# #

2 Μαΐ 2014

Δείτε τις αλλαγές που έρχονται για τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά


Η νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει επιφυλάσσει πολλές αλλαγές για τους μαθητές, αφού εκτός ότι θα ξεκινήσει πέντε ημέρες νωρίτερα από ότι ίσχυε (δηλαδή στις 6/9), παράλληλα το Λύκειο θα επιστρέψει στο προηγούμενο σύστημα, με ορισμό ύλης με βάση τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου.

Επίσης, για να προαχθούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να έχουν σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον 10.

Συγκεκριμένα,
η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ - αντικατέστησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) εισηγείται σχετικά με το σχολικό έτος τα εξής:

-Τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 6 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους την 1η Σεπτεμβρίου.(?)

-Περιορίζεται (μεταξύ 1 - 6/9) ο χρόνος των εξετάσεων για τους μετεξεταστέους.

-Τα μαθήματα σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό θα λήγουν στις 15 Ιουνίου και σε Γυμνάσιο και Λύκειο στις 31 Μαΐου.

-Εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το διδακτικό έτος στα Λύκεια θα επεκτείνεται έως τις 10 Ιουνίου.

-Για τους εκπαιδευτικούς το σχολικό έτος θα λήγει στις 30 Ιουνίου. Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου θα αξιοποιείται για σεμινάρια.

Επιπλέον, καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου και θα γίνεται εκκλησιασμός των μαθητών και κατόπιν δραστηριότητες σχετικές με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών.


Τέλος, καταργείται και η αργία της 7ης Ιανουαρίου.

https://gr.yahoo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.