# #

27 Απρ 2014

Προσδιορίστηκε το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων!

Προσδιορίστηκε το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων!

Το 1,35 τετράκις εκατομμύριο δραχμές φτάνουν οι γερμανικές οφειλές, σύμφωνα με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, που παρουσίασαν τα στοιχεία στην Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων της Βουλής. 

Πρόκειται για ποσό που αφορά το 1941 με πληθωριστική αξία, χωρίς να έχει γίνει αναγωγή σε σημερινές τιμές και χωρίς να έχει αφαιρεθεί η πληθωριστική αξία. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά τα στοιχεία...
η αρχική απαίτηση σε δραχμές τρέχουσας αγοραστικής αξίας (δηλαδή πληθωριστικής δραχμής του 1941) έφτανε το 1,35 τετράκις εκατομμύρια δραχμές.
Σε μια άλλη εκτίμηση σε δολάρια, έχοντας αφαιρέσει την πληθωριστική αξία της δραχμής, τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος έκαναν λόγο για απαιτήσεις που φτάνουν μέχρι και τα 258 εκατομμύρια δολάρια σε τιμές Νοεμβρίου του 1941. 

Βεβαίως, όλοι αναγνώρισαν ότι για να γίνει αναγωγή σε σημερινά ποσά απαιτείται βαθιά τεχνική επεξεργασία από εμπειρογνώμονες και οικονομολόγους με την κάλυψη της Πολιτείας.
Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος, ισχυρό όπλο υπέρ της χώρας για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου είναι οι καταβολές που έκανε το Γ' Ράιχ αναγνωρίζοντας έτσι ουσιαστικά την απαίτηση της Ελλάδας.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.