# #

12 Μαΐ 2015

Όλυμπος: γεμάτος μυστικά και μυστήρια...

Απόκρημνες κορυφές, βαθιές χαράδρες, αλπικά λιβάδια και πυκνά δάση, συνθέτουν αυτό το σπάνιο γλυπτό που ονομάζεται Όλυμπος.

Αντικρίζοντας το βουνό και τις κορυφές του αλλά κυρίως ανεβαίνοντας στον Όλυμπο, νιώθεις πως οι θεοί ποτέ δεν έφυγαν από τα παλάτια τους. Η μεγαλειώδης και μυστηριώδης ατμόσφαιρά του γέννησε θεούς, μούσες, πολιτισμούς.

Οι θεοί του Ολύμπου μαζί με όλους τους θρύλους ανύψωσαν την ανθρώπινη υπόσταση εκφράζοντας την ελευθερία, την αναζήτηση και την αισιοδοξία της Ελληνικής ψυχής.

Είτε πρόκειται για ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα ή ακόμα και για ...
μύθους που κρατάνε χρόνια τώρα, ένα είναι σίγουρο. Ο Όλυμπος δεν αποτέλεσε τυχαία το σημαντικότερο μέρος της Ελλάδας και το κέντρο του τότε γνωστού κόσμου. Οι νεραϊδότοποι, τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, η μορφή του Δία, ταξιδεύουν την φαντασία και αποτελούν θέματα για δεκάδες μελέτες από φυσικούς, γεωλόγους και άλλους ερευνητές.

Όποιος βρεθεί στην περιοχή του Ολύμπου που ονομάζεται «Το στεφάνι του Δία», θα αντικρίσει ένα μοναδικό φαινόμενο. Κάθε πρωί οι σκιές που δημιουργούνται από την ανατολή του ήλιου απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ίδιος ο Ζεύς το δημιούργησε.

Συνεχίζοντας το ταξίδι στα μυστικά του Ολύμπου θα παρατηρήσουμε πως οι πυραμοειδές κορυφές του μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι πυραμίδες αυτές δημιουργήθηκαν σε τέλεια στρατηγικά σημεία από τους αρχαίους χρόνους, είτε από μια προηγμένη ανθρώπινη τεχνολογία είτε από τους Ολύμπιους θεούς στον πόλεμο κατά των τιτάνων. Οι αποστάσεις και οι μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες τους έχουν πλήρη ταύτιση με τα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα, τις λεγόμενες «Τρείς Βασιλείες». Άξιο θαυμασμού το γεγονός ότι ακριβώς την ίδια γωνία μοιρών εκτός από τις 3 πυραμίδες του Ολύμπου, έχουν και οι πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο!

Στην περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας, βρίσκεται η σπηλιά της Τσακαλόπετρας. Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής σαν κρησφύγετο από τους Τούρκους και αργότερα από τους Γερμανούς, ενώ υπήρξε σημείο συγκεντρώσεων της Φιλικής Εταιρίας. Το ισχυρό ηλεκτρικό και γεωμαγνητικό πεδίο που περιβάλει την σπηλιά αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επιστήμονες της NASA  διεξάγοντας δεκάδες έρευνες και πειράματα.

Στον ποταμό Μόρνο πολλοί είναι αυτοί πού έχουν γίνει μάρτυρες μυστήριων φαινομένων. Επισκέπτες αλλά  και κάτοικοι της περιοχής έχουν αναφέρει ότι έβλεπαν γυμνές κοπέλες να χορεύουν στο δάσος τραγουδώντας, με αποτέλεσμα να τις χαρακτηρίσουν ως Μούσες.
Το χωριό Σκοτεινά που συνορεύει με τον ποταμό Μόρνο κάποτε ήταν γεμάτο ζωή.
Κάποια περιστατικά που συνέβησαν προκάλεσαν τρόμο στο χωριό και ανάγκασαν τους κατοίκους του να το εγκαταλείψουν. Το παράξενο είναι ότι κανένας από τους πρώην κατοίκους δεν δέχτηκε να αναφέρει τον λόγο που εγκατέλειψαν την περιοχή.

Αυτό που διεγείρει όμως ακόμη περισσότερο την φαντασία και την περιέργεια ταυτόχρονα, είναι πως ύστερα από επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχτεί ότι η πρώτη ύλη που δημιουργήθηκε από τη ρευστή μάζα της γης πριν από 145 εκατομμύρια χρόνια περίπου, είναι ο ασβεστολιθικός όγκος του Ολύμπου! Οι Άλπεις και τα Ιμαλάια δημιουργήθηκαν πολλά χρόνια αργότερα…
Η μοναδικότητα του Ολύμπου είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στις έρευνες πάνω σε ιστορικά, γεωλογικά, ενεργειακά και εξωπραγματικά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.