθεια της Δύσης να ανακόψει την προοπτική ενός ανταγωνιστικού νομισματικού συστήματος, στο οποίο η χώρα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ελίτ της οικονομίας της φούσκας: την πιθανότητα μιας πολύ πιο αξιόπιστης εναλλακτικής απέναντι στο νεοφιλελεύθερο νομισματικό μονοπώλιο, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την παγκόσμια κυριαρχία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.